X-Faktor: Lil C kiesett, Nagy Feró visszavág

X-Faktor tehetségkutató kieső RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt heti, melankolikus este után most partihimnuszok zengtek az X-Faktor hatodik döntőjében. Ezúttal a tehetséges előadóművésznek, Lil C-nek kellett távozni a tehetségkutatóból. Mivel a mentoroktól 2-2 szavazatot kapott Kocsit Tibor és Lil C, ezért a nézők szavazata döntött: neki kell mennie.

Ördög Nóra ezúttal nem a frizurájával vagy minden eddiginél rövidebb ruhájával sokkolta a nézőket. A gidatestű műsorvezető táncra perdült, így érkezett meg a színpadra. Ezzel egyvalami kiderült: Nóri nem mindig kimért. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy Nagy Feró azt az ígéretet tette, hogy ma visszavág a többi mentornak azért, mert múlt héten kiejtették védencét, Bagosi Alexát. A mentor férfiasan bevallotta, hogy nagyon kiborult, mikor Alexa kiesett, hiszen a lány az egyik kedvenc versenyzője volt.

RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence



A versenyzők ma zúzni fognak az éjszakában, a legnagyobb partislágereket éneklik. Induljon a parti!

Elsőként Kocsis Tibor, az eddig inkább érzelmes oldalát mutató énekes próbálta elvarázsolni a nézőket. Ebben azonban akadályozta, hogy teljesen elment a hangja, és mindössze egyszer gyakorolhatott a héten annak érdekében, hogy egyáltalán meg tudjon szólalni. Végre nem a megszokott barna zakót adták rá a stylistok, de Adam Lambert If i had you-ja közben kiderült, hogy a hangja még nem az igazi a sok megpróbáltatás után. Viszont Tibó most először mozgott a színpadon, ami figyelemre méltó ahhoz képest, hogy eddig inkább csak álldogált a mikrofonnal. Ildi szerint meggyőző volt a produkció, Geszti azonban meglátta, hogy elveszett, amikor nagyon bulizni kell. Feró erre máris elkezdte szurkálni a többieket, de hozzátette, ő Kocsis Tibor-rajongóvá vált a hetek során.



A Rocktenors amúlt héten nem párbajozott, ez újdonság volt számukra, úgyhogy ezen felbuzdulva hazautaztak a Mező-fiúk otthonába. Az anyuka könnyes szemmel emlékezett a múltra, amikor annyira nem volt pénzük, hogy a gyerekeknek muszáj volt dolgozniuk már ifjúként. Ezúttal gitárral adták elő a nekik igazán jól álló Santana-Nickelback slágert, majd eldobva a hangszereket, rámentek a csajokra, és velük pörögtek tovább. A legnagyobb változás az eddigiekhez képest, hogy nem rockmacsóknak voltak beállítva, hanem partiarcoknak. Végül is ez a tematika... Feró korrektként jellemezte az előadást, Keresztes egy rockbulin jobban részt vett volna, Malek Miki pedig úgy látta, nem nekik való ez a dal.



A reklám után az egyébként is nagy bulizós Lil C vette át a stafétabotot. A múlt heti párbaj nagyon megviselte a félvér énekest, de hamar talpra állt, köszönhetően annak, hogy ellátogatott a tánciskolájába. A szokásos r'n'b vonalon maradt ezúttal is, a korábban már hallott Beautiful Monsterrel operált, egy felpörgetett változattal. Ez a pálya az övé, a partizás az ő világa, meglepetés lenne, ha éppen ma esne ki. Feró tovább folytatta a hadjáratot, vicces köntösbe burkolva, Miki számára nagyon korrekt volt a produkció, Geszti pedig többet várt a hallottnál. Mint kiderült, Lil C-t akadályozta egy technikai hiba, a fal ugyanis nem nyílt ki előtte.



A máris tinisztárként emlegetett Kováts Vera eddig simán vette az akadályokat, pedig ő a legfiatalabb versenyző. Tóth Gabival készült az e heti harcra, kikérte a Megasztár korábbi felfedezettjének véleményét. Még duettet is énekeltek, az energiabomba énekesnő aztán igazán feltölthette a dunakeszi tehetséget. Vera Vukkal kezdett, de hamar lerázta magáról a gyerekességet, és átváltott igazi bulizós tizenévessé. A hangja viszont picit erőtlenül szólt Miley Cyrus dalában - mondjuk hozzá kell tenni, hogy az eredeti is elég gyenge nóta. Ildi ennél sokkal jobbnak is látta már Verát, Péter a refrént tökéletesnek érezte, Malek fáradt előadást látott.



