VOLT Fesztivál: Pörgés a Pendulumon, melankólia Mobyn

Moby zenei fesztivál koncert program VOLT Fesztivál Pendulum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap megérkezett a hering effektus a Voltra a hétvégével együtt. De jó volt a hangulat a konzervben. Haltársaimmal együtt ficánkoltunk a Pendulumra és evickéltünk Mobyra.

Persze először a kihagyhatatlan Quimby-re értünk volna oda időben, ha nem lett volna lehetetlenség taxival feljutni Sopronból a tett helyszínére. Az összes soproni taxi társaság vonala foglalt volt, ha pedig esetleg felvették, akkor közölték, hogy nincs több autójuk. Így végül a Volt busszal totyogtunk felfelé a hegyen.

/1107/VOLT_201172142341



A Quimby koncerten rájöttem, hogy a fiúknak nagyon sok új számuk van... Amiket, sajnos, nem ismerek. A most múlik pontosan című dalukról ez nem mondható el, mert mindenki teli torokból énekelte, amíg Kis Tibi kímélte érces hangszálait. És azért a ráadásban is vigasztaltak egy Sehol se talállak nevezetű nótával.

A Pendulumra kicsit félve mentem, mert nem ismerem őket túl jól, viszont kellemesen csalódtam, mert hatalmas bulit csináltak a kissé zúzós zenéjükkel. Megugráltattak még engem is, pedig már úgy éreztem, hogy bármelyik órában végkimerülésben fogok elhunyni.

Egy a sátorban elfogyasztott konzerv után teli hassal indultunk Moby-t hallgatni. Hiba volt. Nem elmenni rá, hanem enni előtte. Mert ilyenkor minden energia a gyomor környékére koncentrálódik, és a szemek hajlamosak lecsukódni. Pedig az énekes leányzónak nagyon vad hangja volt, és hát Moby, még mindig Moby. Viszont a Pendulum után olyannyira lagymatagnak tűnt, hogy meg kellett mentenem állva alvó barátaim méltóságát és pár dal után elhagyni a nagyszínpad környékét, és valami táncosabb mulatság után nézni, amit meg is találtunk az Unicum sátornál.

És végül mindazok figyelmébe ajánlanám a következő mondatot, akik azt hiszik, hogy mi itt már napok óta dagasztjuk a sarat, hogy tegnap éjjel esett két csepp eső, amúgy itt sunshine és happiness van - mint ahogy azt a galéria is bizonyítja. Nem úgy, mint Budapesten...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.