olvasnivaló krimi regény könyv szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A november ködös, nyirkos, senki se szereti. Nincs is jobb ilyenkor, mint bekucorodni egy puha takaró alá egy jó könyv társaságában. Akár a könnyű, a komoly vagy a spirituális irodalmat szereted, netán a különleges "szakácskönyveknek" vagy nagy rajongója, összeállításunkban biztosan megtalálod a neked való olvasnivalót. Íme, a Life.hu ajánlata.

1. Franco Marco: A titokzatos provokátor

Az életed során te is keveredhetsz olyan helyzetbe, amelyet a legjobb barátnőddel is csak kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után osztasz meg, és mindannyian őrzünk olyan magánéleti titkokat, amelyekről egyáltalán nem beszélünk. A könyv Franco Marco, a "megmondóember" véleményét és levelezéseit tartalmazza, hogy mankót adjon a nőknek, akik nem értik, mit miért tesznek a pasik. Véleményét intrikusan, sokszor bicskanyitogató stílusban, őszintén és kendőzetlenül, de mindig humorosan fogalmazza meg. Ő az, aki férfiszemmel reagál a dolgokra, és ki meri mondani azt is, amit a nők nem feltétlen szeretnének hallani. Ott a helye a táskádban!

Alexandra Kiadó, fogyasztói ár: 2990 Ft

2. Todd Burpo-Lynn Vincent: Igazából mennyország

Az Igazából mennyország igaz történet egy nebraskai kisváros lelkészének négyéves kisfiáról, Coltonról. A gyermek miközben öntudatlanul fekszik élet és halál között a műtőasztalon, belép a mennyországba. Túléli a műtétet, és elkezd beszélni arról, hogy"fentről" látta, ahogy az orvos éppen őt operálja, és ahogy az édesapja érte imádkozik a váróban. A család nem is tudta, mit gondoljon, de hamarosan megdönthetetlen bizonyítékokkal találják magukat szembe. A történetet Colton édesapja meséli el, de gyakran a fiú saját szavaival adja át ezt a lefegyverzően egyszerű üzenetet: a mennyország egy létező hely. Jézus tényleg szereti a gyerekeket és fel kell készülni egy közeledő utolsó nagy csatára.

XXI. század Kiadó, fogyasztói ár: 2950 Ft

3. Müller Péter: Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről

Az Útravaló sorozat első kötete a szerző eddigi tanításainak legfontosabb gondolatait gyűjti össze. Müller Péter hosszasan válogatott, szelektált, mire a szeretethez, a szerelemhez és a szeretkezéshez kapcsolódóan összeállította és újrafogalmazta életművének esszenciáját. A végeredmény ez a különleges ajándékkönyv lett, amely megbízható útitársad lehet az élet útvesztőiben.

Alexandra Kiadó, fogyasztói ár: 2699 Ft

4. Karin Alvtegen: Árnyak

Ha szeretsz borzongani, és ki vagy éhezve egy jó krimire, akkor Karin Alvtegen könyve tökéletes választás lehet számodra. Gerda Persson egyedül él, így a hiánya napokig nem tűnik fel senkinek. Amikor végül rátörik stockholmi otthonának ajtaját, ő már halott. A lakásban tökéletes rend és tisztaság uralkodik, s minden jel arra mutat, hogy az elhunyt után nem maradt rendezetlen ügy. Ám amikor a szociális munkás kinyitja a hűtőszekrényt, hihetetlen látvány tárul a szeme elé: a gép dugig van egy rendkívül népszerű Nobel-díjas író gondosan befóliázott, névre dedikált könyveivel. Vajon milyen titkokat rejt e különös, zúzmara lepte gyűjtemény? Mit mond el Gerdáról és Axel Ragnerfeldtről, a magának való íróról, akit egy egész nemzet istenít...?

Animus Kiadó, fogyasztói ár: 2980 Ft

5. James Patterson-Gabrielle Charbonnet: Máris hiányzol!

Jane Margaux magányos kislány, édesanyja, a mindenható Broadway-producer, mindössze hetente egyszer szakít rá időt. Csak egyetlen barátja van, a jóképű, jó humorú, harmincas éveiben járó Michael, őt azonban a kislányon kívül senki sem látja és nem is hisz a létezésében. Ám egy napon ő is elhagyja, mert a képzeletbeli barátoknak ez a sorsuk. Felülmúl minden képzeletet, hogy húsz év múltával miért kell a két fiatalnak újra találkoznia ebben a nem mindennapi történetben. A világ legsikeresebb írójának számító James Patterson váratlan események és megkapó érzelmi fordulatok sorával mutatja meg a szeretet időtlen és lehetetlent nem ismerő erejét.

Pioneer Books, fogyasztói ár: 2990 Ft

6. Palotás Petra: Bécsi kávé, pesti lány

A bájos, vörös hajú Répássy Rebeka szereti a magas sarkú cipőket, a drágaköveket és a bécsi kávét. A sors szeszélye folytán egyik pillanatról a másikra az osztrák tévé képernyőjén találja magát, és a Kísérletkastély című valóságshow ígéretes szereplőjeként egy ország kíséri figyelemmel minden mozdulatát. A Bécsben dolgozó magyar lány igyekszik megállni a helyét a kereskedelmi tévék számára ismeretlen világában, ahol semmi sem az, aminek látszik: az ellenfelek barátnak álcázzák magukat, és még az igazi szerelem is álruhába bújik. Vajon ki mozgatja a szálakat a háttérben? Ha szereted az osztrák fővárost, a karácsonyi hangulatot és a bécsi kávét, akkor különösen élvezni fogod a hősnő izgalmakban és fordulatokban nem szűkölködő kalandjait.

