Kovácsovics Fruzsina Nebuló Alapítvány játék Játék Napja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A december 12-i Játék Napja rendezvénysorozat céljául tűzte ki, hogy a játék és a játékos emberek segítségével próbálja megváltoztatni a mai rohanó világunkat.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a kezdeményezés, hiszen már csak egy év van hátra 2012. 12. 12-ig, amikorra tizenkétezer családhoz akarjuk eljuttatni a játékok csodás világát, ami a felgyorsult világunkban gyógyszert jelent a nevelési problémáktól kezdve, az egyre jobban elhidegülő emberi kapcsolatokig mindenre, ám sajnálatos módon egyre jellemzőbb a modern családokban.


Két kiemelt támogatója a kezdeményezésnek a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az [origo] játékbolt. Ezen felül a Játék Napja csapata egy új taggal bővült, hiszen az események új háziasszonya lett Kovácsovics Fruzsina, a Csillag születik bájos énekesnője. Az óvodapedagógiát hallgató Fruzsina épp egy gyereklemezen dolgozik, így örömmel vállalta a felkérésünket. A nap fénypontjaként testvérével egy eddig nem hallott dalt is előadtak a készülő lemezükről.

A Nebuló Alapítvány elnöke, Schiff Ágnes beszámolt róla, hogy milyen nagyszerű eredményeket érhetünk el az oktatásban, ha a fegyelmezett iskolai rendszerbe bevisszük a játékot, mint a tanítás legjobb eszközét. Nehezen kezelhető, problémás diákok nyíltak ki a világ felé, és tudták a játék közben elsajátított, élethez elengedhetetlen képességeiket magas szintre fejleszteni.

Az Iskola Játéktár Program bemutatására is sor került: a kezdeményezés lényege, hogy a program keretein belül pályázni lehet az iskolák fejlesztő játékokkal történő felszerelésére, hogy minden iskolában a legjobb minőségű játékok kerülhessenek elő az órákon vagy a délutáni foglalkozásokon.


A rendezvényen felszólalt a magyar társasjátékos világ két fontos szervezete: a Magyar Társasjátékos Egyesület és a Mensa HungarIQa, akik mind támogatják a Játék Napja céljait. Több ismert személyiség és a szervezetek tagjai meséltek tapasztalataikról, a játékok erejéről, és hogy milyen fontos, hogy a modern világban mindenki egy kicsit "játékosabb" legyen. A Játék Napja rendezvénysorozathoz olyan hírességek adták a nevüket, mint Egri János, Mészáros Árpád színművész, Kowalsky énekes, Gyimesi Zoltán sakknagymester, Demján Attila Gomoku (amőba) világbajnok

Hegedűs Csaba, a Társasjátékos Klub vezetője első ízben mutatta be a nyilvánosságnak a Játék Olimpia kezdeményezését, aminek keretein belül minden apró és nagy társasjátékos közösséget szeretnének közelebb hozni egymáshoz. A Játék Olimpiára bárki nevezhet, az ország egész területén, hiszen a versenysorozat selejtezői bárhol lehetnek, ahol van egy rendszeresen társasozó közösség, és a legjobbak kvalifikálhatják magukat az Olimpiára, ahol hazánk legjobbjai mérhetik össze tudásukat a legnépszerűbb játék versenyszámokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.