Fogadd el! - Kézenfogva Alapítvány az elfogadásért

PR cikk elfogadás fogyatékosság KézenFogva Alapítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 16-án a budapesti Műjégpályán mindenki kipróbálhatja, hogy hogyan állná meg a helyét, ha nem látna, nem tudna járni vagy nem hallana semmit. A fogyatékos emberek világa sokkal érdekesebb, mint azt elsőre gondoljuk! A kihívások teljesen mások, a hangsúlyok eltolódnak. A hétköznapi problémák eltörpülnek, az életünk teljesen más színben tűnik fel.

A Kézenfogva Alapítvány azt szeretné megmutatni a Fogadd el, fogadj el kampánnyal, hogy a fogyatékos emberek milyen sokat adhatnak az egészségeseknek. Nem sajnálatról van szó, nem a segítségnyújtásról, közös élményekről. Az Alapítvány meggyőződése, hogy a gyerekek a legjobb alanyok, ha elfogadásról van szó, ők még őszintén és maximális nyitottan fordulnak minden és mindenki felé. A májusi esélyegyenlőségi nap nem könnyeket és szomorúságot, hanem nevetést és közös mókázást ígér!

Fotó: Krisztián Nóra
Fotó: Krisztián Nóra

A kampány már 2006 óta minden évben útjára indul és bejárja az országot, hogy minél több emberhez eljusson az elfogadás élménye. Élmény, mert a fogyatékosság nem átok, ha képesek vagyunk elfogadni és vele együtt élni. Ehhez azonban az egészséges emberek segítőkészsége és nyitottsága is szükséges.

- Nem tudod, hogy hogyan segíthetnél egy vak embernek az utcán?
- Nem tudod, hogy miért nem tanácsos a vakvezető kutyát játékra csábítani?
- Nem tudod, hogy sok siket ember tud szájról olvasni, ezért nem baj, ha nem ismered a jelnyelvet?
- Nem tudod, mi az a csörgőlabda és, hogy világbajnokságot is rendeznek belőle?
- Nem tudod, hogy az autista emberek miért olyan furcsák nagy tömegben?
- Kíváncsi vagy, hogy mit gondol az elfogadásról Kulka János, Dopeman vagy Vágó István?

Fotó: Krisztián Nóra
Fotó: Krisztián Nóra

Akkor gyere és csatlakozz az ingyenes Fogadd el, fogadj el naphoz! A műsorvezető Till Attila lesz, aki idén a KézenFogva Alapítvány arca. Tilla szerint a fogyatékos emberek helyzete mindig, a föld bármely pontján kritikus. Ezért kiemelten fontos az olyan alapítványok támogatása, mint a KézenFogva. Segíts te is!

A DEBRECENI ÁLLOMÁSON KÉSZÜLT KISFILM

A Fogadd el kampány nem jöhetne létre fő támogatója az OTP Bank és támogatói a Waberer's Holding, a Nem Adom Fel Alapítvány és a Fővárosi Szociális Közalapítvány nélkül. Köszönjük nekik és mindenkinek, aki kiáll az ügy mellett!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.