gasztronómiai fesztivál Sade Quimby Rammstein gasztronómia Tom Jones program Janicsák Veca programajánló Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Festői színekben pompázik a természet, ezért használj ki minden szabad percet, amit jobbnál jobb programokon tölthetsz. Novemberben is lesznek gasztronómiai fesztiválok, érdekes kiállítások és csalogató színházi előadások. Íme a Life.hu programtippjei az ősz utolsó hónapjára.
Budapest

1. IX. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál a Puskinban



Helyszín:


www.comingsoon.it
www.comingsoon.it

2. Márai napok a Tabán moziban

Egyedi dologra készül a fővárosi Tabán mozi: az összes eddigi Máraival kapcsolatos filmre jegyet válthatsz öt napon keresztül a Krisztinavárosban, ahol a művész is lakott. A vetítéseket beszélgetések és interjúk színesítik a filmek alkotóival és a téma szakértőivel. Ne hagyd ki az Eszter hagyatéka vagy a Gyertyák csonkig égnek című filmeket!

Helyszín: Tabán mozi
Időpont: november 9-13.
Bővebb infó: http://www.tabanmozi.hu/cms/


3. Kézműves Magyar Ízek Vására

Sosincs korán elkezdeni a karácsonyi ajándékok beszerzését - ha igazán egyedi, ízletes és magyar gasztronómiai finomságokra vágysz, novemberben látogass el a Millenárisra. A vásáron több mint száz, kizárólag magyar kistermelő és kézműves gazda termékeit szerezheted be. Válogass a jobbnál jobb sajtok, sonkák, kolbászok közül, édesítsd meg az életet isteni lekvárokkal, mézzel, különleges csokoládékkal, és szerezz be egy finom pálinkát vagy egy üveg jó hazai bort a hidegebb napokra. Érdemes megkóstolni az újdonságnak számító vízibivalyszalámit vagy a faszenes, tufapincében érlelt sajtot, de a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnyelekvár is kreatív ajándék lehet.

Helyszín: Millenáris, B épület
Időpont: november 18-20.
Bővebb infó: http://kezmuvesmagyarizek.hu.

http://kezmuvesmagyarizek.hu
http://kezmuvesmagyarizek.hu

4. Spa&Wellness kiállítás

Egyre több elhízott és teljesen sportmentes életet élő ember van hazánkban, ennek pedig sajnos komoly következményei lehetnek. Idén 10. alkalommal rendezik meg a fesztivált, melynek fő célja, hogy tájékoztassa az embereket a legújabb trendekről, egészségmegőrzési lehetőségekről és a helyes életmódról. Tölts el egy napot az egészség és a fittség jegyében, és készítsd fel a testedet a téli hónapokra!

Helyszín: Hungexpo Vásárközpont
Időpont: november 18-20.
Bővebb infó: http://spahungary.hu/

Thinkstock
Thinkstock

Tipp! Házi kedvencek őrült jelmezekben. Vicces vagy beteg? Kattints a galériáért!


5. 10. Kortárs Drámafesztivál



Helyszín:
Időpont:
Bővebb infó: http://www.dramafestival.hu/



http://katonajozsefszinhaz.hu
http://katonajozsefszinhaz.hu

6. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál

Hiába fordult hűvösebbre az idő, a szabadtéri gasztrofesztiválok még novemberben is nagyon népszerűek lesznek, különösen ha a borokról és sajtokról van szó. A programban helyet kap Magyarország Legjobb Újborfelismerő Bajnoksága, és a remek sajtok és az újbor kóstolása is. A 2000 forintos belépőjegy megváltásával a kóstolópoháron és a kóstolójegyen kívül ingyen belépőt kapsz a Mezőgazdasági Múzeumba!

Helyszín: Vajdahunyadvár
Időpont: november 26-27., 10:00-18:00
Bővebb infó: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=448

Thinkstock
Thinkstock

Tipp! Szakmát váltott a színész, mostantól hamburgert árul. Kattints a galériáért!


7. Remek koncertek az Arénában



Helyszín:
Időpont:
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/index.php



http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LyrTA2lpGlM1E9J2



Vidék

1. X. Garda Fesztivál

A garda nevű rajhal egyik élőhelye a Balaton. A hal még Tihany város címerére is felkerült, és fesztivált is rendeznek a tiszteletére november első hétvégéjén. A fesztivál keretében a régi halászok elmondása alapján mutatják majd be a gardahalászatot, amelyet az ide látogatók hajókról nézhetnek végig, és természetesen a gardasütés sem maradhat el. A programot játszóház, tűzzsonglőrök, remek zene, táncelőadások és Wolf Kati mesés hangja varázsolja még emlékezetesebbé.

Helyszín: Tihany
Időpont: november 4-6.
Bővebb infó: http://hu.tihany.hu/programok/aktualis/x-garda-fesztival


2. Szegedi Jazz Napok

Ha szereted a kellemes jazzmuzsikát, akkor célozd meg Szegedet november első hétvégéjén, mert a város két napra a jazz fővárosa lesz. Olyan fantasztikus nemzetközi sztárok, mint Ron Carter, Kevin Eubanks vagy Marc Ribot, Tom Waits gitárosa is tiszteletüket teszik az eseményen. Persze magyar fellépőkből sem lesz hiány - Dresch Mihály és Mezei Szilárd együtt emlékeznek Szabados Györgyre, de fellép többek között a Brotherhood, Egri János és Balázs Elemér is.

Helyszín: Szeged
Időpont: november 4-5.
Bővebb infó: http://www.privatemusic.hu.


Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!


3. Csontváry Szegeden



Helyszín
Időpont:
Bővebb infó: http://www.szegedikalauz.hu/programok/csontvary-szegeden



www.szegedikalauz.hu
www.szegedikalauz.hu

4. III. Márton Napi Pálinkafesztivál

A hideg időre és a vírusokra igazi gyógyír egy finom házipálinka. Siófokon, a Fő téren a pálinkakedvelők egészen biztosan megtalálják majd a hozzájuk legközelebb álló ízt - legyen az ágyas vagy mézes pálinka, esetleg valami ínyenc különlegesség. A zenéről sem feledkezdtek meg a szervezők - fellép többek között Maszkura és a tücsökraj, Ganxsta Zolee és a Kartel, Baby Gabi, de lesz játszóház és tűzijáték is.

Helyszín: Siófok, Fő tér
Időpont: november 11-13.
Bővebb infó: http://www.siofokportal.com/iii.-marton-napi-palinkafesztival-p-3097.html


5. Tatai Vadlúd Sokadalom

Ha kirándulni támad kedved november végén, csatlakozz a tatai Öreg-tó partján az igazi természetimádókhoz, mert itt tanúja lehetsz a madárvonulásnak. E különleges esemény mellett változatos programok várják majd a kicsiket és nagyokat: lesz teleszkópos madármegfigyelés, madárgyűrűzési és solymászbemutató, csillagászati programok, és a helyi termelők finomságait kóstolgatva elmerülhetsz a színes adventi forgatagban.

Helyszín: Tata
Időpont: november 25-26.
Bővebb infó: http://www.vadludsokadalom.hu/program.html

www.vadludsokadalom.hu
www.vadludsokadalom.hu

Tipp! Ijesztő maskarákban buliztak a celebek! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.