Jaffa Kiadó, fogyasztói ár: 2940 Ft

7. Beatrice Small: Szenvedélyes örömök

Lucifer Nicholas, a titkos és interaktív Csatorna Vállalat főigazgatója ördögi módon hálózza be a legvadabb szenvedélyre éhes nőket. Legújabb kiszemelt áldozata Egret Pointe előkelő származású és vonzó könyvtárosnője. A középkorú, egyedül élő Kathryn St. John nappal elégedetten éli őseihez méltó, városi hétköznapjait - és éjjel bekapcsolja a Csatornát, hogy kiélhesse buja vágyait. Mindkettejük élete gyökeres fordulatot vesz, amikor New Yorkból színre lép Timothy Blair, a kék szemű férfi... Beatrice Small, az erotika, szerelem és bujaság koronázatlan királynőjének népszerű sorozata befejező darabjához érkezett, melyben az ördögi erő és az emberekben lakozó jóság száll harcba egymással - érzéki jelenetekkel fűszerezve.


Partvonal Kiadó, fogyasztói ár: 2990 Ft

8. A szív kutyája - Lányok és apák antológiája

"Az apák nem kevésbé különös szerzetek, mint az anyák. Sokan közülük állítólag csak háromszor sírnak életükben, és abból is legalább kétszer senki se látja a könnyeiket..." Kóstolj bele te is korunk legfontosabb történeteibe, amelyeket a hazai irodalmi élet legérdekesebb szerzői írtak ebbe a kötetbe. A megjelent könyv a magyar irodalom első átfogó antológiája a lányok és apák kapcsolatáról.

Jaffa Kiadó, fogyasztói ár: 2940 Ft

9. Bertényi Iván-Szende László: Anjou-királyaink és Zsigmond kora

Ajándékozni szeretnél, de nem tudod, hogy mivel lepd meg a barátodat vagy édesapádat, esetleg te is lelkes gyűjtője vagy az igényes kiállítású albumoknak? A gazdagon illusztrált kötet három nagy formátumú, kiváló tehetségű magyar uralkodóról kíván a történelmi igazságnak megfelelő emléket állítani: az Anjou-ház két királyáról, Károly Róbertről és fiáról Nagy Lajosról, valamint a Luxemburg-dinasztia német-római császári címet is elnyert tagjáról, Zsigmondról. Ott a helye a könyvespolcodon!

Officina '96 Kiadó, fogyasztói ár: 6990 Ft

10. Joanne Fluke: Meggyes túrótorta és gyilkosság

Lake Eden polgárainak életét váratlan esemény forgatja fel fenekestül: filmstáb érkezik, hogy egy új mozi jeleneteihez találjon helyszíneket, illetve egy sor kisebb szerepre és statisztálásra válogasson megfelelő személyeket. Hannah Swensen és a Süti Éden Hollywood fényében sütkérezik, mert a híres rendező, Dean Lawrence minden nap az ő cukrászdájában fogyasztja el egy kávé mellett hideg ebédjét, és neki minden nap meg kell sütnie a rendező kedvenc meggyes túrótortáját. Bár a feszültség izzik, amikor a kamerák forognak, arra azonban nem számít senki, hogy az öngyilkos jelenet végzetessé válik... Az olvasó nemcsak egy filmforgatás kulisszatitkaiba nyer betekintést, hanem Hannah rafinált recepttárából tizennégy új édes és sós alkotással is megismerkedhet.

Illia Kiadó, fogyasztói ár: 2790 Ft

11. Hécz Attila-CsikósViktória-Bereznay Tamás: Mesék a konyhából

A Mesék a konyhából egyszerre tanulságos mesekönyv, látványos képeskönyv és hasznos receptkönyv, melyben minden meséhez egy könnyen elkészíthető recept is tartozik. A kötet egyszerre tanít és nevettet, és hallatlan bájjal, tündéri rajzok segítségével vezeti be a gyermekeket az egészséges táplálkozás, a sütés-főzés, valamint a saját kézzel készített étel örömeibe. Főhőse két testvér, Marci és Zsófi, akik különböző kalandokon keresztül ismerkednek a világgal, az ételek hozzávalóival és a főzőcskézéssel. A kötet receptjeinek hitelességét a népszerű szakácskönyveiről ismert Bereznay Tamás séf garantálja. Figyelem! A könyvet november 20-tól tudod beszerezni az üzletekben.

Boook Kiadó, fogyasztói ár: 3490 Ft


"Borban fürdik úr és szolga" - Az alkohol és az irodalom mennyekben köttetett házasságahttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20111017-szorakozas-olvasas-bor-iszunk-es-olvasunk-az-alkohol.html7 álnéven is alkotó író, akit ismerned kellhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110805-irok-akik-alneven-is-tudtak-remekmuveket-alkotni.htmlTetszett filmen? Olvasd el könyvben is!http://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110729-tetszett-filmen-olvasd-el-konyvben-is.htmlA világirodalom legfelkavaróbb remekműveihttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110329-a-vilagirodalom-legfelkavarobb-remekmuvei.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.