5 letehetetlen könyvújdonság Tőlünk - Neked

olvasás könyv kikapcsolódás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 81. Ünnepi Könyvhéten számos remek könyvújdonságot mutattak be az olvasóközönségnek. Ezekből válogattunk ötöt. Forgasd őket bármikor: munkába menet, vagy este egy pohár finom vörösbor mellé.

1. Szondy Máté: A boldogság tudománya

Vajon mi tesz minket boldoggá: a lottóötös, a vonzó partner vagy a csinos külső? Talán a legtöbben azt gondoljuk, hogy a boldogsághoz elég a megfelelő társ, némi pénz, sok utazás, de a legújabb pszichológiai kutatások erősen rácáfolnak erre. A fiatal pszichológus nem ígér csodaszert, de rávilágít azokra a dolgokra, amelyekre eddig nem is gondoltál, és új utakat mutat neked a boldogság megtalálásához. Könnyű, de nagyon hasznos olvasmány minden napra.
Kiadó: Jaffa Kiadó

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


2. Vág Bernadett: Zacc

Kávézaccból jövőt mondani? Elhinni a jósnő szavait, ha a jövődről, tragédiákról és sorsfordító eseményekről beszél? Valami történni fog ma éjjel - károgja Galambosné, a harmadikon lakó jósnő -, valami sorsfordító: valami borzalom vagy égi áldás - senki sem tudhatja! Az izgalmas regény lapjain egy öreg pesti bérház nyári éjszakája elevenedik meg, miközben nem tudni, mit hoz a jövő. A szerző a múlt és a jelen történeteit meséli el úgy, ahogy az bárkivel - veled, velem vagy a szomszéddal - megtörténhet. Kötelező olvasmány hűvös nyári estékre.
Kiadó: K.u.K. Kiadó

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



3. Lily Prior: Nektár - A csábítás regénye

Mit tennél, ha minden férfi téged akarna? Ha illatoddal bárkit elbódíthatnál, és bárkit megkaphatnál, akit csak akarsz? A regény Ramonáról, az albínó lányról szól, aki hatalmában tartja a férfinépet, és akinek illatától kábulatba esnek a férfiak. Mindent elért, amit csak akart, de semmi sem tarthat örökké, hiszen változás közeleg. Szórakoztató alapkönyv a csábításról - tanulj belőle, és vedd elő a következő nyáron is!
Kiadó: Tericum Kiadó

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



4. Tandori Dezső: Úgy nincs, ahogy van

Verseket olvasni jó, különösen, ha Tandori Dezső írta őket. A Kossuth- és Prima Primissima-díjas magyar író, műfordító költészete mérföldkő a magyar kortárs irodalomban, ezért is övezi nagy várakozás és izgalom legújabb verseskötetének megjelenését. Vajon mi újat hoz, és mennyiben változott meg a lírája? Íme, egy verseskötet nyáresti elmélkedéshez egy pohár könnyű, finom bor mellé.
Kiadó: Scolar Kiadó

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


5. Ablonczy Balázs: Trianon legendák

Utálta Georges Clemenceau francia miniszterelnök a magyar menyét? Tényleg szabadkőművesek döntöttek a Monarchia felosztásáról? Hol is írták alá a trianoni békeszerződést? A Kis- vagy a Nagy Trianon-palotában? Valójában milyen okok vezettek a magyarságot végzetesen sújtó békeszerződéshez? Sok más hasonló kérdés megválaszolása mellett Ablonczy Balázs történész könyve azoknak kíván segítséget nyújtani, akik legendák, tévhitek helyett tényekre alapozott tudást akarnak maguknak szerezni a kilencven évvel ezelőtti folyamatokról. Ez a karcsú kötet nem tudóskodva, hanem közérthetően, ugyanakkor komoly történeti forrásanyagra támaszkodva mutatja be a tragédia valós okait és körülményeit.
Kiadó: Jaffa Kiadó

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.