Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

Forrás: Harmed/Facebook -
Harmed zenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards idei várományosai közé került. A jelölteket a hamburgi Reeperbahn Festivalon pénteken este jelentették be. A kortárs európai zenei életet meghatározó, friss produkciók díjátadója jövő januárban lesz a hollandiai Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon - közölte a Hangfoglaló Program az MTI-vel.

A Harmed a Music Moves Europe Talent Awards Loud kategóriájának jelöltje a Beast In Black nevű finn formáció mellett. Magyar zenekarok közül legutóbb a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe European Breakthrough Award különdíját nyerte el. Ennek a programnak jogutódja a Music Moves Europe Talent Awards, amelyet idén adtak át először az Eurosonic-on.

Forrás: Harmed/Facebook


"A MMETA azokat a friss és feltörekvő európai könnyűzenei produkciókat díjazza, amelyek nemcsak Európában, hanem azon túl is nemzetközi áttörés előtt állnak. A jelöltlistát a korábbi European Border Breaker Charts szereplői, az European Talent Exchange Programme eredményei, valamint az európai exportirodák állítják össze, néhány fesztivál, klub, kiadó is javasol" - mondta Bali Dávid, a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda vezetője.

A 2017-ben alakult Harmed a hazai rock-metal színtér feltörekvő szereplője. 605 című daluk már abban az évben az amerikai New Noise felületén debütált, majd a zenekart a Famined Records szerződtette. From Day One című EP-jük az amerikai és a brit iTunes-listákra is felkerült. Dalaik - Magyarországról elsőként - bekerültek a Spotify kurátorok által összeállított playlistekbe. A Harmedban Spicze Levente (ének), Tóth Gábor (gitár), Keresztesi Balázs (gitár) és Szieber Dávid (dob) szerepel.
Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a zenekar első európai és magyarországi turnéját is segítette. A Harmed az elmúlt másfél évben tizennyolc európai országban lépett fel klubkoncerteken és fesztiválokon, olyan előadókkal együtt, mint a Meshuggah, a Whitechapel, az Adept, a Bury Tomorrow vagy a Caliban. A zenekar bemutatkozó stúdióalbuma 2020-ra várható.
A Music Moves Europe Talent Awards díjait, köztük a közönségszavazás Public Choice kampányának díját 2020. január 17-én a groningeni Eurosonic Festival keretében adják át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.