Meghalt az Alice in Chains egykori basszusgitárosa

halál zene zenekar basszusgitáros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt az Alice in Chains amerikai rockzenekar egykori basszusgitárosa: Mike Starr 44 éves volt.

A kábítószer-problémákkal küzdő gitáros holttestére Salt Lake Cityben találtak rá. A rendőrséget telefonon értesítették, a holttestet vélhetően szerdán boncolják fel, de a toxikológiai vizsgálat eredményére még heteket, akár két hónapot is várni kell.

www.vh1.com
www.vh1.com

Mike Starr nem sokkal az Alice in Chains számára áttörést jelentő Dirt című album 1992-es megjelenése után hagyta el az együttest, helyére Mike Inez érkezett. A banda több tagja is kábítószerfüggő volt, az énekes, Layne Staley halálát is ez okozta 2002-ben.

Az Alice in Chains 1987-ben alakult Seattle-ben. A csapat becslések szerint több mint 40 millió albumot adott el világszerte, ezzel a Nirvana, a Soundgarden és a Pearl Jam mellett a városhoz köthető grunge stílus egyik legsikeresebb és egyben legelismertebb zenekara. Az együttes 2009 novemberében Budapesten, a Petőfi Csarnokban is fellépett.

Forrás: MTI

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.