60 éves korában elhunyt Téli Márta dzsesszénekesnő

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál gyász énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Téli Márta dzsesszénekesnő.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 60. évében elhunyt Téli Márta dzsesszénekesnő – közölte család az MTI-vel.

Téli Márta 1980-ban egyszerre kezdte tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Főiskola dzsessz szakán és a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán. Színházi pályáját 1983-ban a szolnoki Szigligeti Színházban kezdte, majd szerepelt a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a József Attila Színházban, a Merlin Színházban, a Vidám Színpadon és a tatabányai Jászai Mari Színházban is.

Az énekesnő 60 éves volt Forrás: http://drpatrickomalley.com

Ösztöndíjasként 1988 és 1992 között a világhírű bostoni Berklee College of Musicba járt, ahol dzsesszelőadói diplomát szerzett. Az éneklés mellett hangszerelést, zeneszerzést, zeneelméletet és instrumentális improvizációt is hallgatott, ő volt az első magyar, aki énekesnőként tanulhatott itt.

Az Egyesült Államokból visszatérve a hazai dzsesszélet aktív közreműködőjévé vált, különböző formációkkal a színtér élvonalának zenészeivel lépett fel. Előadói tevékenysége mellett színpadi művek és könyvfordítások fűződnek a nevéhez.

Letörli a sminket a játékbabáról Olga Kamenetskaya ukrán művészhttp://www.life.hu/kult/20190604-letorli-a-sminket-a-jatekbabarol-olga-kamenetskaya-ukran-muvesz.htmlIrreális formában ábrázolják a nőket a játékbabák: ez örök vita a játékiparban. A kislányok már gyermekkoruktól ezekre akarnak hasonlítani, ez formálja önképüket. Egy ukrán művész, Olga Kamenetskaya most élethűvé varázsolta a babákat, letörölte róluk a sminket. KultOrigoÍgy néznek ki ma a Holt költők társasága című film szereplőihttp://www.life.hu/kult/20190603-igy-neznek-ki-ma-a-holt-koltok-tarsasaga-cimu-film-szereploi.htmlVilágszerte rengeteg emberre gyakorolt hatást a Holt költők társasága, amelyben a néhai Robin Williams játszotta a szabadszellemű irodalomtanárt. A film most 30 éves, mutatjuk, hogyan néznek ki a szereplők ma. Kult--60 éves korában elhunyt a brit rádiós, John Myers http://www.life.hu/kult/20190603-60-eves-koraban-elhunyt-a-brit-radios-john-myers.htmlElhunyt a BBC egykori rádiósa, John Myers. KultOrigoProgramajánló június elejétőlhttp://www.life.hu/kult/20190524-programajanlo-junius-eleje.htmlIndítsd a nyarat a legszuperebb programokkal! Mutatunk közülük néhányat! KultOrigoAmikor a rajzfilm életre kel: híres Disney-mesékből élőszereplős mozifilmhttp://www.life.hu/kult/20190524-hires-disneymesekbol-eloszereplos-mozifilm.htmlEgykor generációk kedvenc mesefilmjei voltak rajzos változatban, most pedig a Disney stúdió egy új korszak kedvenceivé akarja tenni őket, immár élőben, színészekkel. Egyesek szerint ez a klasszikus mesék megcsúfolása és anyagias bőrlehúzás, mások szerint elkerülhetetlen felújítás és modernizáció: az Aladdin friss premierje kapcsán áttekintettük a jelenség eddigi filmjeit. KultOrigo5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynodhttp://www.life.hu/kult/20190524-film-es-sorozatajanlo.htmlRovatunkban mindig összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek az adott hónapban a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk vétek lenne kihagyni. Jöjjenek hát a hónap ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.