Borfesztivál, fülledt ritmusok, csokoládéözön - Szeptemberi programkörkép

Csík Zenekar csokoládé Budai Vár Programajanló program tánciskola Janicsák Veca borfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába lett hivatalosan is vége a nyárnak, az időjárás még nagyon kegyes hozzánk, használd ki te is, és élvezd az őszi napsugarakat. Kellemes meleg, némi napsütéssel, jó borokkal, tánccal és koncertekkel fűszerezve - mi mással indulhatna jól a szeptember? 

Budapest

1. Budavári Borfesztivál

A budai vár öt napra a legfinomabb magyar és külföldi borok kóstolóhelye lesz. Idén 15 ország, 220 borászat és 5000 féle bor várja a látogatókat. 2011-ben a díszvendég Franciaország lesz, így aki ellátogat az eseményre, annak szinte "kötelező" megízlelnie a gallok világszerte híres szőlőnedűit. A nyitónapon a Csík zenekar koncertjét élvezhetik a látogatók, de felcsendül még - többek között - a Söndörgő Együttes és Tompos Kátya, a Ghymes Együttes és a Hot Jazz Band muzsikája is az ötnapos eseményen. Isteni borok, tökipompos, hangultos zene, sok-sok tánc és a csodás kilátás - kezdd az őszt egy jó kis borfesztivállal!

Időpont: szeptember 7-11.
Helyszín: budai vár
Bővebb infó: http://www.aborfesztival.hu/


Tippünk: Itt válogathatsz a finomabbnál finomabb borok közül!



2. IX. Budapest Jazz Fesztivál



Időpont:

Helyszínek:
Bővebb infó:
http://info.bmc.hu/hirek/168

3. Tánciskolák éjszakája



Időpont:
Helyszín:
Bővebb infó: http://www.tanciskolak-ejszakaja.hu/


Thinkstock
Thinkstock



4. Sétáltató nap

Igazán megható dologra vállalkozik a Futrinka Egyesület: bárki, aki segíteni szeretne a kennelben élő kutyusokon, elmehet Érdre szeptember 10-én, hogy megsétáltasson egy-egy négylábút. Ez nekünk szinte semmi, a kutyusoknak azonban igazán sokat jelent.

Időpont: szeptember 10.
Helyszín: Érd, Beliczay-sziget
Bővebb infó: http://www.futrinkautca.hu/seta.html

5. Magyar Dal Napja

Ismét országszerte ünnepelhetjük a zenét - ebből az alkalomból fantasztikus koncertekre kerül sor szeptember 11-én. Kovács Kati Egerben lép fel, Százhalombattán a Magna Cum Laude és Lola is zenél majd. A fővárosban a 4-es és a 2-es villamos vonalán "zenevillamos" közlekedik ezen a napon, a Zöld Pardonban Caramel dalait hallgathatja az érdeklődő közönség. A helyszínek listája nagyon hosszú és színes, mindenképp böngészd át, hogy legyen miből csemegézned!

Időpont: szeptember 11.
Helyszín: országszerte
Bővebb infó: http://www.magyardalnapja.hu/


6. Édes Napok

Gombóc Artúrok, figyelem! Szeptember nemcsak a jó boroknak kedvez - végre hozzánk is elérkezett a csokoládé- és édességfesztivál, ahol végigkóstolhatod hazánk legfinomabb tortáit, lesz csokoládéba zárt libamáj és tokaji aszú. Megismerheted a fagylaltkészítés és a pralinégyártás rejtelmeit, és sok újdonságot tudhatsz meg a csokoládéról mint "orvosságról".

Időpont: szeptember 16-18.
Helyszín: budai vár
Bővebb infó: http://www.edesnapok.hu/

7. Britney és George Michael az Arénában

Idén nem panaszkodhatunk - rengeteg világsztár koncertezett és koncertezik még hazánkban. Szeptember két nagy durranása George Michael és Britney Spears lesz - már alig várjuk őket. Britney az idei év egyik nagy visszatérője - úgy tűnik, végre ismét sikeres az egykori tinisztár. George Michael pedig már korábban is zseniális koncertet adott Budapesten - most sem várunk mást tőle. Az énekes most saját dalai mellett más előadóktól is elénekli kedvenc nótáit - persze azokat teljesen áthangszerelve hallhatod majd.

Időpont: George Michael: szeptember 19., Britney Spears: szeptember 30.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/index.php


Vidék

1. 30. Gímesi Művelődési Tábor

A festői szépségű Zoboralji régió kereken három évtizede látja vendégül a szlovákiai magyar egyetemistákat. A Gímesi Művelődési Tábor idén is a gímesi autókempingben várja majd a látogatókat. Hallgathatsz könnyűzenei koncerteket, ahol olyan együttesek játszanak majd, mint a Jóvilágvan, a Kicsi Hang vagy a Csak Van formáció, de lesz képzőművészet és öregdiák-találkozó is.

Időpont: szeptember 7-12.
Helyszín: gímesi autókemping
Bővebb infó: http://jugyik.sk/?page_id=12

2. IX. Keszthelyi Táncpanoráma

A táncművészet szerelmesei számára a Keszthelyi Táncpanoráma az egyik legideálisabb szeptemberi program. A több napon át tartó rendezvény a táncművészet különböző műfajait mutatja be évről évre. Gyönyörködhetsz a klasszikus és a modern balett előadásokban, élvezheted a néptáncbemutatókat, a tangó szenvedélyességét vagy a flamenco-estek tüzességét. A táncesteken ott lesznek a magyar táncművészet legjobbjai, és a kicsikre is gondoltak a szervezők: gyermekelőadásokkal színesítik a kilencedik Keszthelyi Táncpanorámát.

Időpont: szeptember 15-17.
Helyszín: Balaton Színház
Bővebb infó: http://www.balatonszinhaz.hu/

3. Kaposvári Mézfesztivál

A méz megszépít, egészséges, és nagyszerű sebgyógyító hatása van. Kaposváron jó időre feltankolhatsz a legízletesebb mézfajtákból. A fesztiválon lesz mézvásár, mézeskalács, viaszgyertya, propoliszos készítmények mustrája, de méhészeti eszközök kiállítása és szakvására is. Az édesség mellett koncertek is fűszerezik a kétnapos programot - megéri elmenni!

Időpont: szeptember 16-17.
Helyszín: Kaposvár, Kossuth tér
Bővebb infó: https://www.kaposvar.hu/index.php?width=1024&lang=1&prn=0

Thinkstock
Thinkstock



4. Romantikus reformkor - séta a századok között

Hatodszor rendezik meg a Romanikus reformkor elnevezésű programot, mely visszarepít bennünket Jókai és Széchenyi világába. Zenei és irodalmi műsorok szórakoztatják a Füredre látogatókat a város szebbnél szebb helyszínein, és több száz korhű jelmezes varázsolja még élethűbbé az eseményeket. Ha vonz a reformkori romantika, a Balaton és Füred lenyűgöző szépsége, itt a helyed!

Időpont: szeptember 23-25.
Helyszín: Balatonfüred
Bővebb infó: http://balatonfured.info.hu/programok_kiallitasok/program/romantikus-reformkor-seta-a-szazadok-kozott

5. V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál

Ötödik alkalommal rendezik meg a fesztivált - ezúttal amerikai hangulatban. Lesz bográcsfőzés, játékok és utcabál, bolondos vásári forgatag, malacsütés, és persze borkóstolás is. Fellép többek között Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar és Janicsák Veca. A rendezvény különlegessége a sütiverseny lesz a háziasszonyok soproni borral készült finomságaival.

Időpont: szeptember 23-24.
Helyszín: Hotel Sopron udvara
Bővebb infó: http://www.hotelsopron.hu/hu/programajanlo/128-v-soproni-kekfrankos-szakacskiraly-valasztas-es-utcafesztival



Trónok harca - Tudj meg mindent az új fantasy-őrületről!http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110831-tronok-harca-tudj-meg-mindent-az-uj-fantasyoruletrol.htmlHíres gyerekszínészek - mi lett velük?http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110826-hires-gyerekszineszek-mi-lett-veluk.htmlTiéd a természet! A legjobb hazai piknikhelyekhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110825-tied-a-termeszet-a-legjobb-hazai-piknikhelyek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.