Össznépi őrület - Ezekre bulizz a Szigeten!

buli zenei fesztivál Sziget Fesztivál koncert szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felnőttkorba lépett fesztivál idén is hatalmas multikulturális élményt ígér, egy pillanatig sem fogsz unatkozni! Íme, a Life.hu tippjei egy fergeteges bulizáshoz.

Első nap - augusztus 10. szerda

A Pulp nevű brit indie rock banda 1978-ban alakult, ám 2002-ben feloszlott. Bár a csapatban az elmúlt évtizedekben számos tagcsere történt, megszűnésük után Jarvis Cocker, Candida Doyle, Mark Webber, Steve Mackey és Nick Banks 7 lemezt készített, amelyek közül a Different Class album négyszeres platina lett. Közel 9 év pihenés után tavaly újra összeálltak, és idén 22 koncertet adnak Európában és Ausztráliában, többek között a Szigeten is.
Fellépés: Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30


A Quimby immár 20 éve kalandozik a könnyűzene vizein, lemezről lemezre megújul, ám mindig ugyanolyan pulzálás és érzékenység jellemzi a muzsikájukat. A zenekar eddig 9 albumot adott ki, számos zenei elismerés nyertese, a dalok több hazai filmben és színdarabban is hallhatóak. Felkavaró előadásmódja és egyedi hangzásvilága miatt kihagyhatatlan zenei csemege.
Fellépés: MR2-Petőfi Rádió Magyar Nagyszínpad, 21.30


Tippünk, Sziget Fesztivál, -1. nap: "Csak az a volna ne lett volna!" - Ilyen volt a Gesztivál!


Második nap - augusztus 11. csütörtök

A Tom Rowlands és Ed Simons alkotta The Chemical Brothers minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus formációja. A Grammy-díjas zenekar küldetése megtalálni azt a hangot, amit még soha senki nem hallott, és olyan zenét gyártani, ami a jövőbe mutat. Ha élőben is tombolnál a Hey Boy Hey Girlre, a Galvanize-ra vagy a Block Rockin' Beatsre, akkor irány a Sziget!
Fellépés: Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30


Lajkó Félix érzékeny és sokszínű zenéje páratlan élmény. A Vajdaságban született hegedűvirtuóz különleges stílusban ötvözi a népzenét, a klasszikus muzsikát, a rockot, a bluest és az improvizatív dallamokat. Az elmúlt években számos neves együttessel és egyéniséggel dolgozott, hegedű- és citerajátékával pedig az egész világon elbűvöli a nagyérdeműt. A zenekar Palya Bea közreműködésével lép a közönség elé.
Fellépés: Pesti Est Világzenei Nagyszínpad, 18.15



Harmadik nap - augusztus 12. péntek

A '90-es évek végén alakult Oi Va Voi brit banda zenéjét kelet-európai ritmusok és dallamok ihlették, első albumuk 2003-ban jelent meg, majd
2 évvel ezelőtti Travelling The Face Of The Globe című lemezük hatalmas sikert aratott, amelyről az egyik dalt Szalóki Ági énekli. A stílusteremtő együttes egyfelől erősen támaszkodik a zenei gyökerekre, másfelől ünnepli a kulturális pluralizmust, s így ragyogóan ötvözi a különböző zenei irányzatokat.
Fellépés: Pesti Est Világzenei Nagyszínpad, 21.30


A pénteki nap olyan zenei csemegéket is tartogat, mint az 1985-ben alakult első hazai reggae zenekar, a Ladánybene 27 bulija.
Fellépés: MR2-Petőfi Rádió Magyar Nagyszínpad, 18.00



De ne hagyd ki a mindig fergeteges hangulatot csapó táncdalénekes házaspár, Korda György és Balázs Klári koncertjét sem.
Fellépés: Pizza Forte - Volt Fesztivál Terasz, 23.00



Negyedik nap - augusztus 13. szombat

Az amerikai rockbanda egyik tagja a magát előszeretettel sminkelő színész, Jared Leto, aki bátyjával együtt '98-ban hozta létre a Thirty Seconds To Mars formációt. A 2005-ben kiadott Beautiful Lie című albumuk többszörös platina, míg legutóbbi This is War lemezük a zenekar eddigi legerősebb és legsikeresebb munkája, amellyel világszínvonalú aréna-rock bandává avanzsáltak.
Fellépés: Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30



Érdemes meghallgatnod a Csík Zenekart is, akik megalkották a tradicionális rocketnó stílusát, s olyan ismert dalokat öltöztettek új köntösbe, mint a Most múlik pontosan című Quimby-feldolgozás, amelyet ez idáig több millióan töltöttek le. A koncert vendége Kiss Tibor lesz.
Fellépés: Pesti Est Világzenei Nagyszínpad, 19.45



Ha nem elég a jóból, bulizz a hazai könnyűzenei paletta egyik legkarakteresebb és legkülönlegesebb csapatának számító Heaven Street Sevennel. Fellépés: MR2-Petőfi Rádió Magyar Nagyszínpad ,21.30



Ötödik nap - augusztus 14. vasárnap

Az utóbbi évek nagy felfedezettje a brit posztpunk White Lies, akinek stílusvilágát a zenei kritikusok az Editorshoz, az Ultravoxhoz és a Joy Divisonhez hasonlítják. Az együttes 2009-ben debütált a To Lose My Life című albummal, amelyről az azonos című dal napjaink egyik legkelendőbb indie-slágere. Második lemezükkel az elektronikusabb hangzás felé fordultak, és ha egy hatalmasat tombolnál a Bigger Than Usra, neked is ott a helyed!
Fellépés: Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30



A 2003-ban alakult 11 tagú Pannonia Allstars Ska Orchestra a magyar népzenét klasszikus ska zenével fűszerezi, és e stílus hazai nagyköveteként rövid idő alatt külföldön is komoly népszerűségre tett szert. A sodró zene mellett érdemes a szövegekre is figyelned, hisz a ska alapjában véve nem vidám zenei műfaj, így dalaiban a PASO gyakran fogalmaz meg társadalomkritikus üzeneteket és fontos emberi értékeket.
Fellépés: MR2-Petőfi Rádió Magyar Nagyszínpad, 21.30



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.