Tarány Tamástól igazi zúzást várhattunk. A mackós biztonsági őr imádja, hogy mentora büszke rá. Ezen a héten a mozgásra mentek rá a koreográfussal, igaz, amikor felemeli a kezét, a pocakja még kivillan. A fogyókúrára továbbra is szükség van, bár, ha így énekel, mindent meg lehet bocsájtani neki. Kék pufidzsekijében elég érdekes látványt keltett, amikor belekezdett a stílusos Flashdance-betédalba, a She's a Maniacbe. Szokás szerint kieresztette a hangját, és ezúttal táncolt is. Gesztinek tetszett, Keresztes imádta, Feró pedig egyedül a test használatát hiányolta.



Muri Enikő elégedett eddigi teljesítményével. Az is hozzátett a boldogságához, hogy két nagyon jó barátnője felment hozzá, hogy igazi csajos estét tartsanak. A horrorfilm nézése rémületet keltett benne, most azonban hidegvérrel kell a mentorok elé állnia. A díva fantasztikus lábait valamiért sosem engedik láttatni a stylistok, most sem tették máshogy. Enikő Lady Gaga The Edge of Glory-ját hozta - ezúttal olyan dalt választott, ami jól állt neki. Ildi szerette, hogy végre bulizott, Geszti hiperkorrektnek érezte, jó kis muri volt (micsoda szóvicc), Malek Miki pedig minden szinten imádta.



Eddigi produkciói alapján azt gondolnánk, hogy Baricz Gergőtől viszonylag távol áll a partizás. Őt inkább a szívhez szóló előadások jellemezték, mint ahogy legutóbb is, mikor egyszerre könnyezett az egész stúdió. A srácnak hiányoznak a szülei, a honvágyát pedig egy hangszerbolt meglátogatásával próbálta enyhíteni. Az igazi bulit ő hozta meg ma este, végszóra, egy igazán pörgős Jet nótával mozgatta meg az egész országot. Az erdélyi tehetség a földön fekve tombolt, ahogy mindenki, aki látta. Feró állítja, ez a rock and roll, Malek fantasztikusnak érezte, Geszti pedig a bátorságot díjazta. Mentorát az égbe menesztette Gergő, elmondta, hogy Ildikó a legjobb mentor és senki mással nem tudja elképzelni a jövőjét.

Az első sztárvendég a mai estén az alternatív tánczene hazai sztárbandája, a The Carbonfools, akik rockos hangzásvilágukkal felpörgették a közönséget.



Mielőtt végleg tetőfokára hágna a hangulat, és a feszültség kitörhetne a versenyzőkből, még együtt is színpadra kellett lépniük. Mivel már csak heten vannak, táncosokat is bevetettek a közös dalba, ami ezúttal a Cozombolis slágere volt. Az este ezen részén mindig az a legviccesebb, ha arra figyelünk, mekkora különbségek vannak a sztárpalánták tánctudása között.



Már csak Fluorra kellett várni, hogy megkezdődjön a valódi dráma. A rapper egyvelegénél eddig csak jobb extraprodukció volt az idei X-Faktorban, de tudjuk be ezt annak, hogy ezúttal már kettő plusz előadást kellett bevetni.



A hétből a végére csupán hárman maradtak, közülük pedig meglepetésre Kocsis Tibor és Lil C készülhetett a párbajra. A megmérettetést Keresztes Ildikó mentoráltja, az immár harmadszor az utolsó kettő között szereplő Lil C kezdte. Enrique Iglesias Herója meglepően gyengén szólt az énekestől, eddig rendre jobban teljesített a feszült helyzetben. Olyan volt, mintha már feladta volna a versengést.


Ellenfele, Kocsis Tibor túl sokat nem készülhetett az összecsapásra, eddig mégis csont nélkül vette az akadályokat. Phil Collinsszal érkezett, és ezúttal minden bizonnyal sokan nem fogadtak volna arra, hogy elvérezhet a Csillag születik korábbi felfedezettje, főleg ez után a produkció után.



A döntésnél Keresztes Ildikó természetesen Lil C továbbjutására szavazott, míg Malek Miklós Kocsis Tibort juttatta tovább. Geszti Péter Kocsist ejtette ki, így Nagy Ferón állt a döntés. A nemzet csótánya képtelen volt dönteni, Lil C hazaküldésével pedig a közönségre bízta, hogy ki essen ki az X-Faktor hatodik döntőjében. A nézők végül Lil C kiesésére voksoltak, így Kocsis Tibor számára folytatódhat a verseny.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.