olvasnivaló kultúra könyv szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A romantikus lányregények igazán remek kikapcsolódásnak számítanak, ha nem vágysz valami vaskosabbra. De ha inkább a felkavaró irodalom kapcsol ki, válogass kedvenc, letehetetlen könyveink között! Figyelem! Íme, szex, horror, gyilkosság - izgalom minden mennyiségben!

1. Stephen King: Tortúra

Örök igazság, senki sem az, akinek látszik. Ha azonban az illető Stephen King karaktere, akkor hamarosan elszabadul a pokol. Paul Sheldon, a híres író és nem kevésbé híres nőcsábász éppen elkészül új sikerregényével, amikor ittasan autóbalesetet szenved a világ végén. Szerencsére azonban egy képzett ápolónő, Annie Wilkes rátalál és megmenti az életét. Az író szerencséje azonban itt véget ér. Annie azt mondja magáról, hogy az író legnagyobb rajongója. És ez így is van, Paul hamarosan az őrült nő kedvéért újabb könyv írására kényszerül, és ápolója, vagyis fogvatartója nem válogat az eszközökben, hogy megkapja, amit akar.

libri.hu
libri.hu




A Life.hu tippje

Ha nemcsak olvasás közben szeretnél borzongani, nézd meg a könyv 1990-es filmváltozatát James Caan, Kathy Bates és Lauren Bacall főszereplésével.


2. Patrick Süskind: A parfüm - Egy gyilkos története

Vajon létezik eredendő gonosz, vagy csak a körülmények teszik kegyetlenné az embert? Jean-Baptiste Grenouille a XVIII. századi Franciaországban élt és ölt. A szerencsétlen és csúf férfi csodálatos módon az illatok szakértője lesz. Jean-Baptiste egyetlen célja, hogy megalkossa a tökéletes parfümöt. A parfümöt, amivel ha behinti magát, a nők nem tudnak ellenállni neki. Kísérletei során nem riad vissza semmitől: először állatokat, majd fiatal, gyönyörű lányokat gyilkol meg, hogy belőlük csodálatos és ellenállhatatlan illatesszenciát nyerjen.

krimi.konyvstart.hu
krimi.konyvstart.hu



A Life tippje:
Nézd meg a filmet, amelyben Alan Rickman és Dustin Hoffmann kalauzol el a középkornál is sötétebb, de illatosabb világba.




3. De Sade márki: Justine regénye



konyv-konyvekhu
konyv-konyvekhu



4. Bret Easton Ellis: Amerikai psycho

Patrick Bateman
Bret Easton Ellis

filmhirek.com
filmhirek.com




A Life tippje:
Nézd mneg a filmet! - Az Amerikai psycho filmváltozatában a csodálatos Christian Bale játssza Patrick Batemant.



5. Jerzy Kosinski: A festett madár



szegedplusz.hu
szegedplusz.hu



6. Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről

Kevin egy 15 éves kamasz. Érzelmileg zavart. És gyilkos. A történetet édesanyja meséli el a saját szemszögéből. Hogy milyen érzés, amikor kiderül, hogy a gyermeke egy iskolai lövöldöző. Eva nem kevésbé zavart, hiszen nem így tervezte az életét. Ugyan ki szeretne egy többszörös gyilkos anyja lenni? Vajon hol ronthatta el? A végkifejletben pedig minden lángra lobban - Eva élete fenekestől felfordul. A könyv nem valós eseményeket dolgoz fel, de a történet akár meg is történhetett volna.


booker.hu
booker.hu



7. Iain Banks: A darázsgyár

A 16 éves Frank, a főszereplő, olyan, mint bármelyikünk. Apjával egy skót falucskában lakik. Szóval semmi különös. Leszámítva, hogy a fiú elvesztette a nemi szervét gyerekkorában, amikor megtámadta egy kutya. Leszámítva, hogy az apja nem anyakönyveztette, ezért nem jár iskolába, elvileg nem is létezik. Leszámítva, hogy gyermekfejjel megölt három embert - köztük az öccsét és az unokahúgát -, Frank egy átlagos tizenéves. De aztán a kamasz megváltozik, és megfogadja, hogy soha többé nem gyilkol. Iain Banks naturalisztikus, rafinált, bizarr rituálékról szóló thrillerje a kritikusok egy részét meggyőzte, mások fanyalognak. Ettől függetlenül a könyv a XX. század 100 legjobb műve között szerepel.

booker.hu
booker.hu

8. Bret Easton Ellis: Glamoráma

Őrült kémthriller a sztárok világában. Újabb regény Bret Easton Ellistől, a Glamoráma, amit el kell olvasni, ha valami felkavaró sztorira vágysz. A sztárok csillogó világa olykor olyan sötét, mint a pokol. Victor Ward kockáshasú modell és színész. Sikeres. Bárkit megkap, akit az ágyába akar vinni. Bármihez képes igazodni, ami trendinek számít divatos világában. Victor azonban egyszer csak egy modellekből álló terroristacsoportban találja magát, néha azt sem tudva, hogy a gyilkosságok a filmvásznon vagy a valóságban történnek-e. Közben New Yorkban felbukkan a férfi hasonmása, aki viszont csak testben és arcban hasonlít az "agyatlan szépfiúra".

booker.hu
booker.hu


10 szuper könyv, amit érdemes elolvasnodhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20101219-10-szuper-konyv-ami-nem-hianyozhat-a-karacsonyfa-alol.htmlVérpezsdítő könyvek buja éjszakákrahttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20101102-verpezsdito-konyvek-buja-ejszakakra.html5 letehetetlen könyvújdonság Tőlünk - Nekedhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20101102-5-letehetetlen-konyvujdonsag-tolunk-neked.htmlKönyvtippünk: Háborúk földjénhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20101111-napi-konyvtippunk-haboruk-foldjen.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.