Tíz kreatív Emmy-díjat zsebelt be a Trónok harca

Forrás: HBO -
Emmy-díj Trónok harca Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada, a Csernobil című sorozat hét díjat kapott a korlátozott epizódsorozatok kategóriában, a Free Solo - Mászókötél nélkül című filmet a dokumentumfilmek között szintén hét díjjal jutalmazták.

A hét végén Los Angelesben rendezték meg a televíziós Oscarnak nevezett Emmy-díjak szeptember 22-i átadását megelőzően a kreatív, technikai Emmy-díjátadót.

Tarolt a Trónok harca utolsó évada Forrás: HBO

Kreatív Emmy-díjjal jutalmazták Cherry Jones und Bradley Whitford színészeket A szolgálólány meséje című drámasorozatban való vendégszereplésükét, valamint Jane Lynchet és Luke Kirbyt a The Marvelous Mrs. Maisel című vígjátéksorozatban nyújtott vendégszereplésükért.
Utóbbi sorozat a vígjáték kategóriában hat díjat zsebelt be.

A legjobb dokumentumfilmnek járó kreatív Emmy-díjat kapta továbbá a Michael Jackson állítólagos szexuális molesztálásait feldolgozó Neverland elhagyása című film.

Animációs kategóriában a Simpson család legújabb sorozata, a The Simpsons: Mad About the Toy nyert.

Két díjat nyert el a Netflix gyártásában készült új David Attenborough-minisorozat, az Our Planet.
Az Emmy-díjakat szeptember 22-én adják át Los Angelesben.

Ezért lett szabadúszó színésznő Tompos Kátyahttp://www.life.hu/kult/20190915-ezert-lett-szabaduszo-szineszno-tompos-katya-jaszai-mari-dij.htmlHazánk egyik legsikeresebb színésznője úgy érzi, sokkal korábban meg kellett volna hoznia azt a döntést, hogy szabadúszóként folytatja. Felkérései így is özönlenek, egy sajátos módszerrel teremt rendet zsúfolt életében. KultFotó: Mudra László - OrigoMeghalt Eddie Money énekeshttp://www.life.hu/kult/20190914-meghalt-eddie-money-70-eves-volt.htmlSúlyos betegségben, életének 70. évében elhunyt Eddie Money. Az énekes szeptember 13-án pénteken halt meg, nemrégen diagnosztizálták nyelőcsőrákkal. Kult--Egészen abszurd, ahogy Napóleon, VIII. Henrik és Beethoven mosolyog - Híres festmények újragondolvahttp://www.life.hu/kult/20190911-egeszen-abszurd-ahogy-napoleon-viii-henrik-es-beethoven-mosolyog-hires-festmenyek-ujragondolva.htmlA híres festményeken szereplő ismert vagy épp ismeretlen emberek arcáról nem csupán a művész által láttatni kívánt érzelmek, de a kép készültének idejében hatással lévő kultúra és társadalom is leolvasható. Elég egyetlen plusz mosoly és az egész koncepció átalakul. KultOrigoA Saul fiát az évszázad legjobb filmjei közé sorolta a The Guardianhttp://www.life.hu/kult/20190913-a-saul-fiat-az-evszazad-legjobb-filmjei-koze-sorolta-a-the-guardian-1.htmlAz évszázad legjobb filmjei közé sorolta Nemes-Jeles László Saul fia című Oscar-díjas filmjét a The Guardian brit napilap, amely pénteken tette közzé a 2000 után készült legjobb száz film listáját.KultOrigoElhunyt Daniel Johnston amerikai énekes-dalszerzőhttp://www.life.hu/kult/20190912-elhunyt-daniel-johnston-amerikai-enekesdalszerzo.htmlElhunyt Daniel Johnson énekes-dalszerző. Az amerikai underground színtér jellegzetes figurája, zenész és vizuális művész 58 évesen halt meg Houstonhoz közeli otthonában.KultOrigoMeghalt Marton László Kossuth-díjas rendezőhttp://www.life.hu/kult/20190913-meghalt-marton-laszlo-kossuthdijas-rendezo.htmlHosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező. Kult--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.