Elhunyt a kecskeméti Katona József Színház örökös tagja, Jablonkay Mária

Forrás: Shutterstock -
színésznő Jablonkay Mária
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Jablonkay Mária, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagja. A gyászhírt a Facebookon tudatta a színház.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, július 13-án elhunyt Jablonkay Mária. A színésznő 1970-től volt a kecskeméti Katona József Színház tagja, de játszott a Pécsi Nemzeti Színházban, a Békéscsabai Jókai Színházban, valamint Szegeden és Miskolcon is. 2018-ban Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott.

Elhunyt Valentina Cortese, az Amerikai éjszaka Oscar-jelölt sztárjahttp://www.life.hu/kult/20190710-elhunyt-valentina-cortese-az-amerikai-ejszaka-oscarjelolt-sztarja.html96 évesen elhunyt Valentina Cortese olasz filmcsillag, akit a Francois Truffaut Amerikai éjszaka című filmjében nyújtott alakításáért Oscarra jelöltek – írta a Variety.com. Kult--Távozott az élők sorából a Willy Wonka és a csokigyár című film színésznője, Denise Nickersonhttp://www.life.hu/kult/20190711-tavozott-az-elok-sorabol-a-willy-wonka-es-a-csokigyar-cimu-film-szinesznoje-denise-nickerson.htmlA Willy Wonka és a csokigyár című film színésznője, Denise Nickerson 62 évesen elhunyt. Kult--Avar kori fülkesírokat találtak Szegedenhttp://www.life.hu/kult/20190710-avar-kori-fulkesirokat-talaltak-szegeden.htmlKéső avar kori fülkesírokat tártak föl egy szegedi családi ház építésének előkészítése során a Móra Ferenc Múzeum régészei, a területet egykor a közgyűjtemény névadója is vizsgálta. Kult--Elhunyt Michael Sleggs színészhttp://www.life.hu/kult/20190710-elhunyt-michael-sleggs-szinesz.htmlMichael Sleggs, a BBC-n futó This Country című sorozat szereplője 33 évesen elhunyt. A színésznek régóta voltak problémái a szívével, a halálát is ez okozta. Kult--Jövő kedden vesznek végső búcsút Horváth Ádám rendezőtőlhttp://www.life.hu/kult/20190710-jovo-kedden-vesznek-vegso-bucsut-horvath-adam-rendezotol.htmlA budapesti Farkasréti temetőben vesznek végső búcsút Horváth Ádámtól, a Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezőtől július 16-án, kedden fél 10-től – közölte a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szerdán. Kult--Elhunyt Rip Torn amerikai színész, a Sötét zsaruk című filmek egyik sztárjahttp://www.life.hu/kult/20190710-elhunyt-rip-torn-amerikai-szinesz-a-sotet-zsaruk-cimu-filmek-egyik-sztarja.htmlElhunyt Rip Torn amerikai színész, a Sötét zsaruk című filmsorozat egyik sztárja – jelentette be szerdára virradóra a művész menedzsere. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.