Egykori pornósztár lehet Róma főpolgármestere

politika főpolgármester pornósztár Cicciolina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelöltként indul a május végi római főpolgármester-választáson Cicciolina. Az egykori pornósztár az olasz főváros főpolgármestere akar lenni.

Nem kevesebbet szeretne elérni Cicciolina, mint hogy Róma első embere legyen. Az egykori pornósztár 26 éve a római parlament képviselője is volt. Tavaly alapított egy pártot szerelmével, akivel azóta már szakítottak. Most az Olasz Liberális Párt (PLI) színeiben indul a politikai versenyben.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Megválasztása esetén ígér ő is sok mindent, ahogy a politikusok szokták: szabad prostitúciót, a könnyűdrogok használatát a gyógyításban, az élettársi kapcsolatok rendezését és a túlzsúfoltság miatt kritikus olasz börtönhelyzet megoldását. Az idén 62 éves Cicciolina 2002-ben a magyar politikával is kacérkodott: indult a parlamenti választásokon, de nem jutott be. Tavaly részt akart venni Monza és Milánó polgármesteri választásán is, de végül ezektől is visszalépett. Talán majd most aratni fog!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.