Fesztivál a kertek alján, buli a Balatonnál hajnalig - Augusztusi programkörkép

buli Erdőbénye Balatongyörök Hévíz borkóstolás Balatonfüred borkóstoló fesztivál koncert szórakozás programajánló Őrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár utolsó hónapjában szinte minden nap válogathatsz a jobbnál jobb programok közül. A fővárosban a kultúráé a főszerep, vidéken és a Balatonnál pedig a gasztrofesztiválok, borkóstolók és a muzsika viszik a prímet. Íme a Life.hu programtippjei augusztusra.

Bor, mámor... Bénye 2012 - Kulináris körutazás Tokaj-Hegyalján

Idén negyedik alkalommal augusztus 17-19-én Erdőbényén várják a bor, gasztronómia és igényes zene iránt érdeklődőket a Zemplén egyik legizgalmasabb kulturális eseményén. A hosszú hétvége alatt mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol természetesen nemcsak bort kóstolhatnak az ide látogatók, hanem a környék neves éttermei is képviseltetik magukat. Zenéből sem lesz hiány: fellép többek között a Vujicsics, a Bohemian Betyars, a Tóth Viktor Szaxofon Quartett, az Escargoz, a Forgó együttes, a Pátkai Rozina trió, Pápai Zsanett és a Trio Föld. A legkisebbeket a Ringató, a nagyobbakat bohócok várják, és részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, bábszínház-előadáson, táncház-programokon. Augusztus harmadik hétvégéjén irány Bénye!

Helyszín: Erdőbénye
Időpont: augusztus 17-19.
Bővebb infó: www.bormamorbenye.hu



Fergeteges ír sztepptánc Esztergomban

Elsöprő erejű élményre számíthatsz, ha jegyet váltasz a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkcióra. A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak.

Helyszín: Esztergom, Várszínház
Időpont: augusztus 4. 21:00
Bővebb infó: www.tornadodance.com



Zempléni fesztivál

Izgalmas és színes programokkal várja számos zempléni város a látogatókat az egyhetes Zempléni fesztivál alatt. A komolyzenei és jazzkoncertek mellett kiállítások, irodalmi estek és színdarabok színesítik a repertoárt. A környék legjobb borászatai is tiszteletüket teszik az egy hét alatt, ezért ha kiváló borkóstolókra és hangulatos nyári estékre vágysz, látogass el a fesztiválra!

Helyszín: Sárospatak, Füzérradvány, Tokaj, Szerencs, Bodrogkisfalud, Sátoraljaújhely, Mád, Tolcsva, Komlóska, Monok, Füzér, Hercegkút, Tállya, Szegilong
Időpont: augusztus 11-19.
Bővebb infó: http://www.zemplenfestival.hu/default.aspx?e=locations&lg=hu

Hétrétország fesztivál

Nem jártál még az Őrségben? Akkor itt az idő ellátogatni az ország egyik legszebb szegletébe. A mesébe illő vidéken koncertek, színi előadások, érdekes programok várják a többnapos fesztiválra látogatókat. Sőt, ha még nem kóstoltál olyan helyi ételkülönlegességeket, mint a paprikás vargánya vagy a dödölle, most végre pótolhatod!

Helyszín: Őriszentpéter
Időpont: augusztus 11-20.
Bővebb infó: http://www.hetretorszag.hu/2012/index.html

Balaton

Balatonfüredi Borhetek

Balatonfüred lassan megérdemli a "legnépszerűbb balatoni város" címet - csodásan felújított épületei, parkjai és pezsgő kulturális élete nemcsak bennünket, de a külföldieket is lenyűgözi. A Tagore sétányon számos neves borász kínálja finomabbnál finomabb borait - az egész napos strandolás után remek esti program a borkóstolás, amelyet egy karéj ízletes zsíros kenyér követhet. Levezetésként pedig barangolj a füredi kis utcákban, ahogy egykor Jókai Mór is tette...

Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány
Időpont: augusztus 4-26.
Bővebb infó: http://www.balatonfured.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1313&Itemid=1

Györöki Bor és Dal Fesztivál

Augusztus közepén négy napig a jó boroké a főszerep Balatongyörökön, a móló melletti sétányon. Idén kilencedik alkalommal kóstolhatsz ízletes nedűket és mellé finom borkorcsolyákat. Idén fellép többek között a Kowalsky meg a Vega és a Cozombolis is.

Helyszín: Balatongyörök
Időpont: augusztus 10-13.
Bővebb infó: http://www.balatongyorok.hu/rendezvenyek/?rendezvenynaptar[rendezvenynaptar][rendezveny_id]=188



Hévízi Borünnep

Hévíz sem maradhat ki a boros programokból, de lesz divatbemutató és rock 'n' roll is kifulladásig. Hévízen az egyhetes rendezvény alatt koncertet ad többek között a KFT zenekar, az EDDA Művek és Demjén Ferenc, sőt, Ungár Anikó is bűvészkedik kicsit azoknak, akik a hónap közepén útjukba ejtik a népszerű fürdővárost.

Helyszín: Hévíz
Időpont: augusztus 13-20.
Bővebb infó: http://www.heviz.hu/programok/hevizi-borunnep/


V. Zorall Sörolimpia

A balatoni borfesztiválok sorát egy sörös rendezvény is színesíti: Balatonszemesen idén lesz az V. Zorall Sörolimpia! Itt nem is kérdés, hogy ezé a népszerű italé a főszerep, de a muzsikára és táncra vágyók se keseredjenek el. Rengeteg banda zenél majd a fesztiválon - böngészd át a listát, és irány a sör balatoni fellegvára!

Helyszín: Balatonszemes
Időpont: augusztus 17-19.
Bővebb infó: http://www.zorallsorolimpia.hu/

Budapest

Bulizz a Parkban!

A pár hónapja nyílt hatalmas szórakozóhely színes zenei repertoárral és állandó italakciókkal csábítja a bulizni vágyó fiatalokat és idősebbeket. Augusztusban fellép többek között a Belga, a Kiscsillag, az Irie Maffia, de lesz Mystery Gang lemezbemutató koncert is.

Helyszín: Budapest, Soroksári út 60.
Bővebb infó: http://budapestpark.hu/

Nők, szőnyegek, háziipar - Kiállítás a Néprajzi Múzeumban

Ha a strandok és a borfesztiválok helyett a fővárosban időzöl, és kedved támad egy igazán jó kiállításhoz, válts jegyet a Néprajzi Múzeumban a Nők, szőnyegek, háziipar c. kiállításra. A tárlaton nagyrészt nők által készített tárgyak lesznek kiállítva, az esemény látványtervezője és rendezői szintén nők. A rendezvényen - többek között - megtudhatod azt is, hogyan dolgoztak a nők 100-200 évvel ezelőtt.

Helyszín: Néprajzi Múzeum
Időpont: augusztus 26-ig
Bővebb infó: http://www.neprajz.hu/kiallitasok.php?menu=3&kiallitas_id=101

Artmozik éjszakája

Idén első alkalommal három budapesti művészmozi is várja az igényes filmek rajongóit augusztus végén. Egy karszalaggal mindhárom művészmoziba bejuthatsz, a filmkínálat pedig nagyon gazdag. Mozizz egy nagyot a hónap végén!

Helyszín: Művész, Puskin, Toldi mozi
Időpont: augusztus 24. 20:00 - augusztus 25. reggel 6:00
Bővebb infó: http://artmozi.hu/hirek/artmozik-ejszakaja-harom-mozi-egy-karszalaggal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.