Szerelemülés a buszon, avagy a legfurcsább dolgok 2010-ben

érdekesség majmok szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2010-es év is gazdag volt furcsaságokban. Az AFP ezek közül szemezgetett egyik összeállításában.

DÁNIA: Szerelemülések a koppenhágai buszokon

AFP
AFP


Egy autóbuszon minden megtörténhet, még az is, hogy két ember első látásra egymásba szeret. Ezért egy koppenhágai közlekedési társaság külön helyet tart fenn a meghittebb eszmecserére vágyó pároknak. A társaság 103 autóbuszának mindegyikében piros anyaggal kárpitoztak két egymás mellett lévő ülést, a következő felirattal: Kaerlighedssaede (szerelemülés). Az újítás népszerű az utazóközönség soraiban - közölték a buszsofőrök.

INDIA: "Szupermajmok" a nemzetközösségi játékokon

AFP
AFP


Újdelhi városa meglehetősen eredeti őröket alkalmazott a brit nemzetközösségi sportversenyeken: nagytestű és energikus majmokat, "akiknek" az volt a feladata, hogy elijesszék a kisebb majomfajok képviselőit, ugyanis a tapasztalat szerint az utóbbiak több zavart okoznak. A majmokat tilos megölni az ázsiai országban, ahol a hinduk körében nagy tiszteletnek örvend Hanuman, az erőt jelképező majomisten. A város 28 karcsúmajomból (Semnopitecus) álló őrséggel rendelkezik, ennek tagjait beidomították arra, hogy elkergessék a lakónegyedekből a kisebb majmokat. A játékok idejére a szomszédos Radzsasztán államból is erősítés érkezett: tíz hosszúfarkú és fekete pofájú langurmajom. Arról nem szólt a hír, hogy miként tájékozódtak a radzsasztáni langurok Újdelhiben.

NAGY-BRITANNIA - Áldott maroktelefonok a Cityben

AFP
AFP


A City alkalmazottai karácsony táján ünnepélyes szertartáson kérhetnek áldást mobiltelefonjaikra a londoni pénzügyi negyed egyik templomának plébánosától. A St. Lawrence Jewry templom különleges ceremóniáján mintegy 80 személy nyújtotta telefonját az áldást osztó pap felé - először 2009-ben. A kezdeményezés annak az ősi keresztény hagyománynak a folytatása, hogy a karácsony utáni első hétfőn a dolgozók áldást kérhetnek munkaeszközükre.

KÍNA: Egy kutya politika Sanghajban

AFP
AFP


Az egy gyerek politikája után Kínában - vagy legalábbis Sanghajban - napirendre került az egy kutya politikája is. Tekintettel a családi kedvencek elszaporodására, a kelet-kínai metropolisz hatóságai a családpolitika alapelvét kiterjesztik a négylábúakra is. Az új törvény értelmében egy család csak egy kutyát tarthat. A kínai középosztály erőteljes bővülését tükrözi, hogy az ember legjobb barátjának mind jobb a dolga Kínában. Sanghajban a hatóságok szerint már 800 ezer az ebek száma - de csak minden negyediket jegyzik be.

OLASZORSZÁG: Aranykoporsó beépített telefonnal

AFP
AFP




Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.