Egy Almodóvar-filmtől már automatikusan szenvedélyes érzelmeket, melodrámát, forróvérű nőket, identitásukkal küzdő férfiakat és legfőképp drámát vár az ember, pedig tud ő vígjátékot is rendezni, ahogyan azt már többször be is bizonyította. Új filmje viszont leginkább csak bohózatnak nevezhető: Szeretők, utazók, kritika.

 

Utazik egy repülőgépen három meleg utaskísérő, egy látens meleg és egy biszex pilóta, egy mexikói bérgyilkos, egy szado-mazóban jeleskedő erotikus sztár, egy felhevült nászutas pár, egy negyven körül is még szűz látnoknő, egy rejtélyes üzletember és egy argentin filmszínész. Ez nem egy vicc első mondata, ez az új Almodóvar-film alaphelyzete. Amely film tulajdonképpen mégiscsak egy vicc: könnyed vígjáték, laza ökörködés, ami időnként annyira nem veszi magát komolyan, hogy még a néző szórakoztatásáról is elfeledkezik, és csak pörög szétesően a saját belső poénjain. Mintha maga a spanyol mester is csak egy viccnek szánta volna ezt a filmjét.

Forrás: www.losamantespasajeros.com

A díszes társaság eredetileg Mexikóba tartana a repülővel, de még a felszállás során a reptéri személyzet elront ezt-azt (akiket Antonio Banderas és Penélope Cruz alakít élvezettel egyetlen jelenet erejéig), így vissza kell fordulniuk a levegőben - leszállópálya viszont nincs szabad. Keringenek hát körbe-körbe, az életük egyre nagyobb veszélyben, a fedélzeten egyre nagyobb a káosz, a saját elrontott, földfelszíni életüket pedig telefonhívásokkal próbálják meg legalább egy kicsit rendbe hozni. Közben pedig természetesen egymással is a legkülönbözőbb kalamajkákba keverednek. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a végére a szűz sem marad szűz és a látens meleg sem marad látens.

A Szeretők, utazókról a régi pesti kabarészínházak bohózatai jutnak az ember eszébe. Egyetlen helyszín, harsány figurák, félreértésekre és egyéb helyzetkomikumokra épülő történetszövés, frivol és erősen szexuális töltetű humor, csípős beszólások. Azzal a különbséggel, hogy egy régi pesti színházban nem maradt volna ott egy kis sperma egyik jelenetben egy férfikarakter szája csücskében, és nem kezdtek volna meszkalint tolni a szereplők halálfélelmükben. De hát végül is 2013-ban járunk és Pedro Almodóvar világában - és a levegőben, ahol más szabályok érvényesek, mint a földön.

Forrás: www.losamantespasajeros.com

Almodóvar amúgy szenzációs színészeket szedett össze ehhez a filmjéhez, a spanyol mozi és a saját filmjeinek legnagyobb sztárjai közül jó néhányat, kár, hogy nem igazán használja ki a tehetségüket, maximum a jó ritmusú poénkodás terén. A karakterek ebben a filmben ugyanis nem kapnak semmiféle mélységet, egy-két fő tulajdonságot tudunk meg róluk, és utána azon nevetünk: papírmaséfigurák a levegőben, átérezhetetlen dilemmákkal, de legalább az esetek többségében jó dumákkal (is...) a szájukban.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Ntt3OT3C4wpdzkQQ" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><embed width="640" height="390" src="https://videa.hu/flvplayer.swf?v=Ntt3OT3C4wpdzkQQ" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" /></object><br /><a href="https://videa.hu/videok/film-animacio/szeretok-utazok-elozetes-pedro-almodovar-Ntt3OT3C4wpdzkQQ" title="Szeretők, utazók - előzetes">szólj hozzá: Szeretők, utazók - előzetes</a>

 Kiknek ajánljuk?
- akik kíváncsiak egy könnyed szexvígjátékra
- akik szerint a férfi légikísérők szexik
- akik szeretik az egy helyszínen játszódó, helyzetkomikumra épülő történeteket

Kiknek nem ajánljuk?
- akik Almodóvar filmjeit az érzelmek miatt szeretik
- homofóboknak
- akik Antonio Banderas vagy Penélope Cruz miatt néznék meg a filmet, ők ugyanis csak egy jelenetben szerepelnek

5 régi magyar film, amit látnod kellhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130322-mozi-film-szorakozas-5-regi-magyar-film-amit-neked.html A Disney-hercegnő bikiniben kokainozik (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130320-spring-breakers-a-disneyhercegno-bikiniben-kokainozik.html Édeshármasok filmen - két férfi, egy eset (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130319-film-szex-szexualitas-forro-edesharmasok-a-moziban.html Colin Firth műkincslopásra adta a fejéthttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130313-mozi-film-szorakozas-program-colin-firth-mukincslopasra-adta-a.html Al Pacinónak minden jól állhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130305-mozi-film-szorakozas-al-pacinonak-minden-jol-all.html