Csokoládétúra és szarvasgombaünnep - Programok januárra

esküvő csokoládé Tolkien fesztivál programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vége az ünnepeknek, de a tél még csak most kezdődik. Ez azonban ne vegye el a kedved egy szórakoztató színdarabtól, egy kis csokitúrától vagy egy igazán különleges kirándulástól a világ egyik legnépszerűbb írójának birodalmába. Íme a Life.hu programtippjei januárra!

1. Tolkien születésnap

A Magyar Tolkien Társaság minden évben megünnepli John Ronald Reuel Tolkien, a XX. század egyik legjelentősebb írójának születésnapját. A beszélgetésekkel, játékokkal és kézműves foglalkozásokkal tarkított rendezvény érdekes lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt, főleg azoknak, akik rajonganak A gyűrűk ura vagy A hobbit című fantasztikus könyvekért.
Helyszín: Több helyszínen Budapesten
Időpont: január 7.
Bővebb infó: http://www.tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=205&contentType=NEWS&contentId=2764&Itemid=205


2. Makrancos Kata és Rúzsa Magdi a Vígszínházban

Január 8-án mutatják be a Vígszínházban Shakespeare egyik legnépszerűbb művét, a Makrancos Katát, amely nem nélkülözi a humort és a szellemes szófordulatokat sem. A főbb szerepeket Börcsök Enikő és Nagy Ervin kapta.

Január 7-én és 25-én pedig a Megasztár 3 győztese, Rúzsa Magdi önálló estjére válthatsz jegyet. Az énekesnő ezúttal Magdaléna Rúzsa néven áll színpadra, és egy eddig teljesen ismeretlen oldaláról mutatkozik be.
Helyszín: Vígszínház
Időpont: januárban több alkalommal
Bővebb infó: http://vigszinhaz.hu/szindarab/117+makrancos+kata/
http://vigszinhaz.hu/szindarab/139+magdal%C3%A9na+r%C3%BAzsa++r%C3%BAzsa+magdi+koncertje/

3. XIII. Világveleje Fesztivál

Mi mással indulhatna 2012, mint a tizenhárom éve nagyon népszerű Világveleje Fesztivállal. Január második szombatján népszerű magyar zenekarok szórakoztatják azokat, akik alig várják, hogy szilveszter után ismét bulizhassanak egy nagyot. Fellép többek között az Irie Maffia és a The Carbonfools, de zenél még a Brains és DJ Bootsie is. Kényelmes cipőben indulj az év első nagy bulijára!
Helyszín: SYMA Csarnok
Időpont: január 14.
Bővebb infó: http://www.vilagveleje.hu/


4. Esküvő-kiállítások Budapesten

Ha te is rászántad magad, hogy idén oltár elé állj, akkor nem árt körülnézni, mi is a divat manapság egy jó és igényes lagzin. Januárban két, esküvővel kapcsolatos kiállításra is ellátogathatsz, hogy még tájékozottabb legyél a menyasszonyi ruhák, csokrok, helyszínek, vagy akár a nászutak terén. Lagzira fel!
Helyszín: Novotel Kongresszusi Központ, Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: január 14-15., január 28-29.
Bővebb infó: http://eskuvovasar.hu/eskuvo-kiallitas-es-vasar, http://www.eskuvo-kiallitas.hu/hu/

5. Csokoládétúrák

Nincs is annál jobb, mint egy hideg januári napon a legfinomabb csokik között kirándulni, marcipánt majszolni és forrócsokit kortyolgatni. Ha te is erre vágysz, vegyél részt egy másfél-kétórás csokoládétúrán, ahol egészen biztosan édes élvezetben lesz részed, ráadásul sok mindent megtudhatsz a mennyei édességekről is.
Helyszín: Csokoládé Múzeum
Időpont: január 31-ig
Bővebb infó: http://www.csokolade-muzeum.hu/csokoladeturak/

Thinkstock
Thinkstock


Vidék

1. Vince napi borünnep

Januárban sem kell nélkülöznünk a boros rendezvényeket - Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben rendezik meg a Vince napi borünnepet. A hagyomány szerint januárban Szent Vince napi vesszőt vágtak. Ha a szőlőtőről lemetszett vessző levet enged, akkor bőségesen lesz bor, ezért a borászok Vince napon abban reménykednek, hogy a Nap kibújik a felhők mögül. A Balatonfüred-Csopaki Borvidék és a Hegyközségi Tanács a Borünneppel tiszteleg a Vince nap hagyománya előtt.
Helyszín: Balatonfüred, Anna Grand Hotel
Időpont: január 21.
Bővebb infó: http://balatonfured.info.hu/programok_kiallitasok/program/vince-napi-borunnep

2. Hófesztivál Mátraszentistvánban

Magyarország legnagyobb havas fesztiválja tökéletes alkalom arra, hogy méltóképp kezdődhessen a síszezon. Akár családdal, akár barátokkal is érdemes részt venni a fesztiválon - az ingyenes síoktatástól kezdve a látványos, extrém síbemutatókon át a fáklyás síelésig rengeteg izgalmas programra látogathatsz el a településen.
Helyszín:
Mátraszentistván
Időpont: január 19-22.
Bővebb infó: http://www.hofesztival.hu/

Thinkstock
Thinkstock


3. XXII. Horgász és Vadász Napok

Ha kedveled a természetet, a vadászatot, és persze a horgászatot, akkor utazz el Kecskemétre a két héten át tartó rendezvénysorozatra. A fent említett programok mellett lesz kézműves vásár, solymászati és vadászkutya-bemutató, őzfőző-verseny és természetfilm-vetítés is. Kalandra fel!
Helyszín: Kecskemét, Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ
Időpont: január 13-25.
Bővebb infó: http://www.efmk.hu/file/horgasz_vadasz_2012.jpg

4. III. Téli Szarvasgomba Ünnepe

A Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület immár harmadik alkalommal szervezi meg a Téli Szarvasgomba Ünnepét - az érdeklődőket a gödöllői Erzsébet királyné szállodában és a város új főterén várják. Az ünnep megálmodói azt szeretnék elérni, hogy a szarvasgombának - sok-sok év kihagyás után - újra elterjedjen a fogyasztási és felhasználási kultúrája hazánkban. A rendezvényen lesz ételkóstoló, bemutatkoznak a jelentősebb hazai szarvasgombászok, a gyerekeket pedig játszósarok és kézműves foglalkozások várják.
Helyszín:
Gödöllő
Időpont: január 29.
Bővebb infó: http://www.dsze.hu/


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.