Újra dübörög a magyar fesztiválélet! - Kalandozz a különféle zenei stílusok világában!

Balaton Sound buli Sziget Fesztivál fesztivál VOLT Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén minden eddiginél színesebb lesz a kínálat, a jól megszokott fellépők mellett most olyan új, vagy számodra eddig ismeretlen előadókkal találkozhatsz, hogy bármelyik megmozdulást választod is, az élmény garantált. A Life.hu összeállításában biztosan megtalálod a kedvencedet, és az is könnyen megtörténhet, hogy az események hatására teljesen átformálódik a zenei ízlésed.

1. Legyél te is VOLTozó!

Skrillex, a multitehetséges lemezlovas

Ha az elektronikus zene egy hitvallás lenne, Skrillex lehetne a főpap. A 24 éves dalszerző-producer 3 Grammy-t nyert februárban, ezzel segített az USA-ban is felrajzolni a térképre a dubstep és azon belül a thumpy műfaját. A electro-guru esténként nagyjából 100 ezer dollárért pörgeti a lemezeket, és tavaly 16 országban mintegy 150 fellépése volt. A DJ nemrégiben felkerült a Forbes Magazin 100 hírességének listájára, és olyan szupersztároknak készített remixeket, mint Lady Gaga és a Korn.

Fellépés: VOLT Fesztivál, június 27. éjfél

Faith No More, a rockzene szuperhősei

A heavy metal, a funk, a hiphop és a progresszív rock sajátos fúziójának köszönhetően az amerikai banda mára kultikus jelképpé nőtte ki magát. A korai '90-es évek egyik legnagyobb hatású alternatív metálegyüttese Epic című dalával robbant be a köztudatba, az elmúlt évtizedekben pedig olyan zseniális dalokkal ajándékozta meg rajongóit, mint az Easy, a Midlife Crisis vagy az Ashes to Ashes. Mike Patton és bandája az idei nyár kötelező programja, amit vétek lenne kihagynod.

Fellépés: VOLT Fesztivál, június 28. 22:20

A Life tippje:

Katy B, a páratlan hangú r&b és garage énekesnő június 28-án 18:30-kor a VOLT-on lép először magyar közönség elé.


Röyksopp, a lágy skandináv csemege

A norvég elektronikus duó stílusjegyei a fogyaszthatóság, a középszerűség kerülése és a folyamatos innovációra való törekvés. Melody A.M. című albumuk hatalmas sikerei után sem ücsörögtek tétlenül a babérjaikon, és 2010-ben piacra dobták legújabb lemezüket, a Seniort, ami legalább annyira különlegesre sikeredett, mint az előzőek. A Röyskopp egy utazó cirkusz, lenyűgöző élő show-val és extrém ruhákkal, amit neked is látnod kell.

Fellépés: VOLT Fesztivál, június 29. éjfél

A halhatatlan Nagyok - Iggy & The Stooges

Az őrült színpadi bohóckodásairól híressé vált Iggy Pop sokak szerint a rock'n' roll emblematikus alakja, egyben a legendás Stooges frontembere, mely nagy hatást gyakorolt a '70-es évek punk-rock mozgalmára, illetve a grunge és az indie-rock színtérre. Munkássága a zenekarral - különösen a The Stooges, a Fun House és a Raw Power című albumok - és az azt követő szólókarrier során bebizonyosodott, hogy a mai napig igen termékeny művész méltán vált az igazi punk-rocker prototípusává.

Fellépés: VOLT Fesztivál, június 30. éjfél

A Life tippje:

A VOLT-on a külföldi húzónevek mellett fellép többek között a Pál Utcai Fiúk, a Tankcsapda, a Supernem, a FiSH!, a Kerekes Band, a Kiscsillag és a 30Y is.


2. Balaton Sound - Indul az őrület!

Avicii, a svéd house-csillag

A 22 éves lemezlovas-producer tehetsége felülmúlhatatlan, aki néhány év alatt nagyobb sikereket ért el, mint amit valaha remélt. A 21. század electro house szupersztárját a Daft Punk, Steve Angello és Eric Prydz munkássága ihlette meg, ám a jövőt illetően úgy tűnik, talán meg is előzi őket. Legismertebb dalát, a Levelst több mint 40 millión töltötték le a legnagyobb videomegosztón, és Madonna az Ultra Music Fesztiválon úgy mutatta be Aviciit, mint a DJ-t, aki megmentette az életét.

Fellépés: Balaton Sound, július 12. 22:00

Szenvedély és vibrálás - Gossip

Az 1999-ben alakult amerikai banda sajátos egyvelegét adja a soul, a dance, a punk, a gospel és a funk zenei stílusoknak. Harmadik nagylemezükkel írták be magukat végleg a modern indie rock történelemkönyvébe, 2009-ben megjelent Music for Men című albumuk pedig több mint 1 millió példányban kelt el világszerte. Az ellenállhatatlanul merész, agresszív és katartikus hangú énekesnőt, Beth Dittót az NME a popzene legkúlabb személyiségének választotta.

Fellépés: Balaton Sound, július 13. 19:30

Carl Cox, az örök közönségkedvenc

A brit technomozgalom elindítója és az acid house ikonja a páratlan keverési képességekkel megáldott zenei producer, akit jelenleg a világ egyik legsikeresebb lemezlovasaként tartanak számon. A globális klub rezidens DJ legutóbbi stúdióalbumán olyan elektronikus műfajokat vegyített, mint a drum'n'bass, a techno house, a dubstep és a vocal house. A remixer emellett egy nemzetközi rádió show-t is a vezet, mely világszerte 13 millió hallgatóval büszkélkedhet.

