Felavatták Székhelyi József sírkövét - Egy éve hunyt el a színészlegenda

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
sírkő Székhelyi József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly augusztusban, hosszú betegség után hunyt el a Jászai Mari-díjas színész, és kiváló magyarhang, Székhelyi József. A gyermekei által készíttetett emlékművet vasárnap avatták fel.

"A sírkő állítása a hagyomány része, így egyértelmű volt, hogy apunak is készíttetünk. Nagyon sokan eljöttek, megindító volt látni, mennyien szerették őt, milyen fontos volt sokaknak" - mesélte a Blikknek Székhelyi Dániel.

Székhelyi József Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A sírkő fehér márványból készült, amire felkerült Székhelyi József aláírása is, az igazi különlegessége azonban, hogy egy szintén márványból faragott zakó került az egyik oldalára, mintha hagyagul rátették volna - ez a mozdulat egyébként családja szerint kifejezetten jellemző volt a színészre.

"Együtt találtuk ki, hogyan nézzen ki a kő, és ez jellemzi a legjobban aput, akinek alapkelléke volt a zakó. Még a melegítőfelső fölé is képes volt felvenni, maga volt a hanyag elegancia. Ahogyan a sírkövön van odatéve, egy kicsit olyan, mintha még visszajönne érte" - árulta el a lapnak Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.