Hámori Gabriella a legjobb színésznő díját vehette át hétvégén a belgiumi Liege filmfesztiválján. A vizsga című filmben nyújtott alakítását ismerték el.

Hámori Gabi Michel Galabru francia színésztől, a nemzetközi zsűri elnökétől vehette át a Policier filmfesztivál díját - tudósít az MTI. A bűnügyi filmeket felvonultató filmmustrát idén hetedik alkalommal rendezték meg Liége-ben. A színésznő korábban New Yorkban és Los Angelesben is díjat kapott ezért az alakításáért.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

"A vizsga" Bergendy Péter filmje, amelyet a nemzetközi közönség először tavaly nyáron a Karlovy Vary Filmfesztiválon láthatott, azóta a világ számos filmfesztiválján sikert aratott. Egy ügynökthriller, ami 1957 karácsonyán játszódik, amikor az államvédelem tisztjeinek vizsgát kell tenniük, hogy bizonyítsák az új rezsimhez fűződő hűségüket. A filmben Hámori Gabriella mellett Kulka János, Nagy Zsolt, Scherer Péter és Elek Ferenc alakította a főbb szerepeket.

Cowboynak öltözött és verekedett Ashton Kutcherhttp://www.life.hu/szorakozz/20130429-ashton-kutcher-szinesz-egy-biztonsagi-emberrel-verekedett-a-stagecoach-fesztivalon.html Semleges öltöző bizonytalan neműeknekhttp://www.life.hu/szorakozz/20130429-semleges-oltozot-hoz-letre-egy-sved-iskola-a-nemi-identitasaban.html Piszkos tánc - új őrület az internetenhttp://www.life.hu/szorakozz/20130429-egy-forron-salsazo-paros-az-internet-uj-sztarja.html A fiatal özvegy, és akit bogár csípett halálrahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130426-pina-menichelli-leda-gys-italia-almirante-az-olasz-nemafilmek.html Takács Nórának mindig jó kézügyessége volthttp://www.life.hu/szorakozz/20130428-takacs-noraval-a-hogyan-legyek-jo-no-es-a-lifehu.html