Íme a Fonogram-díj-átadó győztesei

zene Tabáni István Fonogram-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ákos, Kowalsky meg a Vega, a Bin-Jip, Nikola Parov és a Rendhagyó Prímástalálkozó című produkció is Fonogram-díjat kapott a magyar zenei gálaesten szerdán a Millenáris Teátrumban.

Az év hazai dala Tabáni István Gyönyörű szép című száma lett, az életműdíjat Szörényi Levente és Bródy János kapta. A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) és az Előadóművészi Jogvédő Iroda által közösen rendezett díjátadón tizenhét különböző hazai, valamint öt külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat.

MTI
MTI


Az év hazai klasszikus pop-rock albuma Ákos A katona imája című korongja lett, a hazai modern pop-rock album kategóriában Kowalsky meg a Vega Ötcsillagos című lemeze futott be, az év hazai alternatív albumának a Bin-Jip Enter című CD-jét választották. Az év hazai elektronikus zenei produkciójának a Compact Disco bizonyult, az év hazai hard rock vagy heavy metál albuma megosztva a Mobilmánia Az út legyen veled és a Wendigo Audio Leash című anyaga lett. Az év hazai szórakoztató zenei albuma Mága Zoltán A királyok hegedűse című hanghordozója, az év hazai gyermek albuma a Marék Veronika történeteiből, Tallér Zsófia zenéjéből Mórocz Adrienn énekével készült Boribon muzsikál című munka lett, az év hazai felfedezettje pedig a Holdviola.

MTI
MTI

Az év hazai jazz albuma kategóriában a Fekete-Kovács Quintet és a Pannon Filharmonikusok Integro/Grandeur című CD-je győzött, az év hazai világzenei albuma Nikola Parov Álomidő című produkciója, az év hazai autentikus népzenei albuma pedig a Rendhagyó Prímástalálkozó Prímás parádé című anyaga lett. Az év klasszikus komolyzenei albuma Bartók Hegedűversenyének felvétele lett Kelemen Barnabás hegedűművész és a Kocsis Zoltán által vezényelt Magyar Filharmonikus Zenekar előadásában , az év hazai kortárs komolyzenei albuma kategóriában az Ensemble Linea Plays Eötvös című CD-je győzött. Az év dalának Tabáni István Gyönyörű szép című dalát választották, az év közreműködő zenésze Veres Mónika lett. A gálaesten életműdíjat kapott Szörényi Levente és Bródy János, kiemelkedő közreműködő zenészi pályafutásáért Tátrai Tibor gitárost tüntették ki Fonogram-díjjal.

MTI
MTI


Fotók: MTI

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.