nyári szünet kultúra könyv szórakozás szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy izgalmas kötetre vágysz és szívesen dedikáltatnál kedvenc íróiddal, vagy belelapoznál a hazai, a határon túli szerzők legfrissebb remekműveibe, ne késlekedj, irány az Ünnepi Könyvhét!

1. Lászlófi Rozi: Anyósom, a drága

Ha van anyósod, azért, ha még nincs, akkor azért érdemes kézbe venned ezt a könyvet. Az anyósok többsége minden felbukkanó barátnőben ellenséget lát. A könyv, kezelési útmutató, amely arra keresi a választ, hogy vajon miért olyan nehéz a velük való kapcsolat.

www.facebook.com
www.facebook.com



A szerző bemutatja a különböző anyósfajtákat, felsorolja a veszélyes anyóstulajdonságokat, meghatározza az anyóssal folytatott kapcsolat fokozatait és feltárja az anyós-meny közötti háború ütközési pontjait. Nem könnyű menynek lenni, de anyósnak sem, mert nincs sok választásuk: meg kell találniuk a közös hangot. A könyv végére kiderülhet, hogy talán ez is lehetséges.

Kiadó:
Jaffa Kiadó

2. Pataki Tamara: Ember a sötétben

Szerinted lehetséges igazi szerelem boszorkány és halandó között? Ha szeretnél választ kapni a kérdésre, ismerd meg a 16 éves szerző első regényét, amely az első világháborúban játszódik egy fiatal katona és egy boszorkány főszereplésével. A férfi nem hisz az erőszakban, a német vezetés elbizakodottságában, a nőt pedig kérdések kínozzák, hogy vajon miért irtotta ki az emberiség a boszorkányokat?

www.alexandra.hu
www.alexandra.hu



Hans és Babette szerelmének tragikus pillanata az yperni gáztámadás, ahol több mint százezer ember lelte halálát vagy vesztette el látását, ahogyan a férfi is, aki így emberré válik a sötétben. A regény valóságos időutazás, olvasása közben te is aktív szereplőjévé válhatsz ennek a különös történetnek.

Kiadó: Alexandra Kiadó


A Life tippje:

A Vörösmarty téren idén is lesz Olvasóklub sátor, ahol belekukkanthatsz az újdonságokba, így könnyebben eldöntheted, érdemes-e megvásárolnod a kiszemelt köteteket.


3. Jókai Anna: A feladat - Mindhalálig

Ha problémás a párkapcsolatod, vagy sokszor nem érted meg a pasidat, vétek lenne kihagynod Jókai Anna életműsorozatának ötödik kötetét. A Mindhalálig Törtel Gézája magányos író, aki szerelmi bánatban szenved és lelkileg-fizikailag kisemmizett. Orvos felesége csak a gyakorlati dolgokban hisz - az író kettőjük világán keresztül mutatja be az értékes egyéni szabadságot.

www.konyvar.hu
www.konyvar.hu



A feladat főhőse dr. Suhajda Flóra, egy dilettáns művész, aki egyedül neveli kamasz fiát. A szerző arra keresi a választ, hogy vajon mi lehet egy nő életfeladata. Örökös egyensúlyozás a család és a munkahely között, áldozatos szolgálat, lázadó feminizmus, esetleg szexuális szabadosság? Az eseménydús regény ma is aktuális problémákat feszeget, így kihagyhatatlan nyári olvasmány.

Kiadó: Írók Alapítványa - Széphalom Könyvműhely

A Life tippje:

Te is találkozhatsz a szerzővel június 5-én, 16.00 órakor a Széphalom Könyvműhely pavilonjában.


4. Tóth Olga: Csupasz nyulak

A nemzetközileg elismert szociológusnak számos tudományos publikációja után ez az első regénye, amely anya és lánya kapcsolatáról szól, a 60-as években. A lány 22 évesen terhes lesz, az anya kitagadja.

www.libri.hu
www.libri.hu



Húga más utat választ, osztályelső, élúttörő, aki egy versével bejut a Rádióba és mindent megtesz azért, hogy megfeleljen az elvárásoknak. A felkavaró és elgondolkodtató regény tökéletes korrajz női szerepekről, anyává válásról, családi konfliktusokról, kegyetlenségekről, kibeszéletlen közös múltról, rólunk, rólad.

Kiadó:
Ulpius-Ház Könyvkiadó

A Life tippje:

Tóth Olga június 3-án, 16.00 órakor dedikálja könyvét a 67. pavilonban.


5. Lipcsey Emőke: taurus blogja

Megrögzött internetező vagy, esetleg saját blogot írsz? Ez esetben feltétlenül olvass bele a kortárs kultúrát bemutató regénybe, amely egy blogportál életéről szól. A résztvevők fiatalok, akik eltérő társadalmi háttérrel rendelkeznek, ám a haBlog jóval nagyobb hatást gyakorol az életükre, mint azt bármelyikük sejtette volna előre.

www.bookline.hu
www.bookline.hu



A főszereplő taurus, aki mindent kézben tart, ám az internetes világban egyre jobban összekuszálódnak a szálak, miközben az olvasó egyre mélyebben megismerheti gondolkodásukat, érzéseiket. A történet több vonalon fut, a végén nagy leleplezéssel és újabb kérdésekkel zárul a regény, akárcsak egy blogbejegyzés. Remek kikapcsolódás netezés helyett!

Kiadó:
Helikon Kiadó

A Life tippje:

A szerző június 3-án és 5-én várja az érdeklődőket a Helikon Kiadó standján.


6. Nádudvari Anna: Az athéni műkereskedő

Ha kedveled a romantikus regényeket és a fordulatos krimiket, remek választás a szerző hamarosan megjelenő új könyve, amely egy ausztrál műfordító görögországi kalandjairól szól. Julia legnagyobb vágya, hogy előkészíthesse az Élektra színrevitelét, ám szerelmi viszonyba bonyolódik egy görög műkereskedővel, aki teljesen felborítja addigi életét.

www.libri.hu
www.libri.hu



Munkája közben előtörnek belőle a múlt emlékei, zavaros érzései anyjával kapcsolatban, soha nem múló fájdalma apja halála miatt, miközben egy izgalmas műkincsrablásba csöppen, így lassan őt is elsodorják az események. A regény nagyon jó, garantáltan nem fogod letenni.

Kiadó:
K.u.K. Kiadó

A Life tippje:

Ha szeretnél személyesen beszélgetni a szerzővel, június 3-án és június 4-én, a K.u.K - Arión - Urbis standján elcsípheted.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.