Újabb fordulat a Janics-ügyben. A háromszoros olimpiai bajnok Szeged helyett Győrben kajakozik tovább. Natasa hétvégén levelet küldött a hazai szövetségnek, hogy mégsem külföldön, hanem Magyarországon folytatná pályafutását. Nagy kérdés, hogyan fogadják majd sporttársai.

A legfrissebb hírek szerint Győrben kajakozna tovább Douchev-Janics Natasa. A háromszoros olimpikon szóvivője azt mondta, hogy Natasa szóban megállapodott a Graboplast Győri Vízisport Egyesülettel az együttműködésről - tudósít a távirati iroda. A szerződést azonban csak április 10-e körül írják alá, miután a versenyző hazatér portugáliai edzőtáborozásáról. Natasa előzőleg levélben tudatta a hazai szövetséggel, hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben.

Forrás: AFP/Damien Meyer


Bejelentette azt is, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez benyújtott versenyzési engedélykérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni. Ahogy a Life.hu korábban beszámolt róla, a sportoló előzőleg mindent elkövetett azért, hogy minél hamarabb szerb színekben versenyezzen. Nem sikerült - a szabályok szerint csak két év kihagyás után képviselhette volna Szerbiát. A versenyző őszi távozása előtt a Démász-Szegednél kajakozott. A kajakos egyébként most nem tagja a magyar válogatottnak. Ehhez egyrészt az kell, hogy igazolt versenyzőként kiharcolja a csapatba kerülést a válogatókon, másrészt érvényes szerződéses jogviszonyban álljon a a szövetséggel.

A TV2 Mokka műsorában Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára Vujity Tvrtkóval beszélgetett Douchev-Janics Natasa további sportolói pályafutásáról:

 

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét! 

Kénytelen elválni Janics Natasahttp://www.life.hu/legykepben/20130113-janics-natasa-szerb-sportolo-valik.html A harmadik helyen végzett Douchev-Janics Natasa a 200 méteres kajakdöntőbenhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120811-a-harmadik-helyen-vegzett-douchevjanics-natasa-a-200-meteres-kajakdontoben.html Életveszélyes versenyre készül a népszerű magyar sportolóhttp://www.life.hu/legykepben/20121214-bitter-sandor-magyar-motorversenyzo-eletveszelyes-versenyre-keszul.html Szörnyű tragédia érte a népszerű magyar sportolóthttp://www.life.hu/legykepben/20121129-meszaros-norbert-valogatott-labdarugo-focista-apja-meghalt.html Csúnyán megsérült az ismert magyar sportolóhttp://www.life.hu/legykepben/20121126-az-urologiara-kerult-kasas-tamas-olimpikon-aki-meglepo-modon-veszitette.html