Fellépés: Balaton Sound, július 14. 03:30

A Life tippje:

A Soundon július 14-én fellép még a techno kultikus figurája, Paul Kalkbrenner, az izlandi techno-/soul formáció, a GusGus, valamint Sasha, a progresszív house nagykövete.


Armin van Buuren, a hollandok büszkesége

Az idei Balaton Soundon több világhírű DJ is tiszteletét teszi. Közülük az egyik headliner a rangos brit DJMAG listáján egyedülálló módon négyszer is első helyezést elért holland trance zenei producer, Armin van Buuren. A világ leghíresebb zenei mogulja pályafutása során számos elismerést bezsebelt, és élő szettjei mindig telt házzal futnak. Ha szereted a tömeget, és felejthetetlen élményekre vágysz, akkor ez a koncert neked való

Fellépés: Balaton Sound, július 15. 22:00

A Life tippje:

A teljesség igénye nélkül, íme néhányan a Balaton Sound magyar fellépői közül: Neo, BËLGA, Palotai, Bin Jip, anORGANik, Carbonfools, Punnany Massif, Vad Fruttik, Budai.


3. Válogass a Sziget kínálatából!

Hurts - Fájdalmas érzékenység, keserédes balladák

A manchesteri szintipop formáció Happiness című debütáló albuma - rajta a Wonderful Life, a Better Than Love és a Kylie Minogue-gal együtt készített dallal 2010 szeptemberében jelent meg, és azóta több mint 1 millió példányban kelt el világszerte. A zenekar márciusban elnyerte a legnívósabb brit könnyűzenei gálán a "Legjobb koncert" díjat, olyan versenytársakat lekörözve, mint a Coldplay és a U2.

Fellépés: Sziget Fesztivál, augusztus 8.

Caro Emerald, a holland jazzfenomén

Fülbemászó dallamok, groovin' jazz és a '40-es évek táncházainak erotikával fűszerezett világa. A 31 éves Caro Emerald első lemeze hazájában 30 héten át vezette a holland albumlistát, legyőzve az előző rekorder, Michael Jackson Thrillerjét. Az album egy mámorító stíluskavalkád, meglepő fordulatokkal és csodálatos lírai történetekkel. Ha szívesen visszautaznál a hollywoodi aranykorba, az érzéki hangú énekesnő koncertjét augusztus 9-én hallgasd meg a Szigeten.

A Life tippje:

Az idén 20. születésnapját ünneplő Sziget a Magyar Dal Napjával nyitja meg kapuit. A 11 órás koncerten több mint 70 előadó lép színpadra, és felcsendülnek az elmúlt évtizedek legfontosabb szerzeményei. Időpont: augusztus 5. A 8 napos rendezvényen olyan hazai fellépők színesítik többek között a palettát, mint Yonderboi, a PASO vagy a Quimby.


The Pogues - Lázadás kemény instrumentális megközelítésben

Bizonyítva, hogy a punk-rock zene szellemisége tovább élhet a tradicionális ír népzenében, a The Pogues a '80-as évek egyik legradikálisabb bandájának számított. A Shane MacGowan vezette csapat 1996-ban feloszlott, majd 2001-ben álltak össze újra, azóta pedig minden évben rendszeresen koncerteznek. A klasszikus ír zenei eszközök - a síp, a bendzsó, lant és a harmonika izgalmas egyvelege különleges pillanatok ígér.

Fellépés: Sziget Fesztivál, augusztus 11.

LMFAO, az ügyeletes bulifelelős a tengerentúlról

A Grammy-díjra jelölt elektro-hop duó dalai többnyire a kemény bulizásról és a vad ivászatról szólnak. Az LMFAO Party Rock Anthem című világhírű himnusza rekordsebességgel került a nemzetközi slágerlisták élére, a hozzá készült klipet - benne az elképesztő "shuffling" koreográfiával - a legnagyobb videomegosztón több mint 400 millióan töltötték le. SkyBlu és Redfoo becsomagolják a bennük rejlő hihetetlen energiát, és a világot most a lábaid elé szórják.

Fellépés: Sziget Fesztivál, augusztus 12.

A Life tippje:

Augusztusban olyan világsztárok koncertjein tombolhatsz, mint a rap-fenegyerek, Snoop Dogg, a világ egyik legnépszerűbb punk bandája, a SUM41, a modern bossa nova csillaga, Bebel Gilberto vagy napjaink legismertebb nu metal zenekara, a Korn.


A közelgő EFOTT 36 éve hazánk legnagyobb hallgatói bulija, amelyet minden évben más-más helyszínen rendeznek meg. Az idei fesztivál a Csík Zenekar szuperkoncertjével indul, és ha egy kis nosztalgiára vágysz, bulizhatsz a '90-es évek legendás alakjaival, Dr. Albannal és a Brooklyn Bounce-szal. Természetesen hazai sztárokból sem lesz hiány, erről többek között a Hősök, Péterfy Bori, a Balkan Fanatik, az Intim Torna Illegál és a Kistehén zenekarok gondoskodnak. Bővebb infó: http://efott.hu/



Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és vagyunk? Akkor gyere vissza este 10 után a Life.hu-ra, mert a szerda esti LifeNight-ban egy pasi megmondja, mit gondol arról, amikor valaki lefekszik az anyja barátnőjével, láthatsz egy videót egy igazi Vámpírasszonyról, illetve a szerdai szexhoroszkóp áttanulmányozása után egy modell meztelen fenekével is megajándékozunk. ;-)


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.