Véletlenek sorozatának köszönheti színészi karrierjét Forgács Gábor

Forrás: spothlightmedia -
színész Forgács Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatalként nem voltak színészi ambíciói, a Ki mit tud?-ra is barátai unszolására jelentkezett - egy jódlival - az akkor műszaki pályán tevékenykedő Forgács Gábor.

Évtizedek óta meghatározó alakja a hazai színművészetnek Forgács Gábor, aki nemcsak humoristaként, de szinkronszínészként is generációk kedvence. Azonban azt kevesen tudják, hogy karrierjét műszaki területen kezdte. Csupán barátai unszolására választotta az előadóművészetet szakmájának.

Forrás: spothlightmedia

„Irodagép-műszerészként dolgoztam, amikor a barátaim rábeszéltek, hogy jelentkezzek a Ki mit tud?-ra. Tábortűzi énekesként hallottak, unszoltak, hogy jelentkezzek, csak miattuk mentem el a meghallgatásra. Ha ők nincsenek, lehet, hogy sose lépek erre a pályára. Nem szerettem volna színész lenni, szerettem az akkori szakmámat. Igaz nem is színészként, hanem énekesként, egy jódlival mutatkoztam be. Nyolc éves koromtól szerelmese voltam ennek a műfajnak, aminek az ének kategória második helyezését köszönhetem. Onnantól kezdve hihetetlen népszerűség vett körül. Egy évet dolgoztam még, de szerencsére olyan sok haknim lett – többek között – Koós Jánossal, hogy otthagytam a civil szakmám" – árulta el a színész a 95.8 Sláger FM-en, ahol arra is kitért, milyen sok film- és komikusi szerepben próbálhatta ki magát.

A 71 éves színész manapság sem tétlenkedik. Számtalan fellépése és szinkron munkája van, amelynek nagyon örül. „Imádom, amit csinálok. Mindig van dolgom, egyik helyről a másikra megyek, mindegyik részét szeretem és élvezem az életemnek. Sokat tömegközlekedem és néha csak úgy rámtör utazás közben az érzés, hogy boldog vagyok. Jó lenne, ha másokon is ezt látnám. Az emberek bezárkóztak, félnek egymástól. Nekem is voltak nagy csalódásaim, olyanokban, akiket a legnagyobb barátaimnak hittem. Mégis, jó lenne, ha ez a zárkózottság, bizalmatlanság nem lenne az emberekben és visszamosolyognának egymásra a villamoson" – mondta a Sláger Témában Forgács Gábor.

Elhunyt Kara Tünde Békéscsabai Jókai Színház egykori színművészehttp://www.life.hu/kult/20190908-elhunyt-kara-tunde-bekescsabai-jokai-szinhaz-szinmuvesze.htmlHosszan tartó, súlyos betegség után pénteken elhunyt Kara Tünde, a Békéscsabai Jókai Színház egykori színművésze – írta a behir.hu. A Jászai-díjas színésznő 45 éves volt.Kult--A Joker nyerte a Velencei Filmfesztivál fődíjáthttp://www.life.hu/kult/20190908-a-joker-nyerte-a-velencei-filmfesztival-fodijat-todd-phillips.htmlTodd Phillips rendező Joker című filmje nyerte el a 76. Velencei Filmfesztivál legjobb filmért járó fődíját, az Arany Oroszlánt a szombati záró napon.Kult--Idén is megrendezik az Agatha Christie Fesztivált Budapestenhttp://www.life.hu/kult/20190907-iden-is-megrendezik-agatha-christie-fesztivalt-budapesten.htmlKulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai programokkal is várják az érdeklődőket szeptember 14-én és 15-én az Agatha Christie Fesztiválon a budapesti MOM Kulturális Központban.KultOrigoMeghalt Tóth János operatőr, a nemzet művészehttp://www.life.hu/kult/20190831-meghalt-toth-janos-operator-a-nemzet-muvesze.htmlNyolcvannyolc éves korában meghalt Tóth János Kossuth-díjas operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - közölte az MMA az MTI-vel. Kult--Elhunyt Kocsár Miklós zeneszerző, a nemzet művészehttp://www.life.hu/kult/20190829-elhunyt-kocsar-miklos-zeneszerzo-a-nemzet-muvesze.htmlÉletének 86. évében, csütörtökön elhunyt Kocsár Miklós Kossuth-díjas zeneszerző, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - közölte az MMA Titkársága az MTI-vel. KultOrigoHat magyar film versenyez Szarajevóbanhttp://www.life.hu/kult/20190814-hat-magyar-film-versenyez-szarajevoban-a-filmfesztivalon.htmlHat magyar film, Szabó Réka, Bársony Katalin, Tóth Luca, Andrasev Nadja, Moldovai Katalin és Gyulai Panni alkotásai versenyeznek a pénteken kezdődő szarajevói filmfesztiválon a Szarajevó Szíve díjakért. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.