Elhunyt Sipos János sportriporter

halál Sipos János szakkommentátor sportriporter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatvanegy éves korában elhunyt Sipos János ismert sportriporter, kerékpáros szakkommentátor, az MTVA volt munkatársa. A hírről a család tájékoztatta az MTI-t pénteken.

Sipos János 18 éven át volt kerékpárversenyző, 11 évig szerepelt a válogatottban, és hetedik lett az 1971-es világbajnokságon a 100 kilométeres csapatversenyben. Ötször nyert bajnoki címet.

Forrás: Eurosport
Forrás: Eurosport

Sipos János évekig a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára volt, a Magyar Rádió sportszerkesztőségben 1984 és 2000 között külsősként, 2001-től 2011-ig pedig belsősként dolgozott szerkesztő-riporterként. Nyugdíjasként az Eurosporton a magyar adás indulása óta tevékenykedett szakkommentátorként.

Két téli és két nyári olimpiáról tudósított a rádióban, ezenkívül két paralimpiáról is közvetített. A Magyar Kerékpársportok Szövetségének tiszteletbeli elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság tagja volt.

Forrás: MTI

Megvan az első magyar olimpiai érem - Bronzérmes Csernoviczki Évahttp://www.life.hu/legykepben/20120728-megvan-az-elso-magyar-olimpiai-erem-bronzermes-csernoviczki-eva.htmlFormaruhák a Londoni olimpia nyitóünnepségérőlhttp://www.life.hu/life/galeria/20120728-formaruhak-a-londoni-olimpia-nyitounnepsegerol.htmlA legjobb és a legrosszabb formaruhák az olimpia megnyitójánhttp://www.life.hu/legytrendi/20120728-olimpia-es-divat-a-legjobb-es-a-legrosszabb-olimpiai-formaruhak.htmlÚjabb olimpiai formaruha-botrány - A sportolóknak sem jön be a szereléshttp://www.life.hu/legytrendi/20120725-ujabb-olimpiai-ruha-verte-ki-a-biztositekot.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.