X-Faktor tehetségkutató Szabó Dávid Keresztes Ildikó Stone párbaj kieső Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két saját produkciót, és egy közös dalt is előadtak az X-Faktor énekesei a szombati élő show-ban. Stone most jobban teljesített, mint az elmúlt hetekben, de a párbaj után a mentorok szavazatai alapján mégis neki kellett távoznia a tehetségkutató műsorból.

A mai estét Oláh Gergő nyitotta Bruno Mars és Cee Lo Green dalával, amit picit kevesebb sikerrel adott elő, mint szokott.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A mentorok a szokásos dícséretek helyett talán most először kritikákat is megfogalmaztak: Ildi és Miki úgy érezte, hogy Gergő küzd a dallal, és csak erőlködik. Geszti a nehéz dalt és mentoráltja személyiségét emelte ki, aki mellesleg gyulladt torokkal énekel ma este, így az erőlködés ennek volt köszönhető.

A múlt héten hamiskásan éneklő Csobot Adél a kisfilmben még hirtelen jött népszerűségét élvezte - ki tudja, meddig tart -, majd visszatérve ahhoz a stílushoz, ami neki igazán jól áll, Malek Miklós édesanyjának, Toldy Máriának dalát adta elő. A lány szinte fürdött a dalban, s mindegyik zsűritag arcára mosolyt csalt, még Geszti is elképesztőnek nevezte a lányt, akinek valamiért 18 évesen is jól állnak a régi dalok, Ildi viszont ügyes szemfényvesztőnek.

Stone eddig háromszor nyert párbajt - legutóbbi győzelme igazán emlékezetesnek bizonyult -, így nagy önbizalommal kezdett neki Charlie dalának. Egy sziklától nehéz kifinomult előadást várni, így kicsit egyhangú lett a végeredmény. Miklós a dalválasztást dícsérte, és a színpadi mozgást hiányolta, de Péter szerint Stone nem képes kilépni saját, kissé szűk keretei közül, és ez nem tudni, meddig lesz elég.

A szikla után a kisegérhangú Szabó Dávidot hallhattuk, akinek nem feltétlenül kéne Ricky Martint énekelnie, mert a latin tüzet nem sikerült eljátszani. A gyenge, erőltetett, és néhol szépfiús előadást az energia sem mentette meg, Feró a refrén felső szólamát hiányolta, Ildikó a hangok pontosságát. Péter viszont egyszerűen félistennek tartotta mentoráltját.

Egy élő zenés népdallal lépett színpadra Antal Timi, amivel nemcsak a műfajt hozta el egy kétmilliós színpadra, de bele is talált a szívek közepébe. Miklós állva tapsolt a megható dal végén, Péter csak sorolta a pozitív jelzőket, Ildi pedig az eszköztelenséget és a tartalmat dícsérte.
A második kört ismét Oláh Gergő kezdte, új műfajjal: élő zenével adta elő a Nagy utazás című dal lassú verzióját, és legalább olyan hangulatot teremtett, mint Antal Timi a népdallal. A mentorok dícséretei ezúttal cseppet sem tűntek túlzásnak, Feró még Gergő gereblyéjét is elkérte.

Első, erős produkciója után Csobot Adél visszatért a lufis babavilághoz, s itt már több hangi bizonytalanságot árult el, és az egész előadás minimum felejthető lett. Ferónak nagyon tetszett a "bolond-Adél", de Ildi és Péter unta magát, és a tartalmat hiányolták.

Stone-nak úgy állnak az angol nyelvű dalok, mint Szabó Dávidnak Ricky Martin: hiába erőltetik, nem sikerül. Bár hangilag és erőben rendben volt a dal, Stone kiejtése azért hagy kívánnivalót maga után. Geszti is kiemelte ezt, Miklós és Feró viszont élvezte a produkciót.

Antal Timi egy lendületes Beyoncé dallal tért vissza, ami viszont sok helyen túl mély volt, s utána is csak a közepén lendült be rendesen: ez volt talán Timi eddigi leggyengébb előadása. Ildire a frászt hozta a lány, amivel Feró azért vitába szállt, hiszen ő élvezte a bulit.
Szabó Dávid ismét megmutatta lírai oldalát, a Demjén dal pedig sokkal jobban illett hangjához, mint az eddigiek. A sziruposságot is sikerült elkerülni, a mentorok pedig a bátor éneklést dícsérték.

A kötelező közös dal után Wolf Kati is előadta egyik új számát, de az igazi izgalmat a szavazatok összesítése utáni idszak jelentette: Szabó Dávid és Stone maradt párbajozni. A mentorok döntése alapján Dáviddal találkozhatunk a jövő héten.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Láttad már? Benne vagyunk a tévében!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.