Brad Pitt Bruce Willis filmforgatás Katalin hercegnő hurrikán világsztár Stohl András Vilmos herceg esemény tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2012 egy igazán eseménydús év volt számunkra. Büszkék lehettünk sportolóinkra a londoni olimpia után, és számtalan nagyon tehetséges új énekest ismerhettünk meg. De sajnos a szép emlékeket hazai és külföldi tragédiák is beárnyékolják. A Life.hu számára a következők voltak 2012 legemlékezetesebb eseményei.

1. Katalin és Vilmos kisbabát vár

Ugyan 2012 Erzsébet királyné gyémántjubileumának éve volt, a sajtó mégis a legifjabb hercegi pártól volt hangosabb. Korábban már többször felröppent a hír, miszerint Katalin hercegnő kisbabát vár, a tavaly áprilisban megtartott esküvő után azonban idén ők maguk jelentették be az örömhírt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Aranyeső a londoni olimpián

Sikeres nyarat hagytak maguk mögött a londoni olimpikonjaink, méltán lehetünk büszkék rájuk. A brit fővárosban megrendezett sporteseményen összesen 8 aranyérmet, 4 ezüstöt és 6 bronzot hoztak haza nekünk, ezzel Magyarország húsz év után újra bekerült a 10 legeredményesebb nemzet közé. A nagyvilág azonban nemcsak tehetséges sportolóinkra, hanem a magyar lányok világhírű szépségére is felfigyelt: egy amerikai lap Jakabos Zsuzsannát választotta meg a legszebb olimpikonnak.

MTI/EPA/Hannibal Hanschke
MTI/EPA/Hannibal Hanschke

3. Megdöbbentő tragédiák

Egy ország fogadta értetlenül, amikor meggyilkolták a fiatal rendőrségi pszichológusnőt, Bándy Katát. Aztán alig helyezték örök nyugalomra a mindössze huszonöt éves lányt, a kis Szita Bence tragikus és értelmetlen halálán a közvélemény annyira megdöbbent és felindult, hogy többen a halálbüntetés visszaállítását kezdték el sürgetni.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc
Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

4. Palvin Barbara a Victoria's Secret angyala

2012-ben Barbi nemcsak Cannes-t bűvölte el, hanem a Victoria's Secret híres-hírhedt kifutóján is végigvonult, majd a féltékeny rajongók nem kis megrökönyödésére Justin Bieberrel is összeboronálták. A tizenkilenc éves magyar modellnek - aki idén a L'Oreal szépségnagykövete is lett - a pletykák szerint minden esélye megvan arra, hogy hivatalosan is a világhírű fehérneműcég angyala lehessen.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Larry Hagman és Whitney Houston halála

2012 februárjában holtan talált rá a testőre Whitney Houstonra. A későbbi vizsgálatok során kiderült, az énekesnő valószínűleg önkezével vetett véget életének, méghozzá gyógyszerek és drogok túladagolásával. Nemrég egy világszerte ismert sorozatsztárt veszítettünk el: a Dallas legendás színésze, Larry Hagman nyolcvanegy éves korában hunyt el. A Jockey Ewing karakterét megformáló színész halálát rosszindulatú daganatos betegségének szövődményei okozták.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. Tehetségek születtek, párbajok dőltek el

A 2012-es Csillag születik 12 döntőse közül az operát csak hobbiból éneklő Mészáros János Elek bizonyult a legjobbnak. Az idei X-Faktor nyertese Oláh Gergő lett. A ValóVilág 5-öt pedig Knap Attila nyerte.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

7. Lövöldözés a békés amerikai kisvárosban

Adam Lanza neve az egyik legsúlyosabb iskolai vérengzés ámokfutójaként vonult be az Egyesült Államok történetébe. A húszéves fiatalember először a tanárként dolgozó édesanyját gyilkolta meg saját otthonában. Ezután a Sandy Hook nevű newtowni általános iskolába ment, és ott lövöldözni kezdett, végül magával is végzett. Összesen 26 ember veszítette életét, ebből 20 hat- és hétéves kisgyermek volt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

8. Magyar színészek a hűvösön

Stohl András 2011-ben okozott súlyos közúti balesete után idén szabadult a börtönből, míg a Jóban Rosszban sorozat egykori sztárja, Damu Roland még most is a büntetését tölti. A színészt volt menyasszonya nemi erőszakkal vádolta meg. Damut elítélték, tettéért jogerősen négy és fél év börtönt kapott.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

9. Szupervihar New Yorkban

A Sandy névre elkeresztelt hurrikán novemberben érte el az Egyesült Államok keleti partját és hatalmas pusztítást végzett. A több millió dolláros károkat okozó és emberéleteket követelő Sandy minden idők második legerősebb amerikai hurrikánja volt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

10. Világsztárok Budapesten

Magyarország fővárosa az utóbbi időben egyre kedveltebb úti céllá vált a külföldi filmesek számára. Brad Pitt visszatért a World War Z című zombifilm kedvéért, Bruce Willis pedig közel három hónapot töltött nálunk a legújabb Die Hard-film forgatása miatt. A spanyol szívtipró, Antonio Banderas is dolgozott Budapesten egy reklámfilm miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.