Átadták a Petőfi Zenei Díjakat Zamárdiban

Fotó: Mudra László - Origo -
Rúzsa Magdi Petőfi Zenei Díj Zamárdi Halott Pénz Ákos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Zamárdiban tartott Strand Fesztivál nyitónapján kedd este.

A Petőfi Zenei Díj több kategóriájának jelöltjeit a Petőfi Rádió 2018. március 1. és 2019. március 1. között legtöbbet játszott száz magyar dala közül választotta ki egy százfős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló szakmai grémium. Az év zenekarára, az év női és férfi előadójára, az év videóklipjére és az év akusztikus koncertjére június 18. és augusztus 12. között szavazhatott a közönség és a szakmai testület. A végeredménybe a szakmai zsűri és a közönség szavazatai 50-50 százalékban számítottak bele.

Az év zenekara a Halott Pénz, az év női előadója Rúzsa Magdi, az év férfi előadója Ákos lett. Az év videóklipjének a Follow The Flow Nem tudja senki című dalának videóklipjét, az év akusztikus koncertjének pedig a Bagossy Brothers Company tavaly november 5-ei koncertjét választották.
Az életműdíjat Nagy Feró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere kapta.

IV. Petőfi Zenei Díj átadója 2019 - Halott Pénz Fotó: Mudra László - Origo


Két kategóriában már korábban győztest hirdettek: az év felfedezettje az Acoustic Planet, míg az év dala Pápai Joci Az én apám című száma lett. Négy új kategóriában - az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese és az év billentyűse - a Petőfi Rádió által összeállított öt-öt nevet tartalmazó listáról a korábbi életműdíjasok, Bereményi Géza, Demjén Ferenc és Tátrai Tibor választották ki a győzteseket. Az év gitárosa Füstös Bálint, az év szövegírója Szepesi Mátyás, az év ütőhangszerese Gálos Ádám, az év billentyűse pedig Szebényi Dániel lett.

IV. Petőfi Zenei Díj átadója 2019 - Pápai Joci Fotó: Mudra László - Origo

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és az M2 Petőfi TV közös díjait egész estés gálán adták át. A Rókusfalvy Lili és Harsányi Levente vezette műsort élőben közvetítette az M2 Petőfi TV és a petofilive.hu is. A gálán fellépett Pápai Joci, a Halott Pénz, a Hiperkarma, az AWS, a USNK, az Acoustic Planet, a Useme és a francia Ofenbach. A győztesek kihirdetése után a fesztivál MOL-Petőfi Rádió Nagyszínpadán adott koncertet a brit világsztár, John Newman, a Follow The Flow, és a nemzeti ünnep alkalmából tűzijátékot is tartottak.

Elhunyt Ben Unwin színész: otthonában találták holtanhttp://www.life.hu/kult/20190820-elhunyt-ben-unwin-szinesz-otthonaban-talaltak-holtan.htmlBen Unwin színész 41 évesen távozott az élők sorából: testére otthonában találtak rá. Kult--Zenés színházi tehetségkutató indul az István, a király rockopera megújításárahttp://www.life.hu/kult/20190819-zenes-szinhazi-tehetsegkutato-indul-az-istvan-a-kiraly-rockopera-megujitasara.htmlZenés színházi tehetségkutató indul általános iskolások számára az István, a király rockopera megújítására és újraértelmezésére; a jelentkezőknek a rockopera egy részletét kell előadniuk - mondta el Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró az M5 kulturális csatorna hétfő esti híradójában. KultFotó: Polyák Attila - OrigoÖtvenéves lett milliók hollywoodi kedvence: Edward Norton legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20190806-edward-norton-otveneves-fontos-filmszerepek.htmlAugusztus 18-án ünnepli jubileumi, félszázadik születésnapját a még mindig kisfiús sármmal rendelkező Edward Norton, aki a karrierje során a legkülönfélébb szerepekben bizonyította be, mennyire sokoldalú és nagyszerű színész. Összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat. KultOrigoElhunyt Török Zsolt hegymászóhttp://www.life.hu/kult/20190818-elhunyt-torok-zsolt-hegymaszo.htmlA Fogarasi havasok egyik szakadékában találtak rá Török Zsolt hegymászó holttestére. Kult--Elhunyt Richard Williams kanadai születésű brit animátor: ő volt Roger nyúl alkotójahttp://www.life.hu/kult/20190817-elhunyt-richard-williams-kanadai-szuletesu-brit-animator-o-volt-roger-nyul-alkotoja.html86 évesen elhunyt Richard Williams kanadai születésű brit animátor. Kult--Sziget 2019: így néz ki a Hajógyári-sziget télen és a fesztivál idejénhttp://www.life.hu/kult/20190816-sziget-2019-igy-nez-ki-a-hajogyari-sziget-telen-es-a-fesztival-idejen.htmlKülönleges élményben lehet része annak, aki nagy rajongója a Sziget Fesztiválnak, és a zenei rendezvényen kívül is kilátogat a Hajógyárira, hiszen nosztalgikus látványt biztosít a terület. Január 7-én, az országot borító legnagyobb havazás után kilátogattunk az Óbudai-szigetre, hogy megörökítsük, milyen a fesztivál különböző ikonikus területe, majd pontosan azoknál a kameraszögeknél fotóztunk a Sziget teltházas napján. Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.