Döntöttek: eredeti állapotában építik újjá a Notre-Dame-ot

Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt -
helyreállítás égés Notre-Dame székesegyház (Párizs) tűz újjáépítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas nemzetközi összefogás jött létre az áprilisban kigyulladt Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére. Szó volt róla, hogy egy modern tető készül majd az ikonikus épülethez, ám a legújabb döntés szerint az eredeti állapotokat állítják vissza. 

Áprilisban kapott lángra a párizsi Notre-Dame. Hatalmas nemzetközi összefogás jött létre a helyreállítására, rengetegen adakoztak. Anne Hidalgo polgármester azt szerette volna, ha az eredeti állapotokat állítják vissza, Edouard Philippe miniszterelnök viszont azt támogatta, hogy modern tetőteret kapjon az épület – írja a CNN.

Erre pályázatot is írtak ki, amelyekre csodás pályamunkák érkeztek. Vincent Callebaut építész például kertet álmodott meg a tetőtérbe. A legújabb döntés szerint azonban az eredeti állapotokat állítják vissza. Határidőt is szabtak maguknak a franciák. A vállalás szerint a 2024-es olimpiai játékokra elkészül a székesegyház.

A leégett Huszártornyot is újjáépítik Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.