színésznő Elfújta a szél Hollywood
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beverly Hills-i otthonában elhunyt Ann Rutherford, aki Scarlett O'Hara testvérét, Carreent játszotta az Elfújta a szél című filmklasszikusban. A színésznő 94 éves volt.

A '30-as évek egyik legsikeresebb színésznője Vancouverben látta meg a napvilágot. Apja énekes, anyja némafilm-színésznő volt. Kilencéves volt, amikor szüleivel Los Angelesbe költöztek. Tinédzserként először a rádióban próbálta ki tehetségét mégpedig azért, mert így kimaradhatott az iskolából. Így lett rádiósorozatokban játszó színésznő. Első filmszerepét 1935-ben kapta egy kis költségvetésű filmben. Élete során több mint hatvan különböző filmben szerepelt, többek között westernekben John Wayne oldalán.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Először nem is akarta elvállalni az Elfújta a szél mellékszerepét, mert az gondolta, Scarlett O'Hara húgát játszani elég semmi kis szerep. Később már úgy nyilatkozott, amiatt a semmi kis szerep miatt vált karrierje még fényesebbé. Halála nemcsak azt jelenti, hogy újabb klasszikus színésznőt vesztettünk el Hollywood aranykorából, hanem azt is, hogy az 1939-es legendás filmnek mára csupán egyetlen élő szereplője van: Olivia de Havilland, aki a jóságos Melanie-t alakította. A kétszeres Oscar-díjas színésznő július 1-jén lesz 96 éves.

Tipp! Cuki fotók a híres műsorvezető kisfiáról! Kattints a galériáért!



A Twitteren terjedt el a hír: elhunyt Tina Turnerhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120611-a-twitteren-terjedt-el-a-hir-elhunyt-tina-turner.htmlGyászol Hollywood: elhunyt a Született Feleségek szőke sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120603-gyaszol-hollywood-elhunyt-a-szuletett-felesegesek-szoke-sztarja.htmlElhunyt Robin Gibbhttp://www.life.hu/szorakozz/20120521-elhunyt-robin-gibb-a-bee-gees-tagja.htmlTragikus hirtelenséggel elhunyt a zenész - Mindössze 47 éves volthttp://www.life.hu/legykepben/20120504-elhunyt-a-beastie-boys-tagja-adam-yauch-47-evesen.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.