Három napon át várják programokkal az érdeklődőket augusztus 20-án

Forrás: Csudai Sándor - Origo -
programok államalapítás ünnep augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isten éltessen, Magyarország!-szlogennel tartják meg a hagyományokhoz híven háromnapos rendezvénysorozatot az államalapítás ünnepén – mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán elmondta, hogy a rendezvények már vasárnap elkezdődnek: a Várkert Bazárnál a Magyar Ízek utcája a Kárpát-medence gasztrokultúrájával várja a látogatókat, napközben családi programokkal is készülnek, esténként pedig koncertek lesznek.

Tűzijáték Budapesten 2018. augusztus 20-án Forrás: Csudai Sándor - Origo

Augusztus 20-án, a katonai és állami hagyományoknak megfelelően, reggel zászlófelvonással és 130 katona tisztté avatásával kezdődik a nap, ezen beszédet mond Áder János köztársasági elnök mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Ezt a Magyar Honvédség légi- és vízi bemutatója követi, amelyen a haderő új beszerzésű eszközei is bemutatkoznak – ismertette az államtitkár. Napközben a rakparton folytatódnak a rendezvények, a tűzijáték este 9 órakor kezdődik. Ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán jelezte: a fellövési helyszíneket a tavalyihoz képest délebbre helyezték.

Sziget Fesztivál 2019: kimaxolták a bulizást a szigetlakók az utolsó naponhttp://www.life.hu/kult/20190814-kimaxoltak-a-bulizast-a-szigetlakok-az-utolso-napon.htmlA szigetlakók mindent megtettek annak érdekében, hogy felejthetetlenné tegyék a Sziget Fesztivál utolsó napját. KultOrigoBetontömbökből készít 3D-s alkotásokat Sergio Odeith graffitiművész – Galériahttp://www.life.hu/kult/20190814-betontombokbol-keszit-3ds-alkotasokat-sergio-odeith-graffitimuvesz.htmlAki csak látja a portugál graffitiművész, Sergio Odeith alkotásait, annak biztosan leesik az álla a csodálkozástól. KultOrigoHat magyar film versenyez Szarajevóbanhttp://www.life.hu/kult/20190814-hat-magyar-film-versenyez-szarajevoban-a-filmfesztivalon.htmlHat magyar film, Szabó Réka, Bársony Katalin, Tóth Luca, Andrasev Nadja, Moldovai Katalin és Gyulai Panni alkotásai versenyeznek a pénteken kezdődő szarajevói filmfesztiválon a Szarajevó Szíve díjakért. KultOrigoSziget 2019 – Kádár Tamás: „Minél erősebb fellépősort szeretnénk a jövőben is”http://www.life.hu/kult/20190814-sziget-2019-kadar-tamas-minel-erosebb-felleposort-szeretnenk-a-jovoben-is.html „A jövő évekre is cél marad, hogy a Sziget nagyszínpadának minél erősebb legyen a fő fellépősora. A tervek között szerepel, hogy a többi nagyobb helyszínen is elérjük ezt és ezekre is több pénzt tudjunk fordítani” – mondta Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője a keddi zárónapon az MTI-nek. Kifejtette, az idei, immár 27. Sziget egy hároméves növekedési terv második esztendeje. Tavaly rekordszámú látogató, 565 ezer ember szórakozott a fesztiválon, idén ettől valamivel elmaradnak, várhatóan 530 ezer lesz a végső szám. KultOrigoSziget 2019: ezt imádja Magyarországban a W&Whttp://www.life.hu/kult/20190813-sziget-2019-ezt-imadja-magyarorszagban-a-ww.htmlA W&W egy holland DJ producer páros, a világ 100 legjobb lemezlovasa közül évek óta a 14. helyet birtokolják. Nem először járnak Magyarországon, ezúttal a Szigetre érkeztek, ahol exkluzív interjút is adtak nekünk. KultOrigoSzombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesenhttp://www.life.hu/kult/20190813-szombaton-kezdodik-a-bujtor-istvan-filmfesztival-balatonszemesen.htmlSzombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval várják az érdeklődőket. KultOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.