Gyászol Hollywood: elhunyt az amerikai romantikus filmek egyik legismertebb alkotója

írónő halál Nora Ephron
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 71 éves korában Nora Ephron rendező és forgatókönyvíró New Yorkban, kedden. Ő volt az amerikai romantikus filmek egyik legismertebb alkotója.

Pályafutását olyan filmek fémjelezték, mint a Harry és Sally, ahol forgatókönyvíró volt, illetve a Meg Ryan és Tom Hanks főszereplésével készült A szerelem hullámhosszán és A szerelem hálójában - mindkettőben forgatókönyvíróként és rendezőként is dolgozott, de az ő nevéhez fűződik a Julie&Julia című nagysikerű alkotás is Meryl Streep főszereplésével. A Variety című újság szerint leukémiában szenvedett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Forrás: MTI

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!


Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és vagyunk? Akkor gyere vissza este 10 után a Life.hu-ra, mert a szerda esti LifeNight-ban egy pasi megmondja, mit gondol arról, amikor valaki lefekszik az anyja barátnőjével, láthatsz egy videót egy igazi Vámpírasszonyról, illetve a szerdai szexhoroszkóp áttanulmányozása után egy modell meztelen fenekével is megajándékozunk. ;-)



10 híres író, aki öngyilkosságot követett el vagy kísérelt meghttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20120224-10-hires-iro-aki-ongyilkossagot-kovetett-el-vagy-kiserelt-meg.html7 álnéven is alkotó író, akit ismerned kellhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110805-irok-akik-alneven-is-tudtak-remekmuveket-alkotni.htmlKatalin hercegnő az egyik leghíresebb angol írónő rokonahttp://www.life.hu/szorakozz/20110705-katalin-hercegno-es-jane-austen-rokonok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.