Kötelező programok bor- és pezsgőrajongóknak - nyárra, őszre

ital szórakozás borfogyasztás program pezsgő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A borfesztiválok mellett számtalan olyan rendezvényre ellátogathatsz, ahol a finomabbnál finomabb pezsgők is a kínálat részét képezik. A pincészetek ugyanis nemcsak borokkal, hanem pezsgőkkel is várják az érdeklődő ínyenceket. Ha a borkülönlegességek mellett a gyöngyöző nedű is érdekel, több lehetőség közül is választhatsz. A Life.hu összegyűjtötte a legjobbakat.  

1. II. Pezsgő Világ - Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál

2012. június 14-én ismét a budapesti Gellért-hegyen található Búsuló Juhász étterem ad otthont a Pezsgő Világ - Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválnak. Itt közel 60-féle champagne-t, hazai pezsgőt, prossecót, cavát és crémantot kóstolhatsz meg, ráadásul a fesztiválon az összes hazánkban beszerezhető pezsgő képviselője személyesen is a rendelkezésedre áll majd. A szervezők névre szóló kóstolófüzetekkel és Pezsgő Világ tollakkal várják az érdeklődőket.
Bővebb infó: http://www.boraszportal.hu/

Thinkstock
Thinkstock

I. Buborék Fesztivál

Egyedülálló program várja a pezsgőkedvelőket 2012. július 27-29-ig a budapesti Akváriumban. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a champagne, a pezsgő, a prosecco és más szénsavas borok örömeire. Magyarország első pezsgőfesztiváljának apropója - amit a program szlogenje is sugall - az, hogy "Mert a buborék jó". Budapest belvárosában a magyar különlegességek mellett az olasz, a francia, a spanyol, a dél-amerikai és az újvilági régiók palackozott remekműveit is végigkóstolhatod.
Bővebb infó: http://www.zene.hu/20120601_mert_a_buborek_jo_pezsgofesztival_az_akvariumban

3. 21. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

Idén is a Budai vár lesz a helyszíne a Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválnak. A korábbi évekhez hasonlóan a hazai borászok színe-java kínálja kóstolásra legjobb borait, a magyarországi nedűk mellett pedig neves kereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. Szeptember 12-16 között gazdag kulturális és zenei programokkal várják a bor- és pezsgőkedvelőket.
Bővebb infó: http://www.aborfesztival.hu/index.php?lang=hu

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

4. Első Nemzetközi Pécsi Pezsgő- és Bordalfesztivál

2012 őszén tíz napon keresztül, szeptember 13-23. között rendezik meg az Első Nemzetközi Pécsi Pezsgő- és Bordalfesztivált. A pécsi Kossuth téren, az Irgalmasok útján és a Széchenyi téren megszervezett esemény nem titkolt célja a térség borvidékei és a pécsi pezsgőgyártás népszerűsítése.

A gyöngyöző "csillag" - Egy ital, ami a legnagyobb politikusokat is rabul ejtettehttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120523-egy-kis-pezsgotortenelem.html5 különleges pincészet itthon a bor és a pezsgő szerelmeseinekhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20120602-5-kulonleges-pinceszet-itthon-a-bor-es-a-pezsgo-szerelmeseinek.htmlTényleg megőrzi a kanál a pezsgő szénsavasságát? - 6 híres tévhithttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20120601-tenyleg-megorzi-a-kanal-a-pezsgo-szensavassagat-6-hires.htmlIzgalmas pezsgős receptek, melyek rabul ejtik az ízlelőbimbókathttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20120530-izgalmas-pezsgos-receptek-melyek-rabul-ejtik-az-izlelobimbokat.htmlA legfinomabb pezsgőkoktélok - Otthon is elkészítheted őkethttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20120521-a-legfinomabb-pezsgokoktelok-otthon-is-elkeszitheted-oket.html5 trendi hely, ahol a boré a főszerep - Borbárok Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120119-5-trendi-hely-ahol-a-bore-a-foszerep-borbarok.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.