Színház, hangverseny, fesztivál - Programkörkép október 23-ára

zene színház szórakozás program nemzeti ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Villamoskampány, elgondolkodtató színházi előadás, komolyzenei hangverseny és családi fesztivál. Az ünnepi hétvégére csokorba gyűjtöttük neked azokat a programokat, amelyekre érdemes ellátogatni.  






A Life tippje

Ha felülsz a 4-es és 6-os kombínókra, '56 idézetekkel és bejátszásokkal találkozhatsz, illetve minden második megállóban installációk és fotók idézik a történelmi eseményeket.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán



2. Színházi megemlékezések

Az '56-os eseményeket eleveníti fel Kiss József drámája, hogy mindannyiunk számára segítsen megérteni azt a hősiességet, amikor egy nemzet felelősséget vállalt önmagáért, az emberek egymásért és a jövőért. Az angyalok nem sírnak című darab emblematikus figurákat hoz össze egy belvárosi lakásban, s két időpontban mutatja meg jellemüket, emberségüket vagy embertelenségüket.
Bővebb infó: http://www.rs9.hu/Az

Az 1956-os forradalom eseményeiről a veszprémi teátrum társulata "Ahol vagy magyarok tündöklő csillaga...!" címmel emlékezik, a díszelőadáson közreműködik a MH Légierő Zenekar, a Boldog Gizella Szeminárium növendékei és Zsilinszky Cecília.
Bővebb infó: http://petofiszinhaz.hu/

3. Zenei csemegék

Ha tartalmas és változatos programot keresel, érdemes ellátogatnod Vácra, ahol az Őszi Művészeti Hetek rendezvénysorozat keretében megtekintheted a kortárs fotó- és festőművészek kiállítását, továbbá részt vehetsz Liszt Ferenc születésének 200. és az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen.
Bővebb infó: http://vac.hu/

Október 23-án a Ciszterci Szent Imre-templomban W.A. Mozart Requiemjével emlékeznek a forradalom és a szabadságharc áldozataira.
Bővebb infó: http://szip.info/

Könnyed kikapcsolódást ígér a látványos koreográfiákkal és csodálatos népdalokkal tarkított Fonogram-díjas Holdviola zenekar október 23-i koncertje is.
Bővebb infó: http://www.millenaris.hu/

4. Gasztronómiai élmények

Élvezd az őszi táj minden apró szépségét Szigligeten, ahol a finom halételek és ételkülönlegességek mellett megkóstolhatod a helyi termelők borait, valamint kézműves portékákat is vásárolhatsz. Október 22-én indul a Kamonkő Tanösvény túra, a Szigligeti Vitorlás kikötőben nyílt horgászversenyt szerveznek, másnap este a hagyományőrző rendezvény ünnepi koncerttel és tűzijátékkal zárul.
Bővebb infó: http://sullofesztival.hu/

Ha jó hangulatban ünnepelnél, látogass el a kőszegi Natúrpark ízei - Orsolya napi vásárra, ahol 15 település mutatja be kézműves portékáját, emellett Ízek az Alpokaljáról címmel sütemény- és lekvárversenyt szerveznek, és megízlelheted a vidék jellegzetes ínyencségeit is.
Bővebb infó: http://naturpark.hu/

Kíváncsi vagy a helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár főzésére? A szombaton kezdődő szarvaskői Csipkebogyó Fesztiválon bepillantást nyerhetsz ennek fortélyaiba, közben kellemesen ejtőzhetsz a fűtött sátorban forralt borral és csipkelekváros finomságokkal.
Bővebb infó: http://www.szarvasko.hu/

A Life-tippje

Szigligetről csupán pár perc Badacsony, ahol a Nagy Imre Emlékszüret keretében abban a dűlőben szüretelhetsz, amelyben egykor Nagy Imre is.

Tipp!Nánási Pál képei a galériánkban! Kattints!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.