Brutálisan molesztálták az On The Spot riporternőjét Kairóban!

forradalom Hoszni Mubarak arab forrongások molesztálás politika Egyiptom Kairó újságírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az On The Spot riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András pénteken utaztak Kairóba, hogy a forradalom és az egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak lemondása utáni hangulatról tudósítsanak. A két fiatal újságíró, akik egyetlen kézikamerával járják a világot, mindössze néhány órája voltak csak a városban, amikor az ünneplő tömeg magával ragadta őket a Tahrir téren - az eseményekről blogjukon számoltak be.

"Úgy hömpölgyött a tömeg, mintha egyetlen test lenne, olyan szorításban tartva minket, és nyilván nemcsak minket, hanem mindenkit, amiből egyszerűen nem lehetett kitörni" - írja S. Takács András az On The Spot blogján. "Eszterrel végig fogtuk egymás kezét, eleinte pont azért, (...) hogy ti. ne veszítsük el egymást. Aztán később ugyanezért, csak épp a tét változott meg egyetlen pillanat alatt: ha elszakítanak egymástól, Esztert kicsinálják."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az On The Spot riporterei


A CBS riporterének nem volt szerencséje

Eszter és András csupán egy találkozóra igyekeztek, amikor a Tahrir téren magával sodorta őket a tömeg. "Mire felfogtuk, hogy csak férfiak vannak körülöttünk, már késő volt. (...) Egyre több kezet éreztem a testemen. (...) Egyre többen fogdostak, fogyott a levegő, tudtam, hogy nem szabad pánikba esni, nem szabad hagyni, hogy elsodorjanak minket egymástól" - emlékezett vissza az eseményekre Eszter a blogon.

A két újságírót az utolsó pillanatban szabadították ki a tömegből. Nekik szerencséjük volt, ellentétben a CBS riporterével, akit február elején bántalmaztak szexuálisan Kairóban, egy forgatás alkalmával. Az On The Spot újságíróinak a pénteki esetről szóló részletes beszámolóját az onthespot.blog.hu-on olvashatod.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.