hóhelyzet időjárás hófúvás ünnepség március 15. kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elmaradnak a március 15-i szabadtéri állami rendezvények a rendkívüli időjárás miatt, csak a zászlófelvonást tartják meg. Az MTI értesülései szerint a veszélyes időjárási jelenségek délután kezdhetnek mérséklődni. A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy ne induljon útnak.


Forrás: MTI/Földi Imre
Forrás: MTI/Földi Imre

A rendkívüli időjárás miatt péntek reggelre mintegy 150 út járhatatlan és harmincnál több település megközelíthetetlen. Az ország nyolc megyéjében továbbra is piros, vagyis a legmagasabb fokú riasztás van érvényben az erős hófúvás miatt. Azt tanácsolják, az érintett megyékben senki ne induljon útnak. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Somogy és Fejér megye legtöbb térségében továbbra is arra kell készülni, hogy az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet. A veszélyes időjárási jelenségek délután kezdhetnek mérséklődni.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.