A legjobb szabadtéri színházi előadások nyárra

színház szabadtéri programok szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a vakációd alatt sem szeretnél lemondani a színházi élményekről, dőlj hátra a természetben, és add át magad a kulturális élményeknek a szabadtéri előadásokon. A Life.hu ajánlatából most kedvedre csemegézhetsz.

1. A Bandy lányok - Pécsi Szabadtéri Játékok

Kedveled Parti Nagy Lajost és kíváncsi lennél napjaink kis magyar valóságára? Látogass el a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadra, és töltsd az estédet két magyar díva társaságában.

orlaiprodukcio.hu
orlaiprodukcio.hu

Miről szól a zenés játék?
Nagyon erős nőkről, akik a kádárizmusban, zongorakísérettel egy félreeső kultúrház színpadán életre-halálra próbálnak, hogy több mint 30 év után ismét felléphessenek, s olyan híressé válhassanak, mint az Andrews nővérek.
Rendező: Ascher Tamás
Főszereplők: Hernádi Judit, Udvaros Dorottya
Mikor? 2011. június 23-24., 21.00
Bővebb infó: http://www.pecsiszabadteri.hu

2. A nyomorultak - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Victor Hugo regényének musicalváltozata eddig több mint 43 000 előadást ért meg, 21 nyelvre fordították le, és itt a remek alkalom, hogy te is részesülj ebben a csodás élményben.

szabadter.hu
szabadter.hu

Miről szól a mű?
Olyan örök érvényű emberi dilemmákról, mint a szerelem, a féltékenység, a bűn, a megváltás, a törvény és az igazság. A történet főszereplője Jean Valjean, a nehéz sorsú fegyenc, aki szabadulása után megpróbál jó útra térni, majd később befolyásos üzletemberré válik, ám mégis kísérti a múltja és újra harcolnia kell a szabadságáért.
Rendező: Korcsmáros György
Főbb szerepekben: Egyházi Géza, Miller Zoltán, Puskás Péter, Koós Réka, Trokán Nóra
Mikor? 2011. június 26., 20.30
Bővebb infó: http://szabadter.hu/

3. Az ember tragédiája - Szegedi Szabadtéri Színpad

Az idén 80 éves Szegedi Szabadtéri Játékok ünnepi évadjának nyitóelőadását a Dóm téren utoljára 2000-ben játszották, s olyan színészlegendák álltak színpadra, mint Básti Lajos, Ruttkai Éva, Sinkovits Imre, Hegedűs D. Géza és Bánsági Ildikó.

szegediszabadteri.hu
szegediszabadteri.hu

Miről szól a produkció?
Madách Imre drámai költeménye olyan alapkérdéseket feszeget, mint van-e értelme az emberi létnek, miért vagyunk a világon, létezik-e emberi fejlődés. Ádám, Lucifer és az Úr az emberi történelem céljaként a küzdést jelöli meg, ahol nincs értelme az eszméknek.
Rendező: Vidnyánszky Attila
Főbb szerepekben: Trill Zsolt, Rátóti Zoltán, Ónodi Eszter, Földes László Hobo, Cserhalmi György
Mikor? 2011. július 1-2., 21.00
Bővebb infó: http://szegediszabadteri.hu/

4. Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes - Fertőrákosi Barlangszínház

Ha a forróságban egy igazán energikus élményre vágysz, neked is ott a helyed a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes Georgian Storm című szuperprodukcióján, amely a világon már több mint 2 millió nézővel büszkélkedhet.

prokultura.hu
prokultura.hu

Miről szól az előadás?
A Kaukázus ősi kultúrájáról, a grúz nép bátorságáról, a jó és a gonosz harcáról, életről-halálról, mindez színpompás ruhákkal és szemet gyönyörködtető díszletekkel fűszerezve. A mágikus előadás mellett kardtáncot, párbajt, esküvőt is láthatsz, valamint 3 gyermeket, akik a jövő ígéretes tehetségei - tánctudásukkal biztosan meglepnek majd téged is.
Mikor? 2011. július 3., 20.30
Bővebb infó: http://prokultura.hu/

5. Cigányprímás - Balaton Színház

1912-ben mutatták be Bécsben, majd 1 évvel később már Budapesten is óriási sikert aratott az izgalmas Kálmán Imre operett, amelyben olyan vérbő, magyaros és örökzöld slágerekkel is találkozhatsz, mint a "Haccacáré!" Vagy "Az ócska Stradivari".

turayidaszinhaz.hu
turayidaszinhaz.hu

Miről szól a darab?
Főhőse Rácz Pál, a világhírű és idősödő cigányprímás, aki természetesen szembekerül a modernebb nézeteket valló, Zeneakadémián tanuló fiával. A látványos rendezés, a cigánymuzsika és a remek szereplőgárda kellemes nyáresti kikapcsolódást garantál.
Rendező: Böhm György
Főbb szerepekben: Mikó István, Sövegjártó Áron, Csere László, Hűvösvölgyi Ildikó, Nyírő Bea
Mikor? 2011. július 13., 20.00
Bővebb infó: http://www.turayidaszinhaz.hu/

6. Hyppolit, a lakáj - Tihanyi Szabadtéri Játékok

Frissítő nyári szórakozást ígér a Karinthy Színház társulatának zenés vígjátéka, amelyet festői környezetben most te is megtekinthetsz.

www.karinthyszinhaz.hu
www.karinthyszinhaz.hu



Miről szól a darab?
A kispolgárból tehetős vállalkozóvá avanzsált Schneider Mátyásról, akinek nagyravágyó felesége inast fogad fel, hogy háztartását még előkelőbbé tegye. A lakáj fenekestül felforgatja a család életét, ám főhősünk fellázad a nagypolgári allűrök ellen...
Rendező: Szőke István
Főbb szerepekben: Galla Miklós, Koltai Róbert, Voith Ági, Marjai Virág, Kapócs Zsóka
Mikor? 2011. július 30., 20.30
Bővebb infó: http://hu.tihany.hu/programok/bujtor-istvan-szabadteri-szinpad

8 csudajó társasjáték felnőtteknekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110519-tarsasjatek-szorakozas-szabadido-jatszani-jo-nem-csak-a-gyerekeke.htmlLazíts a teraszon! - 10 szuper hely a fővárosbanhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110428-szorakozas-program-lazits-a-teraszon-10-szuper-hely.htmlÍgy szervezz tökéletes leánybúcsút! - 8 kreatív tipphttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110610-szorakozas-program-igy-szervezz-tokeletes-leanybucsut-a-legjobb-baratnodnek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.