Így levelezhetsz a halálod után

halál Google levelezés fiók inaktív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Be lehet állítani, mi legyen a Google-nél tárolt fotóinkkal, adatainkkal, leveleinkkel a halálunk után. Mindezt egy új funkció teszi lehetővé. Figyelmesek, nem?

Új funkciója van a Google-nek. A neve: Inactive Account Manager, azaz inaktív fiókkezelő. Ennek segítségével be lehet állítani, hogy mi történjen a rendszerben tárolt dokumentumokkal, e-mailekkel, ha valaki nem használja már többé a fiókját. Bármilyen bizarrul hangzik, például azért, mert már nem él.

Thinkstock
Thinkstock

A funkcióval rögzíteni lehet egy pontos dátumot, hogy mikortól legyen inaktív a levelezésünk. Például ha fél éven belül nem lépünk be. Kiválaszthatunk megbízható embereket is, akiknek az általunk megadott dátum lejárta után a rendszer elküldi leveleinket, adatainkat. Ide tartoznak például a Drive meghajtón tárolt fotók, dokumentumok, naptárbejegyzések is. Természetesen választhatjuk azt is, hogy a határidő után törlődjön a fiók az összes tartalmával együtt.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.