Sokáig vártuk, most végre megkaptuk: Dallas újratöltve

Jockey Ewing Dallas sorozat olajfúrás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenöt év kihagyás után, kicsit újragyúrva ismét Dallast nézhetünk a tévében. Az idősebbek nevetve és kicsit rémülten ismerik fel a megöregedett Ewingokat, miközben az új generációnak laptop, fiatal szereplők és modern vezetésű cselszövés jár.

Valami régi, valami új

A sorozat kettőssége már a főcímben is megjelenik: a régi olajfúrótornyokra újrafényképezve ismerhetünk rá, ahogy a régi szereplőkre is, bár ők kissé vesztettek fiatalosságukból. A modern gengszterfilmes félhomályban kísértetiesnek hatnak a mára igencsak megöregedett egykori főszereplők, de igazság szerint az ő profizmusuk teszi nézhetővé a sorozatot. Még Jockey is ráncos lett, de tudását idősen is igyekszik továbbadni fiatal, sármos utódjának. A sorozat forgatásakor rákkal küzdő Larry Hagman jól hozza a szokásos figurát. Bár megroggyant és szerepe szerint az öregek otthonában üldögél, jól ismert gonosz vigyorát senki sem törölheti le a képéről, és azonnal felélénkül, mikor a családi birtokról esik szó. Sajnos jól megszokott magyar hangját nélkülöznünk kell, hiszen Kránitz Lajos színész időközben elhunyt.

A '80-as, '90-es években még sokan rajongtak a jófiúkért, de mára a jóképű Bobby színei is megfakultak. Fia, Christopher azonban beváltja a sármos férfiakra igényt tartók reményeit. A Született feleségekből ismerős színész jól hozza Bobby megfiatalított, irreálisan becsületes klónját, aki persze hamar összeütközésbe kerül majd Jockey-val és fiával. Az új sorozat első része pedig ugyanúgy indul Christopher esküvőjével, ahogy a régi kezdődött Bobby és Pamela házasságkötésével.

Van, ami nem változik

Az első, nálunk vetített részekből kiderül, hogy az élet még mindig az olaj körül forog, és az olajüzletben két dolog számít: legyen fúród és információd. Persze az információk már modern formában léteznek, és az ifjak ló helyett laptopokkal és okostelefonokkal rohangálnak. A jófiú Christopher - aki egyébként nem vér szerinti Ewing, hiszen csak fogadott fia Bobbynak - egy szabadalmon dolgozik, amit más is meg akar szerezni. Újdönsült felesége, Rebecca, természetesen áruló, aki kémprogramot készül telepíteni hitvese laptopjára. Cliff Barnes is él még, persze ő is Southforkot akarja, és továbbra is gyűlölik egymást Jockey-val.

A hatalmat bizony el kell venni

A történet több szálon bonyolódik, mindenki sakkban tart valakit valamivel, és az őrlődő szereplők arcáról készült közeli képekből sem lehet soha elég. Jockey például elérte, hogy Bobby eladja Southforkot, és mindent megtesz, hogy ismét az övé legyen, de fia után is nyomoztat, sőt, egyenesen kizáratja őt az üzletükből, és csakis magának szerzi meg minden létező erkölcstelen eszközzel a birtokot. Christopher a munka mellett volt barátnője, Elena és felesége között őrlődik, Samantha pedig Cliff Barnes támogatásával politikai pályán próbál érvényesülni. Bobby talán kicsit belefáradt már a harcba, és arra is rájött, hogy Southforkban az életben soha nem lesz béke, de ez cseppet sem zavarja abban, hogy egy tehén ellésénél segédkezzen szakszerűen.

A Dallas örök

A sorozatot soha nem lehet megunni, és ki tudja, hátha az unokáink idején is előveszik majd a Ewingok történetét. Az űrben lebegő tolószékes Jockey ugyanolyan gonoszan mosolyog majd, Cliff pedig egy kisbolygóról átkozódik utána. Az pedig, hogy az egész univerzum Southforkostul kié lesz, nem is kérdés.

Íme az első képkockák a Dallasból, 1978-ból:

Meglepő bejelentés! A konkurenciánál tér vissza az RTL Klub egykori sztárjahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120913-erdelyi-monika-az-rtl-klub-egykori-sztarja-tv2-csatornan-ter.htmlOrosz filmklasszikusok - 10 film, amit neked is látni kellhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120905-mozi-film-szorakozas-orosz-filmklasszikusok-10-film-amit-neked.htmlÖsszebalhézott Alekosz és VV Cristofelhttp://www.life.hu/szorakozz/20120913-balhe-alekosz-es-vv-cristofel-kozott-a-tv2-frizbi-hajdu.htmlŐ aztán nem szégyenlős! Meztelenül, méregdrága ékszerekben pózol a 26 éves énekesnőhttp://www.life.hu/szorakozz/20120910-lana-del-rey-enekesno-meztelenul-pozol-a-gq-magazinban.htmlÍme a Dallas fiatal szívtiprója egy szál alsónadrágban, eszméletlenül kockás hassalhttp://www.life.hu/szorakozz/20120905-ime-a-dallas-fiatal-szivtiproja-jesse-metcalfe-szinesz-aki-jatszott.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.