Pikáns ízek, forró kortyok - budapesti teaházmustra

teázás teaház tea Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Novemberben kezdődik csak az igazi teaház-szezon, ezért mots körbejártuk a késő őszi Budapestet, hogy megtaláljuk a leghangulatosabb, legfinomabb teákat kínáló teaházakat!

1. Mozaik teaház

Régóta nagy kedvencünk a Mozaik. Meleg tónusok, barátságos légkör és finomabbnál finomabb illatok várnak a kétszintes teázóban. Az alsó szinten teaszaküzlet működik, fent pedig a mennyei italokat kortyolgathatjuk. Több mint 120 féle teából válogathatunk: van ajurvédikus, gyümölcsdarabos, alkoholos különlegesség is. A Mozaikban az a jó, hogy a kínálatot tekintve nem klasszikus teaház, hiszen limonádék, shake-ek és jegeskávék is színesítik a kínálatot. Lehet vízipipázni, van wifi, és muszáj megkóstolni a csokis-meggyes házi sütijüket! Nem árt asztalt foglalni, mert a hely mindig tele van trécselő, teát iszogató vendégekkel.


Így értékeltük

- Kiszolgálás: 5
- Teaválaszték: 4
- Ízek: 5
- Hangulat: 5
- Teavásárlási lehetőség: van
- Kedvenc tea: Honeybush orange, Fahéjas körte
Cím: 1061 Budapest, Király u. 18.Bővebb infó: www.mozaikteahaz.hu


2. Zöld Teknős Barlangja - Native teaház

Bizony, ez a mi Kozsónk teaháza. A dizájn kicsit eklektikus, vannak indiánok, néhol kis keleti beütéssel, de inkák és egyiptomiak is megtalálhatók a bútorokon. A teaházat "city"-re bővítették, és az Európa legszebb és legnagyobb teaháza címet is elnyerte nemrég. A kisebb-nagyobb szeparékat ki lehet bérelni, a bérleti díjat pedig lefogyaszthatod. Megéri nagyobb társasággal menni, 10-12-en is elfértek. Kedvencünk a Buffalo Bill szobája. Itt a legszélesebb a teaválaszték, és különböző ízesítő mézek közül is választhatunk. Az egyetlen dolog, ami szemet szúr, hogy a különleges teáskannákon csipogós lopásgátló van. Bizonyára megvan az oka, de kicsit illúzióromboló. A saláták és pástétomok is ízletesek.


Így értékeltük

- Kiszolgálás: 5
- Teaválaszték: 5
- Ízek: 4
- Hangulat: 5
- Teavásárlási lehetőség: van
- Kedvenc tea: Áfonyás muffin desszert tea, Jázmin gyöngyök
Cím: 1066 Budapest, Jókai u. 15.Bővebb infó: www.zoldteknosbarlangja.hu

3. Napos Oldal

A legtudatosabb hely a VI. kerületben. A Napos Oldal nem kifejezetten csak teaházként funkcionál, eredetileg vegetáriánus étterem és egészséges életmódot hirdető kis sziget. Széles választékú gyógyteáik és yogiteáik miatt azonban érdemes betérni ide. Tartozik hozzá egy biobolt is, ami a tudatosan táplálkozók paradicsoma. Figyelnek a cukorbetegekre, a vegákra és az anticandida-kúrásokra is, ami nagyon dicséretes dolog. Süteményeik tönkölylisztből, cukor nélkül készülnek. Szuper a házi készítésű rózsavizes limonádéjuk is.

Így értékeltük

- Kiszolgálás: 5
- Teaválaszték: 3
- Ízek: 4
- Hangulat: 4
- Teavásárlási lehetőség: van
- Kedvenc tea: Levendula, Yogi jamaica
Cím: 1066 Budapest, Jókai u. 7.Bővebb infó: www.naposoldal.com

4. Sirius

A legjátékosabb és legkuckósabb teaház. Kicsit már lelakott, de nagyon jól kialakított terek, itt-ott tükördarabok, perzsaszőnyegek, drapériák és szekrényszerű ajtók jellemzik ezt a mesebeli teaházat. Mászhatsz, társasjátékozhatsz, és ami a legfontosabb: több mint 80 féle tea közül választhatsz, és almachips is van. Imádjuk, mert otthonos, és tényleg egy más világba csöppensz, aminek semmi köze a hagyományos kávézókhoz, teaházakhoz. Olyan, mintha az egyik habókos csoporttársunk beszélgetős estét tartana a belvárosban, és közben előkerülne az 1001 éjszaka meséi című könyv is...

Így értékeltük

- Kiszolgálás: 4
- Teaválaszték: 4
- Ízek: 3
- Hangulat: 5
- Teavásárlási lehetőség: van
- Kedvenc tea: Erdei szellemek, China lichee
Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 13.Bővebb infó: www.sirius-se.hu/teahaz/teahaz.php?con=teahazrol


5. Teapalota a Potalához

"A Potala a dalai lámák hagyományos téli rezidenciája, egyben Tibet vallási és történeti örökségének jelképe" - tudjuk meg a honlapról, hogy honnan a furcsa hangzású elnevezés. A Teapalota spirituális tea- és feltöltődő központ. Nagy hangsúlyt fektetnek a teázás rituáléjára, a teázóban különböző előadásokat, esteket tartanak - havonta többször is. Lehet vízipipázni, vannak smoothie-k, és még vacsorázni is tudsz, ha nagyon megéheznél. Szakszerű és nagyszerű hely.


Így értékeltük

- Kiszolgálás: 5
- Teaválaszték: 5
- Ízek: 4
- Hangulat: 4
- Teavásárlási lehetőség: van
- Kedvenc tea: Masala, Lapsang souchong
Cím: 1066 Budapest, Jókai u. 20.Bővebb infó: www.potalateapalota.hu/index.php


6. Moonlight Meido club és teaház

A legmeglepőbb hely a felsoroltak közül. Egyértelműen a fiatalabb korosztályt célozza meg. A japán tradíciók és az animék világa keveredik, nincs olyan "felmelegítő" hangulata, mint a többi teaháznak, mert annyira modern. Egyes teák diákigazolvánnyal 20%-os kedvezménnyel rendelhetők, keddenként karaoke-partik vannak, vasárnap pedig japánnyelv-tanfolyam. Isteni a hideg kókuszleves tápiókagyönggyel, és persze szerencsesütit is vásárolhatsz, sőt október eleje óta még sushit is ehetsz! Hiánypótló, különleges és barátságos hely, ami egyik teabarlanghoz sem hasonlít. A teák mellett anime- és mangaszaküzlet üzemel ugyanitt.

Így értékeltük

- Kiszolgálás: 4
- Teaválaszték: 4
- Ízek: 4
- Hangulat: 4
- Teavásárlási lehetőség: van
- Kedvenc tea: Mushi Doktor nyugalma, Soul eater
Cím: 1066 Budapest, Jókai u. 8.Bővebb infó: www.moonlightmeido.hu/?html=1


7. Vörös Oroszlán teaház

Franchise teaház, ami immár 4 helyszínen üzemel az országban. A Jókai téren kezdődött minden, 10 évvel ezelőtt. Mi is itt jártunk először a pesti teaházak közül, itt zártuk először szívünkbe a zamatos, gyümölcsös teacsodákat, a kandiscukros pálcikákat és a földön pöffeszkedő színes párnákat. Mindig sokat időztünk a kis boltban is, aztán persze sóvárgó tekintettel lemondtunk a szebbnél szebb kancsókról. Azóta a hangulat nem változott, a teák ugyanolyan isteniek, csak bővült az itallap és a szolgáltatások listája (pl. Oxigénbár). Egyedül az árak lettek karcosabbak, de a minőséget meg kell fizetni!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Így értékeltük

- Kiszolgálás: 5
- Teaválaszték: 4
- Ízek: 5
- Hangulat: 4
- Teavásárlási lehetőség: van
- Kedvenc tea: Erdei séta, Roiboos tiramisu
Cím: 1066 Budapest, Jókai tér 8.
Bővebb infó: www.vorosoroszlanteahaz.hu

Édes bűnbeesés - Az ország legjobb cukrászdáihttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-edes-bunbeeses-az-orszag-legjobb-cukraszdai.htmlKényeztetés mesterfokon - a legjobb wellnessközpontok Magyarországonhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101111-kenyeztetes-mesterfokon-a-legjobb-wellnesskozpontok-magyarorszagon.htmlBuli helyett fondüparti - 5 unaloműző tipp otthonrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-buli-helyett-fonduparti-5-unalomuzo-tipp-otthonra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.