Sziget, szombat: Rave, rock és lacikonyha

buli zenei fesztivál Sziget Fesztivál szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu Szigeten lévő tudósítója szombaton járt lacikonyhában, jobbnál jobb koncerteken csápolt, megemlékezett Amy Winehouse-ról, és bizony azzal is szembesülnie kellett, hogy hamarosan vége a fesztiválnak.

VV Laci a Szigeten

A szombati ámokfutásunk elején olyat láttam, amit magam sem hittem el, illetve nem értettem, hogy egy hét alatt hogy nem találkoztam vele: VV Laci grillétterme kitelepült a Szigetre. Jó bornak nem kell cégér, mondják, de Lázár László biztosra ment: óriási molinókon hirdette, hogy a falatozó hely nem más, mint a Nagy VV Laci étterme. Sőt, a műsor logójának mintájára készültek a feliratok is. Arra bizonyára nem gondolt, hogy holland komáink nem a ValóVilág miatt fognak ott csápolni, hanem mert esetleg jó a konyha - amit nem teszteltünk, mert csábított a fish&chips illat.

New rave csapatás, Carbonfools és cuki Kate Nash

Megint bajban voltunk, ez mindig így van: rohanás egyik színpadtól a másikig, kapkodás, koncert előtt nem árt meglátogatni a Borfalut, mert a legfinomabb Irsai Olivér Maflát ott mérik. Elnéztünk a Hadouken! new rave banda koncertjére a Nagyszínpadhoz. Nem biztos, hogy a legtrendibb zenét ők játsszák, de ütős kis koncertet adtak a brit fiatalok, akiket a The Prodigy és a Pendulum utódainak tartanak - jó lesz odafigyelni rájuk!

Persze, minden nap be kell iktatni legalább egy magyar koncertet: szombatra a Carbonfoolst választottuk. Sok koncertjükön voltam már, Titusz zseni, Fehér Balázs gyönyörű, a zenék nagyon igényesek és szerethetők. Még világos volt, a szigetlakók épp a pénteket heverték ki valahol a sátrak mélyén, ezért nagyon sajnáltam, hogy nem voltunk többen a koncerten. Sunset - szólt az utolsó szám, és tényleg lejjebb bukott a nap.



Kate Nash nem érdekelt különösebben, azért belehallgattunk: aranyos volt, kedélyes és jókor érkeztünk: pont felhívta magához a "Marry me!" - feliratú fiút, aki halált megvető bátorsággal küzdötte át magát a biztonságiakon.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs



Ezek után egy kis Hiperkarma következett: nem tudtam elfelejteni, milyen szuper volt az idei VOLT-on a srácok koncertje. Sajnálom, hogy kedden a Magyar Rádió Szimfonik Live-on nem láttam őket (sem), de egy időben volt a Prince koncerttel: ezúton javasolnám, hogy ezt a nagyszabású koncertet újra hozzák össze, mert nagyon rossz időpontot választottak hozzá.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs



Zombulás után már csak 30 másodperc a Mars

El kellett mennünk a katlanszerű Party Arénához, mert Zombi Nation szett volt. Ki ne emlékezne a Kernkraft 400-ra? Meg is kaptuk, tü-rü-rü-zött az összegyűlt tömeg. A Kaiser Chiefs koncertre azért gyorsan elsiettünk: pont a Ruby-ra értünk oda. Sokan voltak, a frontember most nem mondta Budapestre, hogy "Bukarest", de érezhető volt: az első sorokban összegyűlt tinicsapat nem a Kaiser Chiefs koncertre érkezett: ők már Jared Letót várták, aki hamarosan meg is érkezett a 30 Seconds to Mars nevű formációval.


Tavaly tetszett a koncertjük, leszámítva a kínosan megtervezett részleteket, de akkor még puszta jófejségnek gondoltam a rajongók színpadra terelését. Akkor is volt benne hatásvadászat, de nem ismertem még annyira Letóékat, akik egyébként teljesen hallgatható, sőt élvezhető zenét játszanak. Idén a VOLT-on is felléptek, illetve Amy Winehouse helyett végül ők lettek a szombati nap húzónevei. Hallhattuk a szokásos slágereket, a kivetítőn mutatták a síró tiniket - persze, Jared Leto jó pasi, de a harmadik magyarországi koncertje után rá kellett jönnöm: jobban szeretem ezt a fiút színésznek. A 2010-es koncertet imádtam, mert meglepetés volt, de kár volt zsinórban háromszor idehozni őket. Nem azért, mert nem jó a zenéjük, hanem mert pár éves szünet kéne, hogy ismét bele tudjunk szeretni a koncertjükbe.

In memoriam Amy Winehouse

A szombat Amy-é lett volna. Nem vagyok fanatikus, de valamivel gondoltam, csak tisztelgek előtte, hiszen nagyszerű zenész, nagyszerű hang volt. Kicsit sem visszafogott Winehouse-sminket készítettem, legalább ennyivel tiszteljem meg a korán elment művésznőt. Jared Leto egyébként korrekten megemlékezett az énekesnőről: Rehab, és pár kedves szó.

Buraka rocks!

A 30 Seconds koncert vége előtt átmentünk az A38 színpadra, Buraka Som Sistema fellépésére. Stílusilag besorolhatatlan a zenéjük, portugálok, és eszeveszett bulit raktak össze. Techno ez, de afrikai népzenével ötvözve. Szóhoz sem jutottunk, nagyon tudnak!

Hajnalodik...


Este 11 után megint meglátogattuk a kedvenc kocsmáinkat, majd jót ugráltunk Julia Carpenter buliján, Fine Cut Bodies... és pirkadni kezdett. Kicsit már összecuccoltunk, hogy ne mindent vasárnap kelljen kimenekíteni a Szigetről, ezért taxival szerettünk volna menni, de konkrétan 1 órát rostokoltunk a K-híd és a benzinkút között. Már csak egy nap van... és bezár a bazár. Lehet, nem is baj, mert 1 hét tömény buli és megfigyelés kicsit soknak tűnik.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.