Kiderült, miben tér el a Csernobil című sorozat a valóságtól

Forrás: Shutterstock/ TravelParkaMonkeyMatt -
sorozat atomerőmű valóság Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, mi az, ami máshogyan történt a valóságban Csernobilban és az atombalesetről készült sorozatban.

A CBS News utánajárt annak, milyen túlzások fordulnak elő a Csernobil című sorozatban a valóságban történtekhez képest. Adam Higginbotham szakértő kifejtette, a sorozat nagyon valósághűre sikeredett, mind a szereplők, mind az események.

Az Emily Watson által alakított Ulana Khomyuk viszont kitalált karakter, akire azért volt szükség, mert kellett egy olyan szereplő, aki folyton kutatja az igazságot, kritikus és mondhatni a tudományos világ szimbóluma.

Nem minden úgy történt a sorozatban, ahogyan a valóságban Forrás: Shutterstock/ TravelParkaMonkeyMatt
Brutális forgatásról nyilatkozott a Csernobil forgatókönyvírójahttp://www.life.hu/kult/20190605-brutalis-forgatasrol-nyilatkozott-a-csernobil-forgatokonyviroja.htmlA Csernobil című sorozat forgatókönyvírója elárulta, melyik volt az az epizód, amely a leginkább megviselte. Kult--Minden idők legjobb sorozata lett a Csernobilhttp://www.life.hu/kult/20190605-minden-idok-legjobb-sorozata-lett-csernobil.htmlMár mind az öt rész látható a HBO ötrészes minisorozatából, a Csernobilból. Az 1986-os nukleáris katasztrófát bemutató alkotás lenyűgözte a világot. KultOrigoMegkezdődtek a szóbeli érettségi vizsgákhttp://www.life.hu/kult/20190605-megkezdodtek-a-szobeli-erettsegi-vizsgak-szerda-emelt-szintu.htmlMa megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák országszerte, a diákok először emelt szinten adnak számot tudásukról. Kult--60 éves korában elhunyt Téli Márta dzsesszénekesnőhttp://www.life.hu/kult/20190604-60-eves-koraban-elhunyt-teli-marta-dzsesszenekesno.htmlElhunyt Téli Márta dzsesszénekesnő. Kult--Letörli a sminket a játék babáról Olga Kameneckaja ukrán művészhttp://www.life.hu/kult/20190604-letorli-a-sminket-a-jatekbabarol-olga-kamenetskaya-ukran-muvesz.htmlIrreális formában ábrázolják a nőket a játék babák: ez örök vita a játékiparban. A kislányok már gyermekkoruktól ezekre akarnak hasonlítani, ez formálja az önképüket. Egy ukrán művész, Olga Kameneckaja most élethűvé varázsolta a babákat, letörölte róluk a sminket. KultOrigoÍgy néznek ki ma a Holt költők társasága című film szereplőihttp://www.life.hu/kult/20190603-igy-neznek-ki-ma-a-holt-koltok-tarsasaga-cimu-film-szereploi.htmlVilágszerte rengeteg emberre gyakorolt hatást a Holt költők társasága, amelyben a néhai Robin Williams játszotta a szabadszellemű irodalomtanárt. A film most 30 éves, mutatjuk, hogyan néznek ki a szereplők ma. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.