Janics Natasa hazatérő kajakozás olimpikon Szeged sport Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb fordulat a Janics-ügyben. A háromszoros olimpiai bajnok Szeged helyett Győrben kajakozik tovább. Natasa hétvégén levelet küldött a hazai szövetségnek, hogy mégsem külföldön, hanem Magyarországon folytatná pályafutását. Nagy kérdés, hogyan fogadják majd sporttársai.

A legfrissebb hírek szerint Győrben kajakozna tovább Douchev-Janics Natasa. A háromszoros olimpikon szóvivője azt mondta, hogy Natasa szóban megállapodott a Graboplast Győri Vízisport Egyesülettel az együttműködésről - tudósít a távirati iroda. A szerződést azonban csak április 10-e körül írják alá, miután a versenyző hazatér portugáliai edzőtáborozásáról. Natasa előzőleg levélben tudatta a hazai szövetséggel, hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben.

Forrás: AFP/Damien Meyer
Forrás: AFP/Damien Meyer


Bejelentette azt is, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez benyújtott versenyzési engedélykérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni. Ahogy a Life.hu korábban beszámolt róla, a sportoló előzőleg mindent elkövetett azért, hogy minél hamarabb szerb színekben versenyezzen. Nem sikerült - a szabályok szerint csak két év kihagyás után képviselhette volna Szerbiát. A versenyző őszi távozása előtt a Démász-Szegednél kajakozott. A kajakos egyébként most nem tagja a magyar válogatottnak. Ehhez egyrészt az kell, hogy igazolt versenyzőként kiharcolja a csapatba kerülést a válogatókon, másrészt érvényes szerződéses jogviszonyban álljon a a szövetséggel.

A TV2 Mokka műsorában Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára Vujity Tvrtkóval beszélgetett Douchev-Janics Natasa további sportolói pályafutásáról:

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.