frontember The Cars meghalt Ric Ocasek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenöt éves korában meghalt Ric Ocasek, az 1980-as évek legendás amerikai együttese, a The Cars fontembere - jelentette be a New York-i rendőrség.

A rendőrséget a zenész családjának tagjai vasárnap hajnalban értesítették arról, hogy élettelenül találtak rá manhattani otthonában. Az első vizsgálat szerint halálát nem okozhatta idegenkezűség, orvosszakértői vizsgálat fogja megállapítani a halál okát - közölte a rendőrség.

Az 1970-es években Bostonban alakult The Cars az Új Hullám mozgalom egyik elindítója volt. A zenekart Ocasek és Benjamin Orr hozta létre az után, hogy megismerkedtek a középiskolában.
Első sikereiket a Just What I Needed, My Best Friend's Girl és Good Times Roll című számokkal érték el. Az együttest tavaly iktatták be a Rock and Roll hírességek csarnokába.

A The Cars a nyolcvanas évek végén oszlott fel, ekkor Ocasek szólókarriert kezdett, és producerként is dolgozott számos zenésszel, együttessel.

28 évi házasság után múlt év májusában jelentette be felesége, Paulina Porizkova modell, színésznő, hogy különváltak.

Ric Ocasek és volt felesége, Paulina Porizkova Forrás: FilmMagic

Az együttes másik alapítója, Bejmanin Orr 2000-ben halt meg hasnyálmirigyrákban.

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűsehttp://www.life.hu/kult/20190916-elhunyt-gallai-peter-a-piramis-billentyuse.htmlElhunyt Gallai Péter. A Piramis és a Bikini egykori billentyűse, énekese, dalszerzője 65 éves korában, hétfőre virradóra halt meg - közölte a zenekar az MTI-vel.Kult--Tíz kreatív Emmy-díjat zsebelt be a Trónok harcahttp://www.life.hu/kult/20190916-tiz-emmydijat-zsebelt-be-a-tronok-harca.htmlTíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada, a Csernobil című sorozat hét díjat kapott a korlátozott epizódsorozatok kategóriában, a Free Solo - Mászókötél nélkül című filmet a dokumentumfilmek között szintén hét díjjal jutalmazták. KultOrigoEzért lett szabadúszó színésznő Tompos Kátyahttp://www.life.hu/kult/20190915-ezert-lett-szabaduszo-szineszno-tompos-katya-jaszai-mari-dij.htmlHazánk egyik legsikeresebb színésznője úgy érzi, sokkal korábban meg kellett volna hoznia azt a döntést, hogy szabadúszóként folytatja. Felkérései így is özönlenek, egy sajátos módszerrel teremt rendet zsúfolt életében. KultFotó: Mudra László - OrigoMeghalt Eddie Money énekeshttp://www.life.hu/kult/20190914-meghalt-eddie-money-70-eves-volt.htmlSúlyos betegségben, életének 70. évében elhunyt Eddie Money. Az énekes szeptember 13-án pénteken halt meg, nemrégen diagnosztizálták nyelőcsőrákkal. Kult--A szinkronszakma legjobbjait díjazták: Menszátor Magdolna és Tordy Géza életműdíjat kapotthttp://www.life.hu/kult/20190914-a-szinkronszakma-legjobbjait-dijaztak-menszator-magdolna-es-tordy-geza-eletmudijat-kapott.htmlIdén is díjazták a magyar szinkronszakma legjobbjait. A fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban pénteken rendezett Szinkronikum gálán Menszátor Magdolna és Tordy Géza kapta a szakma életműdíját. Kult--Egészen abszurd, ahogy Napóleon, VIII. Henrik és Beethoven mosolyog - Híres festmények újragondolvahttp://www.life.hu/kult/20190911-egeszen-abszurd-ahogy-napoleon-viii-henrik-es-beethoven-mosolyog-hires-festmenyek-ujragondolva.htmlA híres festményeken szereplő ismert vagy épp ismeretlen emberek arcáról nem csupán a művész által láttatni kívánt érzelmek, de a kép készültének idejében hatással lévő kultúra és társadalom is leolvasható. Elég egyetlen plusz mosoly és az egész koncepció átalakul. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.