Natalie Portman és a gyors numerák

film szex Natalie Portman mozi Ivan Reitman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy filmnek az a címe, hogy Csak szexre kellesz, akkor mindannyian jól tudjuk már előre, hogy az ellenkezőjéről fog szólni. Igaz, ettől még nem kellene egyéb téren is kiszámíthatónak lennie. Kritika.

Ivan Reitman az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb hollywoodi mesteremberek egyike, aki szinte kizárólag a vígjátékok területére specializálódott. Az 1946-ban Komáromban született, csehszlovákból amerikaivá lett Reitman rendezőként olyan komédia-klasszikusokat jegyez, mint a Szellemirtók vagy az Ikrek, de producerként még ennél is több vígjáték megszületése felett bábáskodott (többek között: Állj, vagy lő a mamám!, Space Jam, Egek ura - utóbbit a szintén jónevű direktorrá lett fia, Jason Reitman rendezte).

Játssz és nyerj! Írd meg nekünk Valentin-napod történetét!



Forrás: AFP
Forrás: AFP



Az öreg Reitman sohasem volt egy invenciózus rendező: nem az egyedi megoldásai vagy érdekes látásmódja hozta meg a sikereit. Viszont halálosan profin szórakoztatott, és mindig ráérzett, hogy mire (és kikre!) van szüksége a közönségnek épp. Az új filmje is ilyen: pontosan teljesíti a kellemes szórakoztatás kritériumait, jó érzékkel hoz helyzetbe két sztárszínészt, de ennél több izgalom nincs benne egy csipetnyi sem.

Tipp: Nyerj egyedi ajándékokat Valentin-napra a Life.hu-val!


Natalie Portmannek Fekete hattyú
Ashton Kutchernek



Forrás: AFP
Forrás: AFP



Persze az végig látszik, hogy melyikük a jobb színész, de Kutcher is felnő végre a feladatához, a gond nem is ezzel van, hanem olyasvalamivel, ami egy szexről (is) szóló filmnél kulcskérdés: egyszerűen nem működik a két főszereplő közötti kémia. Nem érezni, hogy ők tényleg egymásra lennének kattanva, hogy őrjítő fizikai vágy fűzné őket egymáshoz, nem pattognak a szikrák a közös jelenetekben. Talán ezért, talán a rendezői koncepció miatt, de a Csak szexre kellesz egyébként sem sikerült valami túl erotikusra - aki szexis hangulatra, fülledt izgalmakra vágyik ebben a filmben, az nem jó helyen keresgél.

Fórum: Milyen filmet láttál mostanában?



Hogy létezik-e működőképes formában és hosszú távon ez a fajta viszony



Forrás: AFP
Forrás: AFP



A cselekmény ennek megfelelően csordogál a kiszámított és kiszámítható mederben, minden meg is történik, aminek kell - kábé a filmidő kétharmadára, amikor ugyanott vagyunk, ahol a mozi legvégén. Ám hogy a sztori folytatódhasson, és végre legyen valami csavar az addig bántóan egyirányú történetben, indokolatlan és motiválatlan módon romlik el minden - nem azért, mert ez következne az előzményekből, hanem azért, mert el kell romlania, és azért, hogy megjavulhasson.

Talán nem árulunk el nagy titkot, hogy ez végül így vagy úgy, de sikerül, a film első kétharmadát jellemző, kissé szókimondóbb és realistább stílhez képest immár tényleg a romantikus filmek habos-babos fordulatai között. A főbb szereplők pedig (akik korábban szinte mindannyian többé-kevésbé unszimpatikusnak és nem épp azonosulásra ingerlőnek tűntek) végül mind megtanulnak valamit. A Csak szexre kellesz történetét így is össze lehetne foglalni: érzelmileg tökéletesen analfabéta figurák végül eljutnak legalább a nyomtatott nagybetűkig.

Tippünk: Randizz az interneten!



Nézd meg a film előzetesét!




Kiknek ajánljuk?

- akik szeretnék Natalie Portman komikai vénáját is megismerni
- akik nem akarnak szorosabb érzelmi kapcsolatot kialakítani a másik nem képviselőivel, mondván, úgy biztonságosabb
- első randizóknak

Kiknek nem ajánljuk?

- akik valami szexisre vágynak
- akik szerint az első kézfogásnak meg kell előznie az első szexet
- akik unatkoznak a kiszámítható romantikus komédiákon

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.