Oscar-díjat érhet a fekete-fehér némafilm

film némafilm mozi szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Némafilmet forgatni a hangosfilm megjelenéséről, fekete-fehér mozival próbálkozni a háromdimenziós filmek és számítógépes effektek korában több mint istenkísértés. De bejött, nem is kicsit. The Artist - A némafilmes, kritika.
Jean Dujardin Bérénice Bejo

ecranlarge.com
ecranlarge.com

Biztosan nem a történetében, noha az is profin felépített és szépen működik a végéig, a megfelelő érzelmi csúcspontokat okosan adagolva. De ez egy olyan sztori, amilyet láthattunk már, klasszikus fekete-fehér filmekben és újabb mozikban is. Egy (időnként szó szerint) lángoló érzelmekkel teli melodráma, melynek főhőse a némafilmsztár George Valentin és a filmiparba vágyó egyszerű, de csinos és táncos lábú lányka, Peppy Miller. A történet kezdetén, első találkozásukkor a férfi van (nagyon) fent, a lány pedig lent, de később épp ellentétes utat járnak be. Valentin élete a hangosfilm megjelenése és a gazdasági világválság miatt alaposan tönkremegy, Peppy viszont az újfajta mozi új sztárja lesz. Bármilyen magasra vagy mélyre is sodorja azonban őket az élet, valahogy sohasem tudják kiverni a fejükből egymást.

Szólj bele: A gyerektől ment tönkre a párkapcsolat



ecranlarge.com
ecranlarge.com

Ez az idézőjel pedig jótékonyan hat az említett lángoló érzelmekkel kapcsolatban is: egyszerre lehet rajtuk elérzékenyülni, mert annyira azért hatásosan jelennek meg, ugyanakkor nem is kell őket teljesen komolyan venni, hiszen egyszerre vagyunk kívül és belül a történetben. Így ez a szerelemről, sorsról, öregedésről, halálról szóló történet ellenpontozódik formai játékokkal és könnyed hangvétellel, a furcsa összetevők pedig nem kioltják, hanem erősítik egymást.

ecranlarge.com
ecranlarge.com


Tippünk: Nézd meg a film előzetesét:




Kiknek ajánljuk?

- akik szeretik a régi némafilmek hangulatát
- akiket érdekel egy filmtörténeti és filmnyelvi játék
- akik szeretnek meghatódni lángoló érzelmeken

Kiknek nem ajánljuk?

- akik szerint egy mozi legyen párbeszédekben gazdag
- akiket nem érdekel a régi Hollywood világa
- akik megkérdezik a mozi pénztáránál, hogy szinkronizált-e a film

Tipp! Egy igazi kaméleon a szexi énekesnő! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Egy szexfüggő férfi viszontagságai (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120217-mozi-film-kritika-egy-szexfuggo-ferfi-viszontagsagai.htmlA díva titkos románca - Marilyn Monroe életre kelhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120215-ezt-nezd-meg-a-moziban-marilyn-monroe-eletre-kel.htmlSzerették és még többen gyűlölték - Ki az igazi Vaslady?http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120130-mi-van-a-vaslady-pancelja-mogott.htmlKi a tégla? - Colin Firth és a magyarnyelv-tudáshttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120126-colin-firth-es-a-magyar-nyelvtudas.htmlA 8 leghíresebb film, amit Magyarországon forgattakhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120124-a-8-leghiresebb-film-amit-magyarorszagon-forgattak.htmlEgy legendás nőalak újjászületése (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120120-mozi-film-szorakozas-egy-legendas-noalak-ujjaszuletese.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.