Kisütöttük: a legjobb pékségek Budapesten

pékség pékáru étel sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unod már a párizsis zsömlét és a felfújt kiflit, a fehér kenyértől pedig elnehezül a gyomrod? Ha különleges ízekre vágysz, a fővárosban számtalan reggelizőhelyet és pékséget találsz, ahol egészséges és ízletes finomságokkal kezdheted a napot. Íme, a Life.hu tippjei.

1. Hamísítatlan ízek a Kaukázusból

A grúz kenyér az egész világon nagyon népszerű, és ha még nem kóstoltad, itt az ideje megízlelned a belvárosi kis pékségben. Itt helyben sütik a finomságokat a háziasszonyok konyháiban megszokott alapanyagokkal és módszerekkel, így a péksütemények olyan ízűek, mint nagyszüleink idejében. A lisztet egy 19. századi malomban őrlik, ezért a feldolgozás során sem esik át a szokásos ipari kezeléseken.

www.tonne.hu
www.tonne.hu


Kedvencünk a kézzel készült, kemence falán sütött grúz kenyér, amelynek készítését az ún. tonnéban te is figyelemmel kísérheted. A lapos, széles kenyér (225 Ft) kb. negyed óra alatt sül meg, roppanós, vékony héjjal - páratlan az íze. A grúz sajtos-leveles kenyér (hacsapuri, 350 Ft) vagy a grúz babos kenyér (lobiani, 290 Ft) bármely főétel remek kiegészítője lehet.
Hol találod a pékséget?
1095 Budapest, Páva u. 2.

A Life tippje

Lepd meg a párodat egy frissen sült, tört diós, almás pitével (195 Ft/10 dkg).


2. Kezdd a napot illatos kenyérrel!

A Margit körúton nemrégiben nyílt pékségben odafigyelnek a reformtáplálkozásra. A kenyérfélék sütéséhez nem használnak adalékanyagokat, csak savanyú kovászt, amelytől a tészta lassabban kel, nem ragad és sütésnél sem lesz magas. A finom, savanykás aroma így a német "Schwarzbrot" (419 Ft) hű mása, és ha egészséges pékárukat keresel (wellness-, burgonyás-, német napraforgós-, diós-, hárommagos-, teljes kiőrlésű zabpehely kenyér, egységár: 364 Ft), elképesztően gazdag a kínálat. Az édességek omlós, lágy ízűket a vajnak köszönhetik, amelyet margarin helyett használnak. Ha a reggeli kakaóhoz tuti finomságokra vágysz, duplázhatod az élvezeteket vajas-diós kaláccsal (762 Ft), marcipános kockával (199 Ft) vagy mákos csigával (199 Ft). Tízóraira vagy ebédre számos ízletes pitából válogathatsz (gombás, tonhalas, kolbászos, hagymás, ár: 300 Ft).
Hol találod a pékséget?
1024 Budapest, Margit krt. 5/A

www.ludwigmentesi.hu
www.ludwigmentesi.hu

A Life tippje

Teszteld a medvehagymás kenyérkét (216 Ft) vagy az olívás masnit (216 Ft).


3. Keresd a hagyományos ízeket!

"Az a legjobb kenyér, amiben benne van a pék izzadtsága" - tartja a mondás. Imádod a friss, ropogós kenyeret és élsz-halsz az ízletes pékárukért? A város több pontján található, kizárólag magyar termékeket árusító pékségben hagyományos technológiával, hosszú érési-sütési idővel készítik a 60 féle péksüteményt és a 30 különböző kenyeret. Egy laktató vacsorához a tradicionális erdélyi pityókás (burgonyás) kenyér nagyszerű párosítás (akciós ára: 350 Ft). A recept Sepsiszentgyörgyből származik. A székely pityókás kenyeret régen még kézzel, fatüzelésű kemencében sütötték. Az erdélyi kenyér kézi formázással, igazi kovásszal, burgonyából, margarinból, búzalisztből készül, továbbá nem tartalmaz adalékanyagokat.

www.lipotipekseg.hu
www.lipotipekseg.hu

A francia ízek szerelmeseinek a baguette-et (70 Ft), a hagymás masnit (170 Ft), édességimádóknak a kókuszos, kakaós csigát (170 Ft) vagy az aranygaluskát (190 Ft) ajánljuk.
Hol találod a pékséget?
www.lipotipekseg.hu/index.asp?inc=uzleteink&tip=regi

www.lipotipekseg.hu
www.lipotipekseg.hu


A Life tippje

A mi kedvencünk a brokkolis-spenótos patkó (205 Ft.


4. Ahol reggeltől uzsonnáig lakmározhatsz

Ha rád tör az éhség, vagy kényelmesen reggeliznél, a belvárosi üzletben garantáltan megleled, amit csak kívánsz: omlós, helyben sütött pékárut, prémium bagel szendvicseket, friss salátákat illetve házi tejtermékeket. A pékség különlegessége, hogy tízféle croissant-t kínál (190-240 Ft-ig), amelyek közül a csokis-mogyorós egyszerűen felülmúlhatatlan.

Ne hagyd ki a Dzsem menüt (750 Ft) sem, amely ropogós croissant-ból, vajból és tetszés szerint válaszható dzsemből, valamint zamatos kávéból áll. Ha bűnöznél, ízleld meg a legjobb spanyol muffinok duplacsokis, fehércsokis-citromos, almás-karamellás vagy mascarponés-áfonyás változatát (450 Ft).
Hol találod a pékséget?
1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 7.

A Life tippje

Ugorj be ebédidőben egy zöldfűszeres-sajtkrémes bagelért (400 Ft) vagy kecskesajtos-paradicsomos ciabattáért (590 Ft).

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.