Elektronikussá válnak az anyakönyvek jövő július 1-jétől. Ezzel egyetlen gombnyomással elérhetőek lesznek az adatok, bárhol az országban.

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára azt mondta: elérkezett az idő, hogy modern, az ügyfelek érdekeit a lehető legteljesebb mértékben figyelembe vevő, a szolgáltató közigazgatás követelményeit érvényre juttató, és a felesleges adminisztratív terheket lebontó nyilvántartást hozzanak létre.

Forrás: Thinkstock
Egy baba lábnyoma az anyakönyvében

Rétvári Bence hangsúlyozta: az a cél, hogy a szakmai értékek megőrzése mellett olyan nyilvántartást alkossanak, amellyel gyorsabb, könnyebb, kényelmesebb lesz az ügyintézés. A módosításokhoz szükséges csaknem egymilliárd forintos informatikai fejlesztéseket uniós pályázati forrásból finanszírozzák. További részleteket az új rendszerről az [origo]-n olvashattok!

 

Begyógyszerezve versenyzett a címlaplányhttp://www.life.hu/legykepben/20130506-a-cimlaplany-egyik-szereploje-szandra-feladta-a-sportos-versengest.html Elhunyt a Robotzsaru sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130507-mario-machado-amerikai-szinesz-meghalt.html Diplomás lesz a VV szőkeségehttp://www.life.hu/legykepben/20130506-vv-kinga-kutai-kinga-diplomamunkaja-elkeszult-a-noi-munkavallalasrol.html Ájulásig kínozta férje Keleti Györgyithttp://www.life.hu/legykepben/20130507-keleti-gyorgyi-magyar-celebet-brutalisan-verte-volt-ferje.html Nem akar közösködni fiával az énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20130424-berkes-gabi-a-the-voice-versenyzoje-nem-akar-egyutt-fellepni.html