Elmaradnak a március 15-i szabadtéri állami rendezvények a rendkívüli időjárás miatt, csak a zászlófelvonást tartják meg. Az MTI értesülései szerint a veszélyes időjárási jelenségek délután kezdhetnek mérséklődni. A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy ne induljon útnak.


A kormány az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket lemondta. A döntés nem érinti a fedett és zárt térben tartott rendezvényeket. A kormány továbbá kérte az önkormányzatokat, pártokat és társadalmi szervezeteket is, hogy az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében megemlékezéseiket lehetőség szerint zárt térben tartsák meg, vagy ha ez nem lehetséges, mondják le.

Forrás: MTI/Földi Imre

A rendkívüli időjárás miatt péntek reggelre mintegy 150 út járhatatlan és harmincnál több település megközelíthetetlen. Az ország nyolc megyéjében továbbra is piros, vagyis a legmagasabb fokú riasztás van érvényben az erős hófúvás miatt.  Azt tanácsolják, az érintett megyékben senki ne induljon útnak. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Somogy és Fejér megye legtöbb térségében továbbra is arra kell készülni, hogy az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet. A veszélyes időjárási jelenségek délután kezdhetnek mérséklődni.

Forrás: